Reklama

Reklama

Prokletí domu Winchesterů

  • USA Haunting of Winchester House
všechny plakáty
Trailer

Rodina se nastěhuje do starého domu, kde mají v plánu vést poklidný život. Nedbají varování jednoho spisovatele, který jim chce pomoci s nevysvětlitelnými událostmi, které se v domě odehrávají. Když ale zlé síly začnou přitahovat jejich dceru, pochopí proč měl dům pověst nejstrašidelnějšího místa v Americe. Povolají zpět onoho muže a společně odkrývají děsivá tajemství duchů v tomto starém domě. (DVD Edice)

(více)

Recenze (68)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdo mi občas zavítá na profil, ten ví, že zkouknu lecjakou hororovou blbost, Haunting of Winchester House jsem ale před necelým rokem s klidem vynechal, neboť působil příliš nezajímavě na to, abych s ním ztrácel čas. Včera jsem si ale povšiml poměrně zajímavě nejednoznačných hodnocení, která se tu u něj objevila, a tak jsem se rozhodl tento rest napravit a přesvědčit se na vlastní oči, zda-li se jedná o nějakou nudnou frašku, či o zapadlej klenot. Dámy a pánové, jaký to šok, jedná se o úplně něco jiného. Haunting of Winchester House je totiž naprostou hororovou špičkou mezi velmi špatnými filmy. Herci hrají příšerně, režie jednoznačně tragická ... ale ten film se tak urputně a intenzivně snaží diváka postrašit - a tolikrát se mu to relativně daří (!!!) - že nad ním nemohu bez slitování zlomit hůl. Tím spíše, že má na duchařinu překvapivě akcí nabytý děj. Celkově to ke zhlédnutí spíše nedoporučuju, ale existují i mnohem nepovedenější snímky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Klasické nenáročné béčko, tak ale zas ghost house béčko si pozriem radšej, ako zombies béčko, pretože mám slabosť pre strašidelné domy. Plus poteší finálny twist, atmosféra prekliateho domu a charizmatický Tomas Bokin ako médium. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Děsní herci děsivě vyeliminují jinak děsuplný děj. Tak znovu, jsou zde k vidění snad nejhorší herci na světě, tak by z tohoto amatérského filmu mohl časem být kult. Nejdokonalejší je asi podávání vizitky a otec rodiny před každým svým pohybem sdělující, co bude dělat. Na druhou stranu ale do toho s pokusem o horror šlapou na plné pecky od začátku do konce, a být tam slušní herci, dialogy, kamera, výprava... mohl by to být místy extrémně povedený mráz po zádech. A po pointě zjistíte, že to vlastně bylo docela dobře vymyšlené, jen hrozně špatně provedené. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Niterný neklid, vibrace pulsující tajemným sídlem... Stačí mít otevřené oči. Duchové jsou všude kolem nás. Někdy je můžete cítit jako vítr, jako chlad, jako vlhkou skvrnu na zdi. Takovými a jinými způsoby, o sobě dávají vědět; chápete.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To byla ale ptákovina...nu, od společnosti Asylum většinou ptákoviny bývají. Jeden si hned vzpomene na Beetlejuice, Karneval duší a řadu dalších o mnoho povedenějších filmů. Závěr je nejen tedy nepůvodní, ale připomíná vyprávění snu, kdy vyprávějící neví jak dál, a tak zazvoní budík. Všechno se dá odpustit, kdyby film člověka chytil a držel. Hudba (Ch.Ridenhour) není špatná, občas i strašidelná, ale bez podpory kamery a scénaře mnoho nezmůže. Otřepané téma strašidelného domu si žádá překvapení, nápad, bizarnost...ani jedno zde nenajdete. A na ducha s pohrabáčem? Cha, cha... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Strašenie v pár momentoch nebolo zlé, ale ten príbeh bol strašná otrava. A nemal som dobrý dojem ani z tej hereckej stránky. Škoda, vzhľadom na prostredie mohla byť z toho solídna ducharina. Radšej som si mal zopakovať Šiesty zmysel alebo Tých druhých. Podpriemer. 35/100 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společnost Asylum a její filmy rozhodně nepatří mezi moje oblíbence a je lépe se jim vyhýbat velkým obloukem, ale tentokrát jsem byl opravdu docela mile překvapen. Přestože nejde o žádný zázrak hororového žánru, tak jsem se u něj ani moc nenudil. Herecké výkony docela ušli, děj měl několik zajímavých zvratů a dokonce se tu objevilo i několik lekacích scén. Třeba se u této společnosti konečně dokopou k lepším zítřkům. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Stále častěji zjišťuji, že s odstupem času a s novým pohledem na věc u mě dochází ke značné úspoře hvězdiček. U tohoto hororu jsem vůbec nepřišel na to, proč jsem ho před časem ohodnotil třemi kousky. Sám před sebou bych si toto rozhodnutí nedokázal obhájit, protože film byl po všech stránkách slabý, děj byl předvídatelný, závěrečný zvrat byl značně neoriginální (tím chci říct, že už jsem ho viděl v mnohem lepším provedení) a celkově jsem se nudil. Jedna hvězdička proto musí bohatě stačit. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý "případ". Video film, ve kterém je hlavní další dům, v něm poltergeist a nastěhuje se tam nic netušící rodinka. Kdo kouká na horory tak tohle viděl hodněkrát. Od začátku vidíme, že herci moc ve svém oboru chodit neumí a při pohledu na režisérskou filmografii Marka Atkinsona zjistíme, že Prokletí domu Winchesterů je vlastně to nejlepší, co zatím natočil. Může za to, kupodivu, vcelku dobře napsaný scénář který, ještě více kupodivu, si Arkins napsal sám. Nejde sice o dílo hodné nobelovky, ale v žánru "house hororů" je to to lepší. Když přivřeme oči nad viditelně horší vizuální stránkou, kdy i scéna v pokoji byla točena na zelené plátno, nebo to, že se Atkinsovi tak nějak do záběru dostala kamera i mikrofon, tak se ve filmu cca 60 minut pořád něco děje. Ano, také jsem se tomu divil. Začátek (3-5min) je zajímavý, pak jen cca 10 min nějaká vata (nicméně pro snímek klíčová) jak přijíždějí a pak následuje 60min akce. A i přes horší vzhled vůbec ne špatné. Duchové jsou na slušné úrovni, atmosféra také a celkově to dokáže člověka dobře vtáhnout do děje tak, že na vše okolo skoro zapomene. Samozřejmě se čas bojuje s tím, že rodinka na duchy nechce uvěřit, pak musí vlastně pochopit co se děje a proč a podle toho jednat. Vcelku přímé, ale Atkins tohle dokázal na stopáž moc dobře roztáhnout tak, že to prostě funguje. A když člověk už myslí, že je konec, tak zjišťuje že není. Někdo to čekal, někdo ne. Celkově Prokletí domu Winchesterů nemohu označit (i přes někdy opravdu hroznou vizuální a hereckou stránku) za špatný film, jelikož své zápory velmi dobře vyvažuje, až převažuje klady. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je tu veľmi badateľné, že ide o The Asylum production. Ale predsa, niektoré momenty sú ako z iného súdku. Vyvolajú patričné napätie a majú profesionálny nádych. Možno by sa toto štúdio mohlo obrátiť na hororovú nôtu. Podotýkam, s minimálne tak dobrým kolektívom, ako tu. ()

