Reklama

Reklama

Neklid

  • USA Restless
Trailer 2

Uznávaný režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) uvádí osobitý milostný příběh mladého muže (Henry Hopper), který ztratil zájem o život, a půvabné okouzlující dívky (Mia Wasikowska), jež si života užívá plnými doušky. Když se tihle dva náhodou potkají na pohřbu, zjišťují, že navzdory svým jedinečným životním zkušenostem toho mají hodně společného. Produkce filmu se ujali Brian Grazer, Ron Howard, Bryce Dallas Howard a Gus Van Sant. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

barajda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o divných lidech, Mia Wasikowska se mi moc líbí a občas je zdravé si pobrečet. Přesně na to je film, u kterého předem čekáte smutný konec, ideální. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

*** až **** za nesmírnou a příjemnou originalitu, nenásilnost příběhu, slušné herecké výkony a vůbec zajímavý počin. Toto stojí za to vidět a navíc tento příběh donutí člověk k zamyšlení... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

I když o smrti, velmi příjemný, až by se chtělo říct pohodový film. A to jednak díky dobrému scénáři, kde chyběl patos, melancholie a takové to podobné, co se v podobných filmech objevuje, a druhak díky oběma hlavním hrdinům, kteří k sobě neskutečně šli, na nic si nehráli a dokázali si užít i krátkou chvilku, která jim společně zbývala. Chodili krásně pomonstrovaní a k celkovému pozitivnímu vyznění přispěla i postava kamikadze. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

I když je to vlastně neuvěřitelně smutný film, všechno je podáno s takovou lehkostí, že se snad dá i na chvilku věřit, že smrt není tak špatná :-) Jak Miu moc nemusím, tak tohle bylo neuvěřitelně povznášející v jejím podání... Nádherný film, mám moc ráda takovéhle jakoby bizarní kousky, které v sobě skrývají silný příběh, něhu a trochu toho poselství :-) ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Milé, hezké, citlivé. Tak to bych shrnul tento výborný snímek. Zdálo se mi dost nepochopitelné zahrnout obě hlavní postavy tak těžkými životy do jednoho filmu. Na jedné straně kluk, který přišel o rodiče a sám byl nějakou dobu v komatu a na druhé straně holka, která má rakovinu. Ale ono to překvapivě funguje. Není tak emociální tak jako třeba Now is good, ale i tak je nádherný a radostnější než předchozí film. Přispívá k tomu bezstarostná a pohledná Mia Wasikowska i její herecký přítel Henry Lee Hopper. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Dvě * za Miu, i jako (skoro) kluk se mi vcelku líbila, ovšem psychicky poněkud labilní mládenec se svým válečným japonským kamikadze kamarádem - duchem mě teda do kolen neposlal. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Malý indie film o otevřené, přátelské dívce, byť smrtelně nemocné a zachmuřeném mladíkovi. Průměrně líbivé.(50%) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Film má působit dojemně a obdivuhodně. Jenže pro mě byl nevěrohodný, jelikož Mia Wasikowská vůbec nevypadala jako člověk, který má rakovinu. S dnesní technologií a počítačovými úpravami mohli filmaři trochu víc přizpůsobit Miu onemocnění. Jinak celkový dojem příběhu je zajímavý. Chtěl nám říct, že i člověk se smrtelným onemocněním může žít naplno. Celkově 50% ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

na mňa to nejako celé nefungovalo....dobrý scenár, inteligentné dialógy to je pravda....ale nejak som sa nedokázal stotožniť s postavami...prišli mi dosť uletené, málo reálne a od veci. A najmä od rámy očakávam že u mňa vyvolá nejaké pocity čo sa mi u tohoto filmu nestalo. ()

Monty71 

všechny recenze uživatele

Filmov s podobnou tématikou tu už bolo mnoho,ale len málo je takých, ktoré by ma neznechutili svojou patetickosťou ako napr. Now is good. Tu vidno skúsenú režisérsku ruku, ktorá celý tento nenápadný filmik ukormidlovala správnym smerom. Prijemne melancholický, jemne morbídny,tragický, no stále pozitívny, o bojoch v ľudskej duši i v ľudskom tele, ktoré vyhrávame i prehrávame, so smiechom cez slzy, tak taký je dej tohto filmu. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď, nuda, šeď a do toho těžko uvěřitelné chování některých postav. Filmů s podobnou tématikou tu bylo hodně, většina lepších. ()

drtickaa 

všechny recenze uživatele

Tak poetické a tak nehollywoodsky spracované, že si vás to aj napriek jednoduchšej línii deja musí získať. Aj navzdory všadeprítomnej smrti je to jedno krásne pohladenie na duši - a pritom citovo nevydiera. Duchaplné dialógy, neopakovateľné kostýmy, citlivý soundtrack a ústredná dvojica, ktorá snáď spadla z čistého neba. Neokukaní, talentovaní a taaak zapasovali... 80% ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tak nevím, tento fim mě nějak nesedl, naprosto zbytečné dialogy, člověk by u tohoto filmu dokázal i usnout, nedostala jsem se ani do poloviny a nejspíš se ani do konce filmu nedostanu, nesympatičtí herci, děj odehraný s lidmi, který mi nesedli, otřepané téma, které se dá shlédnout u daleko lepších filmů než je právě tento, ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant to dokázal. Po rokoch natočil film, z ktorého je cítiť, že opäť nepokazil, to čo mal "v rukách". V rukách mal, nazvime to tradičný námet, a on z neho dokázal "vytrieskať" veľmi slušný počin, ktorého výsledok zapríčiňuje hlavne sympatická ústredná dvojica Wasikowska-Hopper. Mia ukazuje, že má pred sebou veľkú budúcnosť a Gus dokázal, že je vskutku všestranným režisérom. Na romantickú notu vie zahrať veľmi citlivo. ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Harold a Maude jako milostné drama. Ovšem bez věkového rozdílu a méně optimistický a vtipný oproti starší předloze. Naopak se snaží být přespříliš smutný a depresivní, až je to znát na věrohodnosti - a takové citové vydírání nemusím. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Henry Lee Hopper v tom filmu nemá co dělat. Jen to okouzlující a po herecké stránce skvělé Mie kazí, nemá jiskru, vypadá jako obyčejný, nezajímavý a neurotický zobák a navíc to mezi nimi vůbec nejiskří. Kamikadze kámoš s ním jen ztrácel čas. 6/10 ()

DeNighty 

všechny recenze uživatele

Čistě filmově tři hvězdičky.. Kvůli příběhu (ač byl ztvárněn již tolikrát) o hvězdičku navíc. Obě hlavní postavy jsou přeci jen trošičku jiné, zvláštní.. lepší, než v jiných filmech s podobným tématem. ()

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama