Reklama

Reklama

Prokletí domu Winchesterů

  • USA Haunting of Winchester House
všechny plakáty
Trailer

Rodina se nastěhuje do starého domu, kde mají v plánu vést poklidný život. Nedbají varování jednoho spisovatele, který jim chce pomoci s nevysvětlitelnými událostmi, které se v domě odehrávají. Když ale zlé síly začnou přitahovat jejich dceru, pochopí proč měl dům pověst nejstrašidelnějšího místa v Americe. Povolají zpět onoho muže a společně odkrývají děsivá tajemství duchů v tomto starém domě. (DVD Edice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je děsná amatéřina, která smrdí krejcarem snad v každém záběru. Sympatické na filmu je to, že i přes své omezené možnosti nenechá diváka vydechnout a chrlí na něj jednu duchařskou scénu za druhou, až mi to občas přišlo přehnané. Bohužel scénář je úplně prázdný a herecké výkony přímo tristní, kteréžto dva neduhy se projevují pokaždé, když některá z postav otevře hubu, pač dialogy svou imbecilitou trhají uši. Zůstaneme-li jen u těch duchařin, no není to věru zase tak zlé, i samotný konec mě docela překvapil, takže ve finále s přivřením obou očí udělím hned tři hvězdy. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Parádny začiatok a parádny koniec, dokonca strašidelné scény boli tak fantasticky spracované, že by ľavou zadnou nakopali kdeaký Paranormal Activity do zadku, no ten celkový priebeh bol dosť slabý. Nebyť nevýrazných hercov, spackanej réžie a niekoľko absolútne tupých nápadov, ktoré vo filme neuveriteľne prekážali a pôsobili príliš lacno a komicky, (masky niektorých duchov, nanajvýš nezmyselná scéna s prériou na pozadí a pod.), by tento film možno bol nadpriemerne dobrý. Klasický haunted house námet mám rád, atmosféru to malo a výbornú hudbu tiež. Škoda toho ostatného. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Děsní herci děsivě vyeliminují jinak děsuplný děj. Tak znovu, jsou zde k vidění snad nejhorší herci na světě, tak by z tohoto amatérského filmu mohl časem být kult. Nejdokonalejší je asi podávání vizitky a otec rodiny před každým svým pohybem sdělující, co bude dělat. Na druhou stranu ale do toho s pokusem o horror šlapou na plné pecky od začátku do konce, a být tam slušní herci, dialogy, kamera, výprava... mohl by to být místy extrémně povedený mráz po zádech. A po pointě zjistíte, že to vlastně bylo docela dobře vymyšlené, jen hrozně špatně provedené. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Další z televizních masakrů a to ne zrovna v dobrém slova smyslu. Od první minuty nám tvůrci začnou bez přestávky do uší pumpovat monotónní „dramatickou“ hudbu se snahou zakrýt svoji filmařskou bezmocnost. Do toho herci, kterým by jste neuvěřili vypjatou situaci ani kdyby jim při tom ulétla useknutá hlava a téměř nulová místy až směšná atmosféra. Ale stejnak doporučuji zatnout zuby a vydržet až do konce, abyste nepřišli o závěrečnou pointu, která sice není dvakrát originální, ale zvedá dojem z celého filmu o padesát procent. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý "případ". Video film, ve kterém je hlavní další dům, v něm poltergeist a nastěhuje se tam nic netušící rodinka. Kdo kouká na horory tak tohle viděl hodněkrát. Od začátku vidíme, že herci moc ve svém oboru chodit neumí a při pohledu na režisérskou filmografii Marka Atkinsona zjistíme, že Prokletí domu Winchesterů je vlastně to nejlepší, co zatím natočil. Může za to, kupodivu, vcelku dobře napsaný scénář který, ještě více kupodivu, si Arkins napsal sám. Nejde sice o dílo hodné nobelovky, ale v žánru "house hororů" je to to lepší. Když přivřeme oči nad viditelně horší vizuální stránkou, kdy i scéna v pokoji byla točena na zelené plátno, nebo to, že se Atkinsovi tak nějak do záběru dostala kamera i mikrofon, tak se ve filmu cca 60 minut pořád něco děje. Ano, také jsem se tomu divil. Začátek (3-5min) je zajímavý, pak jen cca 10 min nějaká vata (nicméně pro snímek klíčová) jak přijíždějí a pak následuje 60min akce. A i přes horší vzhled vůbec ne špatné. Duchové jsou na slušné úrovni, atmosféra také a celkově to dokáže člověka dobře vtáhnout do děje tak, že na vše okolo skoro zapomene. Samozřejmě se čas bojuje s tím, že rodinka na duchy nechce uvěřit, pak musí vlastně pochopit co se děje a proč a podle toho jednat. Vcelku přímé, ale Atkins tohle dokázal na stopáž moc dobře roztáhnout tak, že to prostě funguje. A když člověk už myslí, že je konec, tak zjišťuje že není. Někdo to čekal, někdo ne. Celkově Prokletí domu Winchesterů nemohu označit (i přes někdy opravdu hroznou vizuální a hereckou stránku) za špatný film, jelikož své zápory velmi dobře vyvažuje, až převažuje klady. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama