Reklama

Reklama

Prokletí domu Winchesterů

  • USA Haunting of Winchester House
všechny plakáty
Trailer

Rodina se nastěhuje do starého domu, kde mají v plánu vést poklidný život. Nedbají varování jednoho spisovatele, který jim chce pomoci s nevysvětlitelnými událostmi, které se v domě odehrávají. Když ale zlé síly začnou přitahovat jejich dceru, pochopí proč měl dům pověst nejstrašidelnějšího místa v Americe. Povolají zpět onoho muže a společně odkrývají děsivá tajemství duchů v tomto starém domě. (DVD Edice)

(více)

Recenze (68)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké šerednosti dokáže The Asylum dát dohromady, vyšla tato na poměry studia nadprůměrně dobře. Ale začnu negativy. Vše se povětšinou odehrává ve tmě, kde není absolutně nic vidět, kromě odlesků očí a už prakticky od začátku je dějství tak intenzivní, že děsivost ztrácí na efektivitě. Blbé výrazy, prkenné herecké výkony, až hrůzně vyhlížející efekty. Nicméně masky moc dobré a hned dvě netradiční příběhové pointy už jen z mého pohledu zaslouží skoro dvojnásobné navýšení hodnocení. Není to sice dobrý film, ale horor, který se očividně hodně snažil a občas dokázal navodit tísnivou atmosféru a skoro i vyděsit. No, úklona Márovi Atkinsovi - tentokrát se mu to vydařilo na čtyřku. Jen tedy ne tu zdejší hvězdnou. Smutné je, že z toho všeho mám pomalu lepší dojmy, než z obou Sinisterů. 35% ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Je to tak na pomezí. Na jednu stranu, to už je takové klišé daného žádrnu. Na druhou stranu musím říct, že zvratové klišé mě zde donutilo přidat hvězdu (i když už bylo použito x krát - Ti druzí, Beetlejuice, Šestý smysl atd.). Technická stránka filmu nebyla zlá - hudba, kamera - nervy drásající scény byly dobré. Potenciál tam rozhodně byl, ale dolu to táhne jednak ne úplně promyšlený příběh, dialogy, že by se nemusel stydět snad ani Ed Wood. Herci byli v rámci možností solidní. Vidím to tak na 55% ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Podobné typy hororů měly své místo tak v 80.-90. letech. Ne že by v současnosti byly špatné, tomuto schématu už jen jednoduše odzvonilo. Rodinka se nastěhuje do tajemného domu a ten je plný duchů, kteří jim znepříjemňují život. To už v současnosti nikoho neohromí, pokud ovšem tvůrci nepřijdou s nějakou zajímavější zápletkou. Původně jsem chtěl udělit dvě hvězdičky, avšak za poměrně nečekaný závěr přeci jen jednu přidávám. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Já už jsem asi tak zkušený filmový divák, že odhadnu snímek v prvních třech minutách, ač tento bych pasovala spíše pod kanadskou tvorbu, pro kterou jsou typická právě naprostá hororová ne béčka, ale zetka. Ubohá variace na The Others s Kidmankou. Kdo dá tomuhle tři a více hvězd, toho vyděsí i plíseň na nivě. Perlička na závěr, kterou by chtěl každý slyšet v kvalitním hororu: "Drakeu, tohle nebude asi člověk." - "Asi ne". ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je děsná amatéřina, která smrdí krejcarem snad v každém záběru. Sympatické na filmu je to, že i přes své omezené možnosti nenechá diváka vydechnout a chrlí na něj jednu duchařskou scénu za druhou, až mi to občas přišlo přehnané. Bohužel scénář je úplně prázdný a herecké výkony přímo tristní, kteréžto dva neduhy se projevují pokaždé, když některá z postav otevře hubu, pač dialogy svou imbecilitou trhají uši. Zůstaneme-li jen u těch duchařin, no není to věru zase tak zlé, i samotný konec mě docela překvapil, takže ve finále s přivřením obou očí udělím hned tři hvězdy. ()

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

Nehoráznost. Mark Atkins si z nás dělá kozy. Jak jinak si vysvětlit, že se neobtěžuje s aranžováním oběšence a nechá ho prostě viset na popruzích s ledabyle položenou oprátkou kolem krku. V podobně odfláknutém stylu se nese zpracování celého filmu. No fuj a tak slibně to vypadalo. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Kdy já si jen ušetřím tyhle výstřelky s herci ze školní besídky? Zábavné béčko beru, ale tohle byla prostě jen a jen nuda... ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Duchařiny se mi začínají čím dál víc líbit.Tohle mě fakt mile překvapilo.Úplně neznámí herci, ale film docela solidní.Fakt mrazivý, ale dobrý horor od naprosto neznámých tvůrců.Kdybych neviděl filmografii Marka Atkinse, tak se na tohle radši ani koukat nebudu.Je vidět že když chce tak všechno jde.70% ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl horor z něhož mi šlo mrazení po celém těle. Také pointa filmu v závěru vyzní dost smutně, až mi jich bylo líto :-) Ponurá atmosféra se povedla a hudba ji doplňovala na výbornou. Lze tam najít dva prolnuté příběhy, takže po vyvrcholení prvního (Zkuste si předtím přečíst Tajmeství velkého vonta :-)) se dočkáte i nečekané třešničky. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Další z televizních masakrů a to ne zrovna v dobrém slova smyslu. Od první minuty nám tvůrci začnou bez přestávky do uší pumpovat monotónní „dramatickou“ hudbu se snahou zakrýt svoji filmařskou bezmocnost. Do toho herci, kterým by jste neuvěřili vypjatou situaci ani kdyby jim při tom ulétla useknutá hlava a téměř nulová místy až směšná atmosféra. Ale stejnak doporučuji zatnout zuby a vydržet až do konce, abyste nepřišli o závěrečnou pointu, která sice není dvakrát originální, ale zvedá dojem z celého filmu o padesát procent. ()

asfalt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, ktorá sa z filmu na nás valí, je fakt dusná, navyše tomu dopomáha hudba a záver filmu poteší, no všetko ostatné ide niekam do prázdna. Škoda. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak něco takového jsem opravdu nečekal. Čekal jsem nějakou tuctovou duchařinu s lacinýma trykama, ale tahle duchařina mě opravdu překvapila. Skvělá atmosféra téměř po celou dobu filmu, žádné laciné bezúčelové lekačky, ale lekačky načasované naprosto přesně. Navíc pěkné masky duchů a jejich hrátky s nebohou rodinkou se mi opravdu líbili. A konečná pointa už je jen třešničkou na dortu i když jsem ji odhad do předu. To vše činí z této podívané jednoznačně nadprůměrnou podívanou ve svém žánru a fanoušek žánru ji jistě ocení. Jedna z nejlepších duchařin co jsem v poslední době viděl. ()

snoodles 

všechny recenze uživatele

Jako jednou jsem se fakt lekla, atmosféra byla ucházející... Ale ty příšerný dialogy, neskutečně hloupý výraz matky, který bych nejradši ty uslzený oči vydloubla... to se nedá! ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Na papíru musel tento horor fungovat lépe, než jeho vizualizace, která předvádí klišé za klišé při vědomí nízkých možností produkce navíc raději za tmy. Paradoxně děj samotný a pointa podržela i více áčkových filmů, bohužel s opravdu topornými herci, triky a přízemními lekačkami (a místy prapodivným střihem) se z močálu průměrnosti a nudy film nemá šanci zvednout. Nejlepší postava je za mě soused vymítač "od vedle". ()

Reklama

Reklama