Reklama

Reklama

Mafie versus ninja

  • Tchaj-wan Hong men jue e zhe (více)

Jack (Alexander Lou) a Charlie (Charlema Hsu) se v Šanghaji živí vynášením septiků. O pořádnou práci nezavadí, i když oba disponují mistrovskou znalostí bojových umění. Tu zcela zužitkují, až když zachrání život ctěnému a spravedlivému bossovi místní čínské mafie, jenž oba schopné bojovníky rád přijme do svého klanu. Bohužel další útok zákeřného japonského gangu ninjů je již úspěšný a oběma přátelům jejich čest velí pomstít mistrovu smrt. (J.Connor)

(více)

Recenze (12)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Fantastická záležitost!!! Tohle mne úplně vrátilo do mých dětských 80.tek, kdy jsem sjížděl "kungfu" na ušmudlaných VHSkách jak na běžícím páse pořád dokola... Navíc mám pocit, že dnes některé ty taiwanské "martial ats řežby" jsou snad i zábavnější, než tradiční hongkongské ... Děj samozřejmě jednoduchý, mladej týpek, docela namakaná korba a jeho kámoš pomůžou jednomu čínskýmu bossákovi a stanou se členem jeho gangu. Ten je ale vyvražděn Japonci a tak si týpek s kámošem jdou za svojí osobní pomstou ... Film je napěchovaný akcí od první půl minuty do samého konce, je to jedna "non-stop řežba", hlavní postavy musí porazit řadu zajímavých nepřátel (karatista, ninja, obrovský černoch, vrhač nožů, ninjové, ... atd.). A co je hlavní, tak že souboje jsou prostě strašně dobře koukatelné!! Vyloženě jsem se u nich bavil a furt mne něco překvapovalo, dynamické, rychlé, s perfektním a decentním střihem a kamerou. Na jednotlivých borcích je vidět, že byli opravdu ve formě, některá salta a přemety, které zde "hážou" bez střihu by jim mohl závidět nejeden olympijský "akrobat" ... A hlavně se to prostě řeže od začátku do konce, bez zbraní, se zbraněmi, prostě i když děj je "céčko" a herecké výkony "zetko", k těm stejně moc ani nedojde ... Tohle je prostě fakt výborná, klasická, martial ats oddechovka. Příznivcům žánru/subžánru rozhodně doporučuju!!! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som videl tento film na VHS možno milión krát . Také bitky som už nikde inde nevidel záporáci boli naozaj drsný boli to samuraj, vrhač nožov, majster ninjov, černošský boxer a final boss šéf mafie. Kde sa na týchto chlapíkov berú Jackie Chan alebo Bruce Lee pre mňa to bude vždy najobľúbenejší Kung Fu film.. plus nikde sa nedá zohnať neskrátená verzia kde Alexander Lou zmláti samuraja nunchakama až mu vybije zuby .. všade to je vystrihnuté. ()

Reklama

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Silné 3* a půl. Kdysi jsem viděl na VHS, dnes po dvaceti letech znovu. Alexander Lou přišel i se svým kámošem a kámoškou po Super Ninjovi do dalšího podobného filmu, kde se to hemží rychlými scénami plnými super bojových kreací a choreografií. Ačkoli ty zvukové efekty při každém pohybu už ke konci fakt obtěžují, splňují účel, protože si pamatuju, jak jsem si před dvaceti lety právě o těch efektech s kamarádama neustále vyprávěl (praskání kloubů, rozdmýchávání ohně apod). Ten tchajwanský styl mi možná přijde i o něco lepší než ten hongkongský, protože nepostrádá super non-stop akci doplněnou komickými vložkami a nadpřirozenými úkazy. ()

zette 

všechny recenze uživatele

77% je vysledek nekolika desitek nostalgiku, co tohle jeste pamatuji z VHS. Celkem by me zajimaly ohlasy, tohle pustit dnesnim ucnum nebo studentum... Siroka skala akcnich scen od tech skoro uveritelnych az po ty mysteriozni.-). Neskutecne hloupy dej. Ale ma to dobre postavy a ten krok do minulosti a vzpominek je impozantni. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Tuhle velmi zábavnou slátaninu u nás vydal pod č. 39 kultovní trashlabel LARS. Zpočátku sice klame tělem a je až příliš klasickým příspěvkem k asijské akci své doby, ale min. od nástupu kvarteta nájemných zabijáků, jimž vévodí italský vrhač nožů Nemo a dublér Abdula Jabbara pan Jones začne nabírat slušné tempo a glanc, které nepustí až do konce. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama