Reklama

Reklama

První četa

  • Japonsko First Squad (více)

Zima roku 1942. Druhá světová válka na východní frontě ustrnula v patové situaci. Proti sobě ale nestojí jen obyčejná vojska. V oddílech SS se nachází speciální okultistická jednotka Ahnenerbe, která je zaměřena na paranormální jevy. Pomoci ní chtějí nacisté přivolat na bojiště barona von Wolffa a tím zvrátit výsledek bojů na svou stranu. Proti tomuto démonovi stojí sovětská jednotka Šesté divize. V ní je nejlepší agentkou 14letá dívka se speciálními schopnostmi Naďa, která se musí také vydat pro pomoc do záhrobí... (AXN)

(více)

Recenze (13)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Člověk se ani moc nediví, proč tu válku nakonec "projeli", vzhledem k tomu, jakým šílenostem tehdy spousta Němců v čele s Ádou věřila. Zblbli dokonce i do té doby mocí opité Rusy, kteří Japonsku o šedesát let později prodali jakási historická práva na mysteriózní válečný WTF výplach. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Timur a jeho parta strikes back. Sorry, tohle nešlo brát jinak než parodii, což nebylo úmyslem tvůrců, a dopadlo to blbě. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Takové Bratrstvo neohrožených z východní fronty věnované tamnímu rozhodujícímu obratu ve válce a ozvláštněné spoustou mystických metafor. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce výtečné, scénáristicky poněkud kulhající, ale hlavně na DVD, které mám z UK, je stopáž filmu pouhých 58 minut... ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velice poutavé anime věnované zajímavému příběhu, o tom jak se lámala válka na východní frontě. Velkorysá a pěkná animace, technicky zvládnutá, zábavná, plná akce a symbolismu. Klidně bych příběh víc rozvedl a vykašlal se na dokumentární pokusy zasadit příběh do reálného rámce, bylo to na škodu tempa a atmosféry. 1942 vrcholí boje v Rusku a obě strany žádají o pomoc "temnou stranu síly," celá válka tak dostává další rozměr...75% ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Už pri videní stopáže som sa začal báť. Dej je tak "hutný", že som mal dojem trvania 25 minút. Podsvetie (to aby sa človek tej smrti naozaj začal báť) je absurdné až až. 14 ročná (Vážne?) agentka s nadprirodzenými schopnosťami používajúca katanu (v diskusii dobre poznamenal Idaho, že mohla radšej mať kozácku šabľu), ktorú použije až dvakrát. Zohnal som to v ruskom dabingu, za čo som rád, pretože v takom Zipang alebo Arpeggio of Blue Steel ma iritovalo, že tam všetky národnosti hovoria japonsky. Úvodné titulky ako zo starého Jamesa Bonda (to je myslené ako klad). Dej je ale slabý a postavy, ktoré akoby ani tam neboli. Navyše ostatní členovia 6. divízie (operujúc zo záhrobia) vypadali divne. Skrátka oničom. Človek čaká pecku a nič. Takto premrhaný potenciál sa vidí málokedy. Hviezdička za vizuál a hlavne charizmatickú Naďu, ktorá ako jediná postava to celé ťahá. ()

Quikeyed 

všechny recenze uživatele

Nevím, asi jsem čekal anime Vasiliva Zajceva. Toto bylo taková moc "duchařina" a akce byla přerušována těmi komentáři které nevím jestli tam byli zrovna nejprospěšnější ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu jsem dal jen za to, že Japonci si konečně taky vzali na pomoc někoho jiného (Rusy) a vytvořili něco celkem reálného se skoro žádným pojaponštěním (i když sem tam pár prvků si tam neodpustili - ninja agentky, katana). Na druhou stranu, že jsou to právě Rusové a příběh vypráví o druhé světové válce, tak se tu očekávaně člověk dočká propagandistického výplachu o udatnosti a hrdinství Sovětů, kteří úplně zázračným způsobem kosí všechny Němce skoro beze ztrát (typické bagatelizování). Menší plus byl dal taky započítal za onu okultní stránku, která nikdy v tomhle kontextu neomrzí. Na druhé straně je to naprosto nudné a mdlé, kdy samotná hlavní hrdinka skoro nic nesvede a musí jí pořád někdo zachraňovat a v závěru to ani konec nemá. Hudba je celkem slušná, ale animace je hodně slabá. ()

jakobin22 

všechny recenze uživatele

2 světová válka, okultismus, Naďa se samurajským mečem, rytíři, trochu zombie, temné záhrobí....no, technicky dobré, dějově už horší. Na to, že je tam tolik nesourodých věcí pohromadě, je překvapující, že to docela funguje. Neurazí :) ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Velice slušný anime! Srážka okultních sil na východní frontě podaná o dost patetičtějc než totéž na západní frontě (Hellboy například) ale holt ty rusové takový asi jsou. Technická stránka neurazí, mix historickejch faktů a "faktů" je dobrej - Ahnenerbe, porážka křižáků na čudským jezeře 1242, atd. Steampunková mašina pro cestu do záhrobí se možná nemusela jmenovat přímo "Sputnik 01" ale zas to vylepšili vexlákem se zbraněma v budce uprostřed lesa. Celý mě to opravdu potěšilo... ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Pokud někdy vznikne pokračování, kde si tvůrci uvědomí slabiny a napraví je, rád se na to podívám, ale tohle bylo velmi slabé. Jediné pochvaly jdou patří technické stránce, která je skutečně špičková a charakterům. Scénář jako takový je vyloženě na pěst, dlouho přešlapuje na místě, retrospektivní odklon je vyloženě zbytečný a má pramalý význam pro děj, první setkání s volchvem je krátké a chtělo by trochu rozvést. Druhá půle je svižnější, ale závěr je neuvěřitelně uspěchaný. Rytíři si v podstatě neškrtli a rozhodně nepůsobili jako důstojný soupeř, také to chtělo seznámení s bojujícími vojáky, takhle působí vyloženě jako maso do mlýnku. Ale největší WTF jsou mystifikační komenty ala Band of brothers. Jejich rozmístění je nahodilé a působí rušivě, obzvlášť během akce, přičemž jejich faktický informační obsah je nulový. takže v kostce se dá říct, že to dobré z First squad udělali japonci (mám na mysli technickou stránku a sympaticky nekorektní akční scény) a to ostatní zvorali ostatní koproducenti. Na to, jak je to krátké je tam spousta zbytečností a rušivých detailů, ovšem s lépe propracovaným scénářem a soudnými tvůrci by to mohlo být anime roku, potenciál tu je. ()

Reklama

Reklama