Reklama

Reklama

Neklid

  • USA Restless
Trailer 1

Uznávaný režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) uvádí osobitý milostný příběh mladého muže (Henry Hopper), který ztratil zájem o život, a půvabné okouzlující dívky (Mia Wasikowska), jež si života užívá plnými doušky. Když se tihle dva náhodou potkají na pohřbu, zjišťují, že navzdory svým jedinečným životním zkušenostem toho mají hodně společného. Produkce filmu se ujali Brian Grazer, Ron Howard, Bryce Dallas Howard a Gus Van Sant. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neklid je film, který je hodně podobný filmu 50/50. Super příjemní herci, zajímavý příběh ze života a hlavně výsledná radost ze života film o stupínek zaručeně povyšuje. Moc hezky se na to koukalo a když bych někdy měl nějakou dlouhodobou depku, bude tenhle film tím prvním, na který se podívám, protože vím, že mi okamžitě zvedne náladu. Nebo teda hlavně Mia Wasikowska mi ji svojí postavou v tomto filmu zlepší, protože její pozitivní postava byla neuvěřitelně super. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $163,265Tržby Celosvetovo $2,817,782▐ taká roztomilá pochmúrne ladená romanca, fajn obsadenie /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

vskutku podmanive. garderoba hlavnych hrdinov, sprievodna hudba a krasne, inteligetne dialogy. A ako bonus, clovek sa dozvie nieco nove o vtakoch :D ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romance ve chvilce mezi životem a smrtí. Gus Van Sant se zase nadechl k dalšímu skvělému filmu, tentokrát na bázi amerických nezávislých snímků, natočil malý, komorní a jak už je u Guse zvykem, jemný, citlivý a navýsost příjemný film. Je až s podivem, že z příběhu tak tragického a vnitřně smutného vznikne ve finále tak pozitivně laděná, byť mírně melancholická exkurze do vytěsňovaného světa. Velmi originální romantické drama s opravdu hodně nevšední poetikou... Dospívání...Láska...Hledání...Neklid ... a někde v dálce čeká Smrt... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant rozhodně není moc dobrý filmař, ale jednou za čas omylem natočí dobrý film, aby vám, když ho slyšíte o něm mluvit, došlo, jak strašně moc velká náhoda to byla. Neklid bohužel není z těch filmů, je to jen rutinní indie, které se labužnicky vyžívá v narušených postavách, samozřejmě veskrze samoúčelně a nudně. Až mě překvapilo, jak trapně a nedůstojně vlezlý a nekonfliktní film natočil někdo, kdo se vnímá jako velký umělec. Nízké hodnocení dát nejde, protože ten film je tak otravně v pořádku, že mi nedopřeje ani to. Zkrátka šedivý průměr. 50 % ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Harold nějak ztratil smysl pro humor a Maude značně omládla... // Restless má zvláštní, melancholickou atmosféru, která se vymyká tvorbě Guse Van Santa, nicméně pohladí, alespoň na chvilku. Se závěrečnými titulky se však pohlazení vytratí a zůstane jen dojem z toho, že ta holka je fakt krásná a chlapec zůstal outsiderem k sežrání. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Miu Wasikowskou se opravdu dobře kouká, ale to jsem si uvědomoval už dávno předtím, nejpozději od té doby, co ji Tim Burton obsadil do hlavní role své Alenky. Není tak fyzicky atraktivní, aby odváděla pozornost od svého herectví, ale je to typ sympatické holky ze sousedství, se kterou byste chtěli mít první rande a zažívat první romantickou lásku. Představuje největší plus filmu, který se bohužel podle mého až moc pohybuje v provařených vodách a spoléhá na neselhávající sentiment, který pociťujeme nad umírajícím člověkem. Jakkoliv se Gus Van Sant snaží, nevychází mu z toho nic víc než slušný průměr. Přiznávám se bez uzardění, že patřím k těm mužům, které vlastně i docela často přemůžou v kině emoce a ukápne mu slza v momentě, kdy vidí utrpení. Tady ale ani ťuk a nemyslím si, že by to bylo tím, že jsem v poslední době citově okoral. Prostě to není typ filmu, který by mě vtáhnul do děje a který bych žil s jeho postavami. O čtvrté hvězdičce jsem prakticky nikdy nezačal uvažovat. Celkový dojem: 60 %. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Něžný filmový polibek na dobrou noc. Smutné, veselé, hravé a kouzelné se zaslouženým závěrečným úsměvem na tváři - i přes fakt, že si z nového filmu Gus Van Santa na zadek asi nikdo nesedne. Tentokrát se krása skutečně ukrývá v jednoduchosti. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Těmhle pseudo intelektuálním filmům o pseudo divném vyvrženci jsem nepřišla na chuť. Jednak jsou hrozně nudné a kromě toho, že se v nich skrývá nějaké to ponaučení, si z nich divák nic neodnese. Hlavního hrdinu jsem měla chuť nakopnout do rozkroku, toho bych si opravdu ke strávení posledních dnů nevybrala. Zkrátka Neklid je až příšerně klidný (rozuměj vleklý a nudný), o tom duchovi se raději ani nezmiňuji. Divné lidi mám ráda, ale z tohohle zkrátka čiší ta samoúčelovost "jé dáme tam někoho kdo rád navštěvuje cizí pohřby, chodí v černém, neusmívá se a má imaginárního kamaráda". Na mě to vážně bylo přespříliš, nebo lépe řečeno málo...Škoda promrhaných devadesáti minut! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Krásně morbidní film. Restless je filmem o smrti, stejně jako o životě. Je to poměrně upřímný film, který z vás emoce nechce ždímat po kýblech, jak to dělají některé jiné filmy s podobným námětem, ale postupně a po troškách. Je to film, který vyloží karty na stůl poměrně rychle, a vy díky tomu sledujete osudy dvou lidí, kteří chápou smrt (a vlastně i život) jinak. Annabel kvůli tomu, co přijde a Enoch kvůli tomu, co bylo… A možná kvůli tomu je škoda, že film se na svém konci přehoupne do poměrně nudného stereotypu, který tu poetičnost první poloviny filmu zabijí. Naštěstí Mia odvádí jako vždy parádní výkon a mladý Henry taky nebyl špatný. 70 % dávám hlavně za povedený casting, a jak už jsem zmínil hned ze začátku, krásně morbidní scény. Jinak tohle není film, který bych musel vidět podruhé… ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě ani nenapadlo, že film s podobnou tématikou dokáže člověka pohladit po duši. Restless si mě naprosto získal, líbila se mi jemnost a citlivost vložená do každého záběru. Neuvěřitelně příjemné dialogy, skutečně balzám pro mé uši. A možná, že to teď bude znít fakt divně, ale tento film s všudy přítomnou smrtí a pohřby je jeden z nejpříjemnějších filmů, jaký jsem v posledních týdnech viděla. A i když došlo na slzy, tak jsem zároveň nemohla smazat úsměv z tváře. Kašlu na ten jednodušší příběh, kašlu na lehce podivnější závěrečné minuty, myslím právě jen na ten úsměv, který já měla od začátku do konce. Kolik filmů to dokáže? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veselý film o smutných veciach od G. Van Santa a producenta R. Howarda sľuboval minimálne zaujímavú story s jemným humorom a dôrazom na herecké výkony. Výkony slušné, to áno, ale pojašená dvojica robila často „divné“ veci (ako pre koho, však?), čo by až tak nevadilo, ale dosť mi nesedeli dialógy, ktoré v mnohých scénach pôsobia prázdne a sú pravdupovediac úplne o ničom. Aj keď som sa snažil filmu načúvať, nezískal si ma žiadnou scénou, no aspoň postava japonského pilota mi bola sympatická. Isté je, že film mnou preletel, ale citovo ma nezasiahol, čo u podobných filmoch nebýva problém. Predpokladám, že tvorcovia chceli ísť inou cestou, bez citového vydierania, pretože smutných filmov o postavách , ktorým ostáva niekoľko dní, týždňov či mesiacov života, sme videli mnoho. Vyšlo to iba na polovicu. 60%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden smrtí fascinovaný znuděný mladík, mladá smrtelně nemocná dívka a duch japonského letce "kamikadze" v příběhu o dospívajících lidech vyrovnávajících se s krutostí smrti, která bere vše... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Spomenula som si na Harold a Maude, no vzťah týchto dvoch bol o inom. Z filmu však išla podobná ponurá melanchólia, ktorá miestami zachádzala až za nechty. Aj keď veľa vecí bolo OK, mix naivity+sentimentu+osudovosti na mňa v tejto kombinácii až tak nezapôsobil. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle filmy, kdy je někdo děsně odvázanej a cool, jen aby ze sebe po chvilce vyblil, že je vlastně na smrt nemocnej. Je to klišé jak Brno a nebýt fakt pěkný Wasikowký, rozhodně by to bylo jen těžko stravitelný. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film, který je stejně fantasijní jako je opravdový, a tím myslím, že v obou hlediscích je hodně vysoko. Filmy, které mají myšlenku a zároveň rozebírají téma života a smrti, ty mi vždycky seděly. Tenhle myšlenku má, na to, jakou, na to si každý musí při závěrečných titulcích přijít sám, a ta myšlenka je na tolik hluboká a vždycky aktuální, že už pro ni má smysl film vidět. Myslím, že i z hlediska těch pomýlených lidí zastávajících myšlenku, že film musí být inovativní, aby byl dobrý - i z jejich hlediska jde o dílko povedené (ačkoli z principu jejich uvažování za rok dva "náhle už nebude", ale to je dlouhodobější myšlenkový spor nehodný Restless)... Celkově musím říct, že Gus Van Sant mi dokázal, že opravdu umí, a tenhle film je nejen tak opravdový, jako je fantastický, je i stejně mrazivý, jako je hřejivý... a já si u něj jen přál, aby ještě nekončil... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ó, Mia Wasikowska je takový zlatíčko, že jí člověk odpustí i ten příšerný účes :) V němž mi mimochodem hodně připomínala Jean Seberg v "U konce s dechem". Naopak Henry Lee Hopper mě fakt sral. A ochotně bych si odmyslel i tu protivnou postavu japončíka s tou jeho směšnou beranicí. Gus Van Sant si natočil "Harold a Maude" ve verzi pro hipstery z r. 2011 a osobně u toho zívám nudou, byť je tenhle film ještě snesitelný v porovnání třeba s podobným snímkem "Láska a jiné závislosti" z r. 2010, který byl opravdu hrozný. Nemáte pocit, že těch bijáků o smrtelně nemocné holce už bylo nějak moc? Nezačíná vás už taky iritovat to filmové klišé o tom, jak bychom měli žít každý den naplno, jako by byl poslední? Sledovat dojímavé filmy s kamenným ksichtem mi začíná připadat úžasné. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjáááá, ten Eunuch bol neuveriteľne suchý! To si mala koho vybrať za boyfrienda... No, Eunuch mal svojho ducha Hiroshiho, Hiroshi mal Nagasakiho, dozvedel som sa, že môj vták rozhodne nie je vodný vták, všetci v tomto filme boli sorry a jediný Neklidný som bol ja, pretože som sa nevedel dočkať konca, ako som skapínal od nudy! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant úctyhodně dojemný. Střízlivě nezávislý. Černohumorně rozverný. Nenápadně citlivý. Zábavný. ()

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama