Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Leo, Annie, June a Quincy letí raketou vstříc dobrodružství – tentokrát s obrazem Gustava Klimta a hudbou Antonína Dvořáka. 
Parta čtyř zvídavých dětí vám ukáže, že dobrodružství se dá najít úplně vždycky a úplně všude. A když se k tomu připočte ještě fakt, že mají kouzelnou raketu, která je donese právě tam, kam zrovna potřebují, je každému jasné, že to bude pořádná jízda! Všemu velí nejstarší Leo – neohrožený, šikovný a prakticky založený pilot rakety. K ruce je mu jeho mladší sestřička Annie, která moc ráda zpívá, a jejich kamarádi – nadšená baletka June a muzikant Quincy. Každý den se parta pouští do neuvěřitelných dobrodružství, zpravidla pro to, že někdo či něco potřebuje zachránit. Působištěm dětí je celý svět, ba celý vesmír, a každý případ nějak souvisí s hudbou a výtvarným uměním. Děti se tak mohou seznámit s díly nejslavnějších světových skladatelů od Mozarta přes Dvořáka až po Bizeta a zároveň s legendami světových galerií, mezi nimiž nechybí Klimt, Gaugin, Rousseau, Da Vinci nebo Warhol. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho skromného názoru je to príšerné. Celkový prístup k divákovi je podľa mňa úplne odveci a deti to iba zblbne. Pri veciach ako je štartovanie rakety štýlom "pač pač pač", tlieskaní samým sebe alebo pri zvieratách, ktoré vydávajú zvuky ako hudobné nástroje ostáva mozog akoby v nejakom tranze. Beriem, že sa program snaží naučiť nejaké veci o umení, pamiatkach alebo vážnej hudbe ale "krešendo a diminuendo" malým ďeťom asi veľa nepovie. Little Einsteins síce mali myšlienku ale v spracovaní zlyhali a teraz tu máme takýto zvrátený nič nehovoriaci bordel. Čomu sa vlastne divím? Typický Disney dnešnej doby. Od odpadu zachránila tento seriál iba spomínaná skvelá hudba a umenie, ktoré sa nájde v každom dieli. To ostatné sa mne nedá pozerať ani počúvať. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Malí Ejzenštejnové jsou víc než cokoliv jiného HODNĚ divný mišmaš toho a tamtoho, a ještě trochu tohohle. Prostě jako kdyby část Disneyho party, normálně poněkud sucharsky zaměřená na vážnou hudbu, výtvarné umění a takové ty "kulturní" věci, dostala za úkol vymyslet pořad pro děti, ale "trochu se při tom vodvázat", a nenapadlo je nic lepšího než se krapítek zmastit;) Netuším jak jinak si vysvětlit ten šílený mix grafických stylů a technik, které jsou v každém díle k vidění - postavičky vypadají jako ploškové/papírové, třeba rytíři provázející dílem o tapiserii z Bayeaux (tedy spíš o haluzi, jejímž obsahem je kletba zlého rytíře a hodný rytíř zamčený ve věži) jsou CGI, stejně jako některá prostředí (třeba interiér hradu s dokonale lesklou podlahou, ve které se zrcadlí postavičky hrdinů - ano, takovou práci si s tím někdo dal... občas... zcela náhodně), ale jinde jsou na pozadí normální fotky krajiny. Stejně tak šílené jsou výkyvy v "náročnosti" obsahu pro děti - zapomněl jsem říct, že je to pochopitelně "interaktivní" pořad, takže postavičky kladou dotazy diváctvu (a dělají takové ty strašidelné pauzy, kdy jakože čekají na odpověď, kterou samozřejmě jakože dostanou) a žádají ho o pomoc např. s tleskáním, tančením nebo zpíváním... což nevadí u startování rakety ("plác plác plác"), ale je k nepřežití u "badabadabadadádá" na Let Čmeláka, které trhá uši. Takže na jedné straně partu kupodivu sympatických hrdinů potkávají na jejich pouti napříč světem, vesmírem i časem skutečně pitomoučké překážky (které se třeba jako zapasťovaná šachovnice uprostřed hradního sálu dají zcela zjevně obejít hned ze dvou stran... vážně...), děti mají poznávat zvuky hudebních nástrojů (ne, elektrické kytary ne;)), ale za chviličku dostávají poučení o diminuendu a mají pomoct zaklínat hudbu crescendo... VÁŽNĚ, VY KREATIVCI, CO JSTE TO PROBOHA HULILI??? Záludné je, že jak už jsem psal, postavičky dětí jsou sympatické (i jejich živá raketa, která se dorozumívá tútáním nebo co to je), a hlavně použitá díla klasické hudby jsou prostě chytlavá (zvlášť Uherský tanec č. 5 od Brahmse je pro dobrodružné putování naprosto dokonalý;)). V souhrnu mi nezbývá než zhodnotit to tak, že tenhle pořad pro předškolní děti se nepovedl, respektive ho tvůrci zjevně nezvládli. A navíc je to součást "balíčku produktů" Baby Einstein, což je taková ta zrůdná kampaň "vědecké studie prokázaly, že když budete svému dítěti od prenatálního stádia pouštět našimi experty vyvíjená díla, zvýšíte jeho šance na vysokoškolský diplom nejméně o 83,5% - chcete přece pro své dítě to nejlepší" a samozřejmě je to naprosto nereálný bullshit;) Takže za snahu a ta pozitiva výsledných průměrných 50% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Neskutečný bizár, který se mi všem svým chybám navzdory pro své motivace vůči cílové skupině jeví jako něco opravdu skvostného, co bych tak před třiceti lety sledoval s otevřenou hubou nesmírně rád.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ti frackové jsou ale chytří! Když vynaleznou raketu, tak je to až neuvěřitelné! Bohužel, raketa se musí pohánět zpěvem a to už je problém. A ti fakani zpívat neumí! A to už je problém. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kvůli chytlavé znělce jsem zvýšil na 3 hvězdy. Jinak mě ten seriál moc neuchvátil a český dabing byl dle mého názoru docela bída. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Za co se mě kdo snaží potrestat? Ještě jednou uslyším jednu a tu samou melodii po stopadesáté během jedné stopáže, že si to půjdu rovnou hodit. Ještěže ani moje dítko nemá tak blbej vkus, že by to zvládlo sledovat víc jak jednou. ()

easer07 

všechny recenze uživatele

Možná naučné, ale děti to rozhodně nezaujme. Animace taky docela špatná. Prostě to mohli udělat v lepším formátu. ()

Reklama

Reklama