Reklama

Reklama

Sebastián mezi lidmi

(seriál)
  • Francie Sébastien parmi les hommes (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pokračování příběhů o fence Belle a chlapci Sebastiánovi, který se tentokrát setkává se svojí skutečnou rodinou. Sebastiánovi už je devět let. Společně s věrnou fenkou Bellou a s Césarem, který ho vychoval, odjíždí do nížin za svým dosud nepoznaným otcem, který je chovatelem a trenérem dostihových koní a kterému patří velký hřebčín. Jediný důkaz, který dokazuje, že Sebastián má otce, je malý medailónek, který chlapec dostal po matčině smrti. Sebastián se musí naučit mít otce a svůj nový život rád a to nebude vždy snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Poetický seriál dětství generace šedesátých a sedmdesátých let zůstává stále v paměti těch, které blažil na duši i na těle ať už z černobílých nebo prvních barevných obrazovek. Podobenství malého chlapce a velkého, bílého psa, jeho čtyřnohé matky i kamarádky, doprovázené nezapomenutelnou jímavou melodií, zůstává stále před očima. A s nimi i svět hor a naopak hřebčince a příhod, které tu malý a pak o poznání větší Sebastian buď prožívá, nebo zaznamenává. Kupodivu na překážku hlubokému zážitku není ani určitá tezovitost děje i poněkud schematicky pojaté postavy dospělých. Malý hrdina vévodí i tak. Dětský svět má své vlastní zákony. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už to není takové, jako první díly, ovšem i tak jsem se na každé pokračování těšil a poměrně se zaujetím sledoval nové příběhy. Několik scén mi dodnes utkvělo v paměti. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Příjemné pokračování, které je dle mého o něco lepší, než předchozí díly. Nádherné prostředí, Sebastián, Bella a koně. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Bylo mi 6 když jsem seriál hltal, samozřejmě černobíle ač tato druhá série již byla v barvách... ***********************************************************************************************. Mě se podařilo ověřit z pramenů ČT že autorem českého textu je Jiří Šlitr, ale nezůstala zachována informace kdo píseň nazpíval, stejně tak bohužel zmizela nenávratně nahrávka české verze spolu s původním dabingem. Píseň se stala slavnou po celém světě a byla dokonce vydána na  "singlu" v r.1969 (!), což je možno brát jako jeden s prvních soundtracků, zvláště když přihlédneme k tomu že se nejednalo o film ale televizní seriál. *********************************************************************************************************************** ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil jako malý kluk, jistě bych dal 4 či 5 hvězdiček, poněvadž v té době nebylo mnoho filmů a seriálů a já byl rád za to, co bylo. Nicméně s odstupem času zjišťuji, že dávné doby jsou pryč a nyní je má osobnost poznamenaná realitou pozitivně i negativně, čili správně zformovaná tak, jako když musíte nový akumulátor v mobilu nechat několikrát plně nabít a vybít. Jistě, dětský představitel je velmi sympatický a jako malý kluk jsem se mu chtěl hodně podobat, ale pokud byste se nás obou (mě i Sebastiána) zeptali na názory tehdy a nyní, věřte, že by byly naprosto odlišné. Dětmi jsme jen jednou a všechny nádherné vzpomínky si jistě uchováme v paměti dlouho do té doby, než se z nás stanou senilní dědci, kteří po ránu nemohou najít své zuby. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Zpravidla nemám rád seriály, v nichž jsou psi a koně hlavními postavami, připadá mi to jako prvoplánové citové vydírání. Přesto ale musím uznat, že tento seriál rozhodně není špatný, v pohodě se dá sledovat i zvířecími odpůrci. Asi proto, že tyto staré seriály měly něco, co dnešní komerční rychlokvašky postrádají - duši. A tento má navíc i pěknou ústřední píseň. Je to pro děti, tak jsou tu klasicky načrtnuty kladné i záporné postavy a nechybí ani šťastný konec. Z dětství si tento seriál nevybavuji, poprvé jsem ho viděl až v dospělosti, stejně tak i zbylé dva seriály o Sebastiánovi, tudíž nostalgie u mě zafungovat nemůže. Možná i proto jsem dlouho uděloval pouze 2 * a teprve nedávno jsem zvýšil na 3. 60% ()

Reklama

Reklama