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

Keby som si predom nastudoval kto tuto vtakovinu reziroval, usetril by som hodinu a pol premrhaneho zivota. Neskutocny amaterizmus citit zo vsetkych stran- ci uz ide o logiku, postavy, dej, vizualnu stranku, kameru, masky, hudbu ci strih. ()

FromHell odpad!

všechny recenze uživatele

Asylum sa vážne neserie a posiela ďalšiu zákernú ranu pod pás všetkým horrorovým fanúšikom.Rovnaká kravina ako Haunting of Whaley House. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Barák s minulostí a nic netušící noví níjemníci, kolikrát jsem už tohle viděla, proto jsem nic pořádného od příběhu neočekávala. Musím říct, že tenhle film se docela povedl. Nebylo mi při jeho sledování zrovna moc dobře po těle, protože jsem ho sledovala pozdě v noci. Konec mě překvapil. Čekala jsem trošku jiný, i když tenhle podal úplné vysvětlení a krásně všechno uzavřel. ()

lestyna odpad!

všechny recenze uživatele

Tak strašně moc se snažili vyděsit, až to celý bylo k smíchu.Místo, aby budovali aspoň nějakou tu atmosféru ,tak tam místo toho naflákali po celém domě partu rádoby zombie duchů, kteří vypadali přímo směšně.Mimo to ,dva hlavní hrdinové mi byly už od začátku nesympatičtí ,takže dívat se na ně pro mě nebyl žádný med.Snad jediná holčička mi připadala nejnormálnější.Film podle mě postrádal logiku a jakýkoliv smysl.Samá akce a prd z toho,slušně řečeno. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný horror,aj keď niekto ho oceňuje len jednou hviezdičkou.Dobrá ducharina bez nejakých veľkých násilnosti,žiadny sex ani narážky naň na rozdiel od väčšiny nových horrorov.Film je absolútne bez akéhokoľvek humoru.Dobrá scéna je,keď sa žena prebudí ,počuje plakať dieťa a zbadá znetvorené dieťa ako sa plazí po podlahe.To má vážne dostalo.Škoda je,že herci neboli lepší,to je asi jediná chybička tohoto filmu.Pre fanúšikov tohoto druhu horrorov to bude iste dobrý film,ale kto má radšej mäsiarčinu,zombíkov a pod.to môže byť nuda. ()

Pirabin odpad!

všechny recenze uživatele

Proč-mi-nikdo-neřekl-že-to-dělá-Asylum????!!!!!!!! Já bych to jinak ani nepoustil, ale stalo se, teď s tím musím žít. ()

Reklama

Reklama