Reklama

Reklama

13. komnata - Série 5 (2009) (série)


13. komnata Kamily Magálové (S05E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

Známá slovenská herečka se dokázala vyrovnat s tím, že v útlém dětství přišla o rodičovskou péči. Kamila Magálová je známá slovenská herečka, členka Slovenského národního divadla v Bratislavě, kterou dobře znají slovenští i čeští diváci z mnoha divadelních, televizních, filmových a dabingových rolí. V poslední době si zahrála například v úspěšné komedii Marie Poledňákové Líbáš jako bůh. V době natáčení byla vdaná, má dvě děti a tři vnoučata a s manželem je spolumajitelkou hotelu Kamila.
Působí jako bezstarostná, veselá a energická žena, která životem prochází s lehkostí a šarmem. To je však jen jedna podoba jejího života.
Kamila se narodila v rodině, kde dominovala hudba. Její otec Ladislav Slovák byl známý slovenský dirigent, maminka zůstala v domácnosti. Když byly Kamile tři roky, otec náhle oznámil manželce, že má nový vztah s mladou ženou a okamžitě se odstěhoval. Tato šokující zpráva a bezmoc vyústila u Kamiliny maminky do duševní choroby. Otec se k rodině nehlásil, starost o Kamilu a jejího bratra Mariána převzali prarodiče. Maminka propadla depresi a apatii a zemřela, když bylo dceři osmnáct let. Kamila Magálová si dodnes vyčítá, že pro ni neměla více pochopení.
Otec Kamile vstoupil do života ještě dvakrát. Jednou, když těsně před maturitou chtěla emigrovat do Rakouska s o patnáct let starším mužem, do kterého se zamilovala. Otec za ní do Rakouska přijel a přesvědčil ji, aby si emigraci ještě rozmyslela. Vrátila se s ním domů.
Do třetice jí vstoupil otec do života na sklonku svého života, kdy onemocněl Alzheimerovou chorobou a zůstal sám. Kamila se o něj starala, zajistila mu lékařskou péči a držela ho za ruku, když umíral. Odpustila mu, i když se k ní, bratrovi a matce zachoval špatně.
Absenci rodičovské péče si Kamila nahradila ve svém dospělém životě. Má vřelý vztah ke zvířatům, chová koně. Kromě toho je šťastná ve svém hotelu, kde se pečlivě stará o pohodlí svých hostů. Má spokojenou rodinu a je úspěšná v práci.
Třináctou komnatou Kamily Magálové je vlastně celý její život. Dodnes diváci netuší, že za její krásnou ušlechtilou tváří s neodolatelným úsměvem se skrývá citlivá zranitelná dívka, která celý život hledá lidské teplo. Rodičovské teplo, které jí bylo tak náhle a dramaticky „ukradené".
Průvodkyní 13. komnatou Kamily Magálové je redaktorka Zuzana Burešová. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Téma 7/10/// +dobrá vypravěčka (průvodkyně pořadu), Kamila Magálová je velmi příjemná, téma je dobře podané -možná škoda, že ji jako herečku moc neznám/// Teď jsem měl možnost ji víc poznat jako člověka a musím přiznat, že si mě získala. Najdou se v tomto pořadu i jiná témata, které jsou však mnohem méně zajímavá, v tomto případě bylo na co koukat./// Celkem 74%/// ()

Mamie 

všechny recenze uživatele

Až když jsem dokoukala tento dokument, uvědomila jsem si, jak silnou a obdivuhodnou osobou Kamila Magálová je. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidsky syté a výrazně i výrazově barevné ženství této skvělé slovenské herečky střední generace, sličné a vlídné babičky s vyhraněnou láskou ke zvířatům, našlo v autorkách tohoto pořadu pozornou a vnímavou ozvučnou desku. Cudnost a sevřenost ve výrazu, noblesa v našich plebejských zemích zřídka vídaná si podmaňují nezúčastněného diváka víc, než je sám sobě ochoten připustit. Složitost příběhu lidského života Kamily Magálové, složitost jejího dospívání, nesnadnost vztahu k oběma rodičům patří k nesporným vrcholům TŘINÁCTÝCH KOMNAT. Je více než hmatatelnou ilustrací poznání, že oč víc jsme s to si v obtížných životních situacích pomoci sami, o to více jsou druzí ochotní pomáhat nám a o to hlubší a vlastně krásnější je i náš vlastní život. V neodolatelné prostotě a samozřejmosti podání Magálové je tato vlastně triviální pravda zvlášť působivá a nezapomenutelná i poutavá. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama