Reklama

Reklama

Ailiseu

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

Dvěma přátelům se navždy změní život, když jsou najati přísně tajnou organizací, která má za úkol chránit zemi před cizími hrozbami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku lze krásně vidět, jaká spousta peněz tím byla nakrmena, a člověk je za to rád, protože se na to dobře dívá. Akce. Bum. Prásk. Má to spád, drama, typickou korejskou romantiku, padnoucí hudební doprovod. A Zíza si říká, no páni. Jenomže po čase to začne být únavné. Napětí se odbouralo a byla z toho jen podivná a nekončící honička za IRIS. Jsou tu přesřelky, jsou tu cizí kraje (Japonsko, Maďarsko), pěkná herečka, Kim Tae-hee (jejíž postava mi na začátku byla sympatická, ale u konce mi začala lézt na nervy), herec, který jistojistě láme dívčí srdce, ale není mým typem, Lee Byeong-heon. Na začátku zajímavý příběh, jež mohl pro své dobro skončit po 16 epizodách. Nemohl a zbylé 4 díly pro mě spíše byly utrpením, než čímkoliv jiným. Ztratilo to své začáteční kouzlo. A co víc - kdybych alespoň takový pošahaný konec nečekala. No vážně, ty scény k tomu směřovaly, až mi bylo trapné, že se to fakt stalo. Btw. všimněte si v poslední epizodě, mezi 40. a 41. minutou toho psa v pozadí na červeném koberci. Přeloženo. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzal jsem to kapánek opačně – nejprve Athena, pak teprve IRIS :-) Nicméně, to co jsem napsal o Atheně mohu použít i zde. Předně je zde nutno nechat šedou kůru mozkovou odpočívat a rozhodně u toho moc nepřemýšlet, logika zde opravdu hodně často jde stranou. Jako příklad uvedu např. útěk našeho obětního beránka z Maďarska, opravdu nepolapitelný hoch – buď má nadpřirozené schopnosti a nebo jsou všichni okolo tak neschopní. No a co se týče ukrutně snadného napadení centra NSS, to už snad ani komentář nepotřebuje, brilantní zabezpečení, ačkoli stále to nebylo tak zoufalé jako zabezpečení centra Cyberdyne v novém Terminátorovi, tam stačil jeden sekuriťák dole u vchodu :-) Co pak vyzradila svému klukovi Mi Jeong v 17. díle už je opravdu na hlavu postavené. A věčné téma proč skoro nikdy nikdo nic netrefí snad už necháme stranou. Tak, nyní k samotnému obsahu. Začátek připomíná spíše romantický seriál, akce vcelku málo, ale stěžovat si nelze, je to milé a zábavné. Posléze už jsem se ale začal trošku nudit, jak se rozpadne zamilovaný páreček, nějak to nemá ten správný náboj, nicméně ten se objeví opět zhruba po půlce seriálu, po stránce konspirační je to pěkné a určitě nad úrovní Atheny, ač závěr není příliš napínavý. Paradoxně Athena mne celkově oslovila trochu více – předně je zde ku prospěchu věci, že ústřední dvojka je stále spolu, tudíž romantická linka je zde výraznější, častější a silnější. Stejně tak zlo je v Atheně jaksi konkrétnější a působivější, v IRIS je to takové dost komplikované a rozložené mezi mnoho uskupení a osob. Ano, je tu šéfík NSS, ale na toho hajzlíka z Atheny zkrátka nemá, není to zkrátka ten správný typ padoucha :-) Tedy shrnuto – IRIS je v pár věcech jiný než Athena, ale rozhodně ne horší. 74% ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý akčný kórejský seriál o príslušníkoch NSS, ktorý, pokiaľ od neho neočakávate prepracovanú schému fungovania zahraničných tajných služieb a nevadí vám ľahká romantika, prepletená sieťou konšpirácií čo honbou za teroristami, pobaví a udrží. Výhodou je, že taký Byeong-heon Lee je vďaka sérii G.I.Joe či westernu Dobrý, zlý a čudný známy aj u nás (teda aspoň z videnia), a preto treba oceniť zaujímavý casting rovnako ako výbornú hudbu.. Pri IRIS sa človek zabaví, ale k inteligentnému thrilleru to má ešte ďaleko. Zato mu nechýba mladícka húževnatosť a energia, ktorá z neho priam vyžaruje. Zatiaľ lepšie 4*. UPDATE: Po 5. diely naberá dej riadny spád a seriál sa zlepší po každej stránke - viac akcie, zaujímavejšie zápletky a zvraty, a hlavne sa divák začína dostávať k príbehovému jadru celej série - teda politické hrátky s jaderným výskumom a vzťahom medzi oboma Kóreami, ako aj, čo je to IRIS... Seriál ma jednoducho až do konca neuveriteľne bavil aj napriek jednoduchosti a priamočiarosti, s akou je scenár vystavaný. Akurát ten patológ a Mi Yeong boli občas uletení až príliš aj na mňa. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborný akčný špionážny seriál z kórejskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý sa spolu s priateľom stane agentom juhokórejskej tajnej služby, kde sa vypracuje až na najlepšieho agenta a získa svoju životnú lásku, ale raz dostane úlohu, ktorá mu úplne zničí život a zistí, že nič v skutočnosti nie je tak, ako vyzerá. Spracovanie je výborné, seriál baví celý čas, je tu množstvo zaujímavých zvratov, ale aj tak som v priebehu sledovania pociťoval určité sklamanie, lebo sa celkový príbeh neuberal práve takým smerom, akým by som najviac chcel. Prvé diely v ničom nesklamú, ich úlohou je hlavne zoznámiť diváka so všetkými postavami a ich vzájomnými vzťahmi a to sa podarilo. Potom nastane dôležitý zlom, ktorý nasmeruje príbeh tým najlepším možným smerom a niekoľko nasledujúcich dielov je dokonalých, z tohto som bol nadšený a táto časť je rozhodne vrchol seriálu. Ale ešte pred polovicou seriálu nastane nový zlom, ktorý ma sklamal, nasmeroval seriál iným smerom a úroveň predchádzajúcich dielov už dosiahnutá nebola. Ale našťastie ten pokles nebol až taký silný, stále ma to veľmi bavilo a tešil som sa na každý nový diel, no toho pocitu mierneho sklamania som sa už nezbavil. Herecké obsadenie je na tom perfektne, je tu množstvo veľmi zaujímavých postáv, ktoré ma skutočne bavili, či už výborný Lee Byeong - heon v hlavnej úlohe, jeho priateľ, ale skvelo sú na tom aj postavy zo severnej strany, ktorá tu má tiež veľa priestoru a jej hlavné trio bolo výborné, či už charizmatický agent, agentka, ktorá sa postupom času stala spolu s hlavným hrdinom najlepšou postavou seriálu, alebo zabijak, ktorého chladný štýl ma bavil. Vytkol by som jedine Kim Tae-hee, ktorá mi síce nevadila, ale ani mi nesadla do svojej úlohy tak, ako by mala a zbytočne prehrávajúcu postavu patológa. Technickej stránke nemám čo vytknúť, tu som plne spokojný. Rozpočet je vidieť, réžia je výborná, celkový vizuál mi veľmi dobre sadol a aj prostredie je dobre vybrané. Akcia sa mi tiež páči, je jej dosť, je dobre natočená, rozmanitá , niekedy aj napínavá a s dobrými nápadmi a ani dynamika jej nechýba. A samostatnou kategóriou je hudba, ktorá je tvorená peknými pesničkami a hlavne jednou emocionálne silnou veľmi peknou skladbou. Keby bol potenciál príbehu plne využitý, tak by to bol môj druhý najobľúbenejší seriál vôbec, ale aj takto som veľmi spokojný a o plnom hodnotení nepochybujem. 87% ()

kikuka

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý si dáma nemôže nechať ujsť!! Fascinujúca je najmä kombinácia typov postáv a vizuálnych postupov, ktoré obe kombinujú "to najlepšie" z hitových US seriálov (24-okej, tú som nesledovala,ale dostala som tip, NCIS, CSI), niečo z japonskej (TV) produkcie a do toho úžasná soapka. Miestami úžasne gay. Mno, ale I Byeong-heon :P (I like..I touched..) PS: jopík, téma Sever-Juh je jedna z výrazne obľúbených v rámci kórejskej kinematografie, stačí pozrieť dva z prvších blokbastrov - JSA a Swiri a to nehovorím už priamo o vojnových Taegug-gi.. či Silmido.. Mno, som zvedavá na film.. :°) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • I když je pro jihokorejské filmové a televizní produkční společnosti pro potřeby filmařů jen velmi obtížné obstarat reálné střelné zbraně, většinou se to s přispěním lokálních policejních složek podaří. Jako například ve válečném snímku 71: Into The Fire z roku 2010, kde lze zaznamenat důkladný historický rozbor všech použitých střelných zbraní. Jenže tentokrát se to nepodařilo a produkční společnost Taewon Entertainment si po odvysílání prvních dvou epizod vyslechla notnou dávku kousavé kritiky. Ta se vztahovala k použití plastových zbraní, jimiž se oháněli agenti tajné služby NSS. Jejich arzenál totiž tvořily plastové repliky, určené pro potřeby nezletilých. Automat MP5 v rukou agentů NSS totiž ve skutečnosti nemá odkrytý výměník, a tak není možné vidět množství nevystřelených nábojů. A co víc, použitá replika je zastaralý model MP5A3, používaný tajnými službami po celém světě v osmdesátých letech. V současnosti, a tudíž v době probíhajícího děje televizního seriálu, je po celém světě používán masivnější model MP5A5. Obdobně kritizované byly i tzv. BB pistole, které při bližším pohledu kamery nejevily nejmenší známky originálu, pracujícím na principu vzduchových pistolí, tzn. specifických střelných zbraní se vzduchovým zásobníkem. (Conspi)
  • Úvodní klapka padla 10. 3. 2009 v japonské prefektuře Akita (秋田県). Ta se nachází na největším a zároveň i nejlidnatějším japonském ostrově Honšú (本州). To vše za doprovodu obrovského množství japonských fanoušků jihokorejského herce Byeong-heon Lee. Ten byl bouřlivými ovacemi přivítán dokonce už na samotném letišti krátce po svém příletu. Prefektura se jen krátce na to stala velmi oblíbenou turistickou lokací jihokorejských návštěvníků, kteří se chtěli projít po filmových lokacích svých hereckých miláčků, kteří zde po dobu tří týdnů v proměnlivých přírodních podmínkách natáčeli. I přes závratně vysoký rozpočet a obrovského množství akčních scén, byli herci ochotni většinu kaskadérských kousků odvádět sami bez zapojení hereckých dublérů. Herec Byeong-heon Lee si dokonce na vlastní kůži vyzkoušel, jaké to je, skočit si ze sto třiceti metrové přehrady Tamagawa Dam, spadající pod správu třiceti tisícového japonského města Semboku (仙北市). Většina hlavních hereckých postav byla v době předprodukce podrobena specifickému psychologickému výcviku, v němž prošla komplexní průpravou akčních a bojových scén. Seriálový štáb se později, přesněji tedy 9. 6. 2009, přesunul z Jižní Koreje do Maďarska, do tamější hlavní metropole, kde po dobu jednoho měsíce natáčel všechny potřebné scény. Ostře sledované natáčení pokračovalo i po odvysílání úvodní epizody. A natáčelo se dokonce i v hlavní jihokorejské metropoli, na jednom z nejrušnějších míst, tedy na náměstí Gwanghwamun Plaza, napojující se na ulici Sejongno (세종로), které bylo 29. 11. 2009 po dobu dvanácti hodin zcela uzavřeno výhradně pro potřeby filmařů; vše s posvěcením jinak velmi striktního městského zastupitelstva, které nejenom, že vůbec poprvé v celé historii povolilo kompletní uzavření celého frekventovaného prostranství, ale také toho posléze marketingově využilo pro přilákání o poznání většího množství turistů. (Conspi)
  • Najskôr sa nakrúcalo v metropole Maďarska - Budapešť, kde museli 21. novembra 2012 na  Szécsenyiovom reťazovom moste zastaviť dopravu. Okrem toho sa spojil maďarskí personál z pôvodného seriálu Iris (2009) a filmu Smrtonosná pasca: Opäť v akcii (2013) a vytvorili jeden produkčný tím. V decembri 2012 sa natáčanie presunulo do Kambodže, kde sa filmovalo napríklad vo veľkom chrámovom komplexe z 12. storočia - Angkor Vat. Po filme Tomb Raider (2001) je to iba druhý projekt, ktorý sa v tomto komplexe natáčal, a vôbec prvý kórejský. (Rambo159)

Reklama

Reklama