Reklama

Reklama

Neklid

  • USA Restless
Trailer 1

Uznávaný režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) uvádí osobitý milostný příběh mladého muže (Henry Hopper), který ztratil zájem o život, a půvabné okouzlující dívky (Mia Wasikowska), jež si života užívá plnými doušky. Když se tihle dva náhodou potkají na pohřbu, zjišťují, že navzdory svým jedinečným životním zkušenostem toho mají hodně společného. Produkce filmu se ujali Brian Grazer, Ron Howard, Bryce Dallas Howard a Gus Van Sant. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Je na prvý pohľad zrejmé, že Gus Van Sant čerpal inšpiráciu zo staršej klasiky Harold a Maude. Nemám rada vykrádanie, ani ak sa jedná o filmové umenie, takže som sa na film dívala pomerne skepticky a pôvodne som sa ho chystala v komentári rozniesť na kopytách. Musím priznať, že som sa však doň ponorila hlbšie, než som čakala a príbeh ma dostal. Predpokladám, že bol mienený, ako oslava lásky a skutočnosti, že si človek má vážiť toho, čo sa mu dostáva, lebo život je prikrátky a každá chvíľa s milovaným príliš vzácna a pomíňajúca. Hodnotím teda skoro plným počtom, pretože toto všetko sú nevyvrátiteľné fakty. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet je zaujimavy a za inych okolnosti z toho mohol byt prijemny indie film. Lenze uz obsadenie mi nesadlo. Hlavny hrdina je neskutocne nezaujimavy a Mia Wasikowska mi definitivne potvrdila, ze ju neznasam. A cele to zaklincovala Van Santova neskutocne pomala rezia, ktora je pre mna esenciou artovej nudy. 4/10. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Řemeslně naprosto výborně zvládnutá záležitost, která hraje na city zcela přirozeně, nenuceně a hlavně efektivně. Hlavní postavy jsou sice trochu šablonovité, scény občas kýčovité a jako celek to je velmi jednoduché, přesto však to na mě zapůsobilo. Budu se opakovat, ale nedá mi to nezmínit, že tento film je upřímné pohlazení po duši a zejména ženské publikum jej ocení. Už teď mě mrzí, že se Neklid neudrží v podvědomí diváků a za nedlouho u jedné skupiny patrně zapadne do řad stovek průměrných, laciných a sladkobolných limonád, které vídáme v neděli odpoledne, a u druhé do nějakého nočního programového bloku pro náročné diváky, na který se dohromady dívá v jednu chvíli maximálně tak pět lidí. A to si absolutně nezaslouží. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět film, který působí normálně či obyčejně, ale obyčejný rozhodně není. Restless mi poskytlo netradiční podívanou, která byla velmi dojemná, příjemná a nenáročná na sledování. To hodnotím velmi kladně. Herecká dvojice mi byla neuvěřitelně sympatická, stejně tak i celý děj a místy i hudba. Možná bych dal normálně 4*, ale v tomto případě se mi chce dát 5*. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zapomněli jste připsat, že jsou zde i prvky mysteriózního žánru, která mám v oblibě. Škoda jen, že to nebylo zajímavěji pojato. Šlo o velmi suché pojetí duchovi přítomnosti. Srovnám-li Neklid s "Teď a tady", musím Neklidu dát díky za to, že mě smrtí neděsil a citově mě nevydíral. Tím ale zároveň odsáli emoce. Mia možná nebyla tak "dojemná" jako Dakota Fanning, ale měla své kouzlo. Do poslední chvíle vypadala dobře, člověk by až chtěl věřit v happy-end ;). Poslední poznámka míří k Henrymu Lee Hopper, on v každé scéně vypadal jako by spal a všechno šlo jen kolem něho. Nemyslím, že to byl záměr. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Intimní drámo, s nádechem indie - kdo mě zná ví, že to je moje parketa. Navíc niterní téma, v dobrém slova smyslu pošahanců, taky docela můžu, a tak není nečekané, že mnou Restless proplul a potěšil na duši. Co však oceňuji velmi - Gus Van Sant v Restless velmi mile tahá za romantickou linku. Umí ji ale v ten pravý moment narušit tak, aby toho už nebylo moc, a film se tak nestal zbytečně kýčovitým. To se mnohdy nepovede. Tady se ale nepřehání, nechává se to volně běžet a film postupně míří do svého očekávaného konce. Na pět hvězd to není, ale čtyři dám relativně s klidným srdcem. Hodně evropské a docela chápu hodnocení na Rottenu. Enoch, let me go ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Další z kategorie "filmy o umírání". V čem je tenhle jiný? Nedoluje z diváka emoce. Nechává vše plynout, ačkoli všichni víme, jak tenhle film skončí. Rošťácký sestřih Mie sedí a ty její kostýmy - skvost (od dvacátých let do sedmdesátých a jí to pořád sluší). Rozhodně nejlepší film o člověku s rakovinou, které jsem v poslední době viděla. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Technicky dobře režírované jedno velké klišé o dvou ztracených lidech, kteří se tak dlouho hledali až se našli. Hodina a půl hraní na něco více než je ve skutečnosti je. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Subjektivně to pro mě byla nuda, ale kvalitou si film zaslouží možná vyšší hodnocení. Kýčovitý příběh postavený pouze na základní charakteristice hlavních postav. Nuda a zklamání. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si pomoct, ale kdybych předem věděl, do čeho jdu, tak bych do toho nešel. Neměl jsem nervy to sledovat celé, obecně zrovna filmy o nemocných a umírajících, kterak stačí poblbnout okolí hlavu a pak si prostě umřou, nějak příliš nevyhledávám. Jedna je smířená smrtelně nemocná, druhý je mladík zralý na psychiatra. Oba vědí, co toho druhého i je samotné čeká a diváku, ty teskni, dojímej se a plač. ~ Prd. Cílené citové ždímačky, stavějící na budování vztahu a smrti jedné z postav, nežeru. ~ Jedna * za Miu na jaře a v létě, druhá za Miu na podzim a v zimě. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Přímo kouzelný příběh dosti nesmělého a přinejmenším prapodivného chlapce, který potká spontánní dívku s velkým elánem do života. Sledujeme jejich společný příběh, který bohužel nemá mít dlouhého trvání. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak tedy uznávaný Gus Van Sant.Abych pravdu řekla tento film mě nenadchl,nepoznamenal,nedojmul a ani mi nic zváštního nedal.Celou dobu se člověk dívá na zvlástní módní kreace jakési nemocné krátkovlasé nehezké slečny,která má nádor na mozku.Úchylka mladého Enocha(dalo by se říct jinocha,který je jediným důvodem proč jsem to nevypla)chodit na pohřby jenom proto,že se nemohl rozloučit se svými rodiči a pak rychle zmizet a hrát si v pokoji lodě s duchem??-to je případ na psychiatrii.Nelíbí se mi jakási nadnesená myšlenka,že tenhle film je snad něco zvláštního a romantického.Hezkého na tom bylo jedině to,že již zmíněná nehezká slečna neumřela sama a nepolíbená,pár pěkných songů,kecy o ptácích a dobře vyzerající jinoch Enoch(Henry Lee Hopper). ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

film pro citlivky... pro velke citlivky se slabosti pro velka romanticka gesta a s virou v lasku az za hrob. a to myslim bez ironie. mily, pomaly a nezny, obcas kycovity, vhodne pro osamele vecery. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný "Harold a Maude". Van Sant se tentokrát držel trochu zpátky a snad poprvé ho trochu podezírám z podbízivosti a citového vydírání diváků. "Neklid" je roztomile neformální i když místy trochu kýčovitá romance, která zahřeje a dojme, ale po závěrečných titulcích rychle vyšumí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant není režisér, kterého bych příliš vyhledával. Rozhodně není důvodem jeho homosexualita. Pokud o tom přemýšlím, je "Neklid" prvním filmem, který jsem od tohoto režiséra viděl, nepočítám-li jeho podíl na filmu "Paříži, miluji tě". Už několik let se chystám na "Dobrého Willa Huntinga", na "Milka" pak o několik let méně. "Neklid" je tak mým prvním setkáním a musím říct, že setkáním příjemným. Van Santovi se do rukou dostal zajímavý scénář, který může být pro někoho až příliš jasnou snahou vzbudit city. Filmy, kde hlavní hrdina umírá na nevyléčitelnou chorobu, jsou snímky, které jsou některými lidmi odsuzovány. Pravda, bývají až příliš na efekt, chtějí za každou cenu vzbudit emoce. "Neklid" vzbuzuje emoce, ale daří se mu to bez toho, aby se divákovi vnucoval. Vlastně to není nic jiného než příběh o lásce mezi dvěma mladými lidmi. Oběma lidem do života vstoupila smrt. Enochovi zprostředkovaně, i když je pravdo, že sám byl na pokraji smrti, ale rodiče mu zemřeli při autonehodě. Od té chvíle obchází pohřby. Jako kdyby chtěl zůstat smrti na blízku. Annabel se má se smrtí setkat přímo, protože má nevyléčitelnou nemoc. Přesto tyhle dva spojí láska. A také osud jednoho letce, ducha, kterého vidí jenom Enoch. Trochu postavené na hlavu? Ale vůbec ne. Když to skousnete, určitě vám nebude vadit, že duch je Japonec a byl vychováván jako kamikadze, což také naplnil. "Neklid" je silný film, který ve vás i přes svůj závěr dokáže vzbudit radost. Smrt a láska nemají tolik společného, ale obě jsou součástí života. Nic s tím neuděláme a obojí může přijít v nejméně vhodnou chvíli. Bohužel. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/parmeni-krysy-z-temnot-mi-4-blazniva.html ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Téma může působit depresivně, ale není to tak. Vynikající Mia Waikowska v roli energické Annabel a Henry Hopper jako podivínský, ale přesto něžný Enoch. Krásný film. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Takový milý, něžný a vtipný film o umírání. Mia byla ve svém skřítkovském sestřihu a retro modelech neodolatelná. Bláznivé kousky téhle neobvyklé dvojce mě hodně bavily. Postava Enocha mi svou odtažitostí připomínala Harolda z Harolda a Maud, a to je film, který zbožňuju. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Víc „umělecké“ než Teď a tady, ale nemůžu říct, že lepší. Povedlo se obsadit obě hlavní role, místo manekýna zaujmul uzavřený podivín Enoch se svým kámošem Hiroshim, což určitě není špatně, ale možná nemuseli být oba zamilovaní teenageři tak zvláštní a jiní. Běžným vrstevníkům se vzdálili asi až příliš. Neklid ve mně nevyvolal zdaleka tolik emocí, v tom výrazně zaostal za Teď a tady. Pochvalu ale zaslouží výborná hudba. ()

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama