Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Čenský provází novou soutěžní hrou pro čtveřici soutěžících a jeden historický objekt. Prověřte si své znalosti v soutěži pro všechny, kteří se rádi toulají českou minulostí... Po několikaleté odmlce se na obrazovkách České televize znovu objevuje soutěžně-zábavný pořad na téma českých dějin, v němž se společně se soutěžícími nejen projdeme naší historií, ale navštívíme atraktivní a běžným návštěvníkům mnohdy nepřístupné historické objekty, tedy hrady a zámky na území naší vlasti. Úlohy průvodce se nově zhostí Jan Čenský, který ke čtyřem soutěžícím přivede do studia zároveň vždy jednu výraznou osobnost zabývající se právě českými dějinami, tzv. mudrce. S hráči ve studiu budou mít šanci si zasoutěžit také televizní diváci. I pro ně bude připravena vždy jedna divácká otázka. Vylosovaný výherce se může těšit na atraktivní knižní cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Propagace dějin pro děti i dospělé. Děti se nemusí učit z učebnic, dospělí si doplňují vědění, mají-li vůbec nějaké co se týče území, kde se jejich životy odehrávají. S formou jsem spokojený, ale nedívám se, neb je to pro začátečníky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jasně, kvalit pořadu O poklad Anežky české to nedosáhlo, ale i tak to byl vcelku snesitelný a zajímavý pořad. Jan Čenský se snažil, doplnil jsem si vědomosti o některé historické fakta, no a hlavně se nechal inspirovat výlety na naše hrady a zámky, kterých jsem od té doby navštívil opravdu dost. Takže svůj účel to splnilo a rozhodně na rozdíl od jiných jsem se u toho nenudil! ()

ROBOTER 

všechny recenze uživatele

Postižená Česká televize už za boha nevěděla, jak by ještě mohla na soutěžících ušetřit, proto je raději zavřela do kýčovitého studia a obrázky hradů jim jenom promítla na obrazovce, aby je na ty památky náhodu nemusela dovézt a nestálo jí to nějakou tu kačku navíc... A trapné otázky ve stylu "jakou měla dívka sukni na obrázku, který jsme vám na 8 sekund promítli" možná prověří všímavost soutěžících, ale netuším, jak souvisí s historií, o které tato soutěž měla být... ()

axelson 

všechny recenze uživatele

Tuto soutěž jsem před dvěma lety opravdu vyhrál,a myslím to vážně.Proto dávám pět hvězdiček,ale přesto vím že Anežka byla lepší. ()

Reklama

Reklama