Reklama

Reklama

Bulsinjiok

  • Jižní Korea 불신지옥 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tínedžerka So-Jin náhle záhadne zmizne. I napriek jej skeptickej a nedôverčivej matke, ktorá čoraz viac prepadá náboženskej viere, sa ju jej sestra Hee-Jin rozhodne hľadať. Avšak osoby, ktoré naposledy videli mladú So-Jin, nachádza mŕtve. Čo má spoločné zmiznutie So-Jin s tajomnými samovraždami a náboženským fanatizmom ich matky? (sochoking)

(více)

Recenze (12)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá náladovka o pověrčivosti v mnoha formách - křesťanské, šamanské, ateistické :-) Poměrně nezáživný příběh o dívčině posedlé duchem (který nedělá nic zlého). Kolem ní se rojí různým způsobem pomatené a vyšinuté figurky, které jsou ale vlastně obyčejní lidé, s jakými žijete v sousedství a běžně je potkáváte na ulici. Právě v nich je ten film velice dobrý, výborně napsané jsou tyto vedlejší postavy sousedů (i detektivů). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase pustil. Šíleně nudný Slow burn, který nemá, co nabídnout a už vůbec nemůže diváka ničím překvapit. Film neobsahuje žádné gore, postrádá napětí i atmosféru, tudiž nevidím ani jeden důvod proč bych měl hodnotit výše než 1 hvězdou. Hrůza! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď Hee-jiina sestra So-jin z ničoho nič zmizne bez stopy, rozhodne sa že urobí všetko čo je v jej silách aby ju spoločne s miestnym vyšetrovateľom polície vypátrala. Neočakávaná samovražda jednej zo So-jiiních kamarátok z bytovky, či staršieho muža zo security, prípad ešte viac skomplikuje. Nepochopiteľné sa javí aj správanie matky, ktorá neustále navštevuje kostol kde sa podľa jej tvrdení nepretržite modlí k So-jiinemu návratu domov. Čo všetko majú spoločné na prvý pohľad nezmyselné samovraždy a zamyslenia hodné správanie matky s nezvestnosťou So-jin? Odpoveď na túto otázku bude pre Hee-jin väčším šokom ako si myslela. Napriek tomu že tento snímok ponúka niekoľko atmosférických pasáži, ba dokonca Vás asi dva krát slušne mikne, s hororom veľa spoločného nemá. Zaradenie "Possessed" do tohto žánru zbytočne mätie diváka, ktorý potom očakáva niečo, čo skrátka nemôže dostať. Ja osobne mám tento druh mysterióznych príbehov rád. Škoda len, že skutočne neobsahuje viacero hororových prvkov, ktoré by diváka viac prebrali, ako u spali, lebo pomalá thriller dráma jednoducho každému nesadne - 55%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film mi potvrdil a aj osvetlil jednú vec a to tú, že prečo Svedkovia Jehovovi a im podobní blázni to majú v paliciach povymetané. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Korejci zdá se, převzali pochodeň asijského horroru. Námět zajímavý, příběh napínavý, vyprávění poutavé, atmosféra velmi slušná. Korejky samozřejmě k pokoukání. Pár scén naprosto výborných (oběšená holka). Já tedy nevím, jestli to tam u nich je nějak normální, ale ten pták na dětském hřišti mě naprosto rozsekal. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tady mě Korejci hodně zklamali. Američeni z toho byli tak paf, že ani nevěděli jak to pojmenovat. A já tomu taky nemůžu najít jméno. ()

miciveres 

všechny recenze uživatele

Dalsi zvlastny korejsky horor, ktory ma miestami celkom slusnu atmosferu. K nastraseniu divaka sluzia taktiez tzv. "trhacie momenty", kedy sa zlaknete skor kvoli necakane hlasnej zvukovej vlozke, ako kvoli tomu, co uvidite. Film ma zaujimavy namet, avsak na konci ostane vela nezodpovedanych otazok, co mne konkretne trosku skazilo dojem z filmu. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Mix několika žánrů. Od vyšetřování záhadného zmizení, až po vymítání zlého ducha. Kromě úvodní desetiminutovky si člověk neodpočine od nepříjemných pocitů strachu, lekání nebo děsu. Vše je postaveno na postupném poodhalování pravdy a atmosféře strachu. Asijská hororová škola je jedinečná. Já závěr na 90% pochopil. Divák musí být trošku pozornější. Ke konci je skoro vše vysvětleno. ()

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

No jo, tohle já můžu. Herecké výkony, atmosféra, scénář, kamera prostě všechno si mě získalo. Thx Korea za další sqeelý horor :) ()

kalysta 

všechny recenze uživatele

Podle mého v žádném případě nejde o horor, výstižnější je spíš mysterioźní thriller. Ale je to thriller , když napětí utáhne tak jednu slabou žárovičku? Film nepostrádá klasickou asijskou atmosfétu, ale jinak nic. Slabota. ()

Reklama

Reklama