Reklama

Reklama

Draculovy nevěsty

  • Velká Británie The Brides of Dracula (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z legendární hororové dílny Hammer Film pochází dnes již klasický upírský kousek. Když mladá učitelka Marianne osvobodí pohledného muže z okovů, ve kterých ho drží jeho matka, netuší, že vypustila do světa nevídané Zlo. Baron Meister, jeden z následovníků mrtvého hraběte Draculy, začíná opět šířit svou nesmrtelnou moc celou Transylvánií. Naštěstí se na scénu vrací také nejslavnější bojovník proti silám zla – slavný doktor Van Helsing. Ve svém boji je však osamocený, a Meister tak ze studentek dívčí školy tvoří, jednu po druhé, své nemrtvé nevěsty… (Řitka video)

(více)

Recenze (58)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale k tomuhle dílku jsem zpočátku přistupoval se značnou skepsí. Ta se naštěstí krátce po úvodních titulkách rozplynula jako pára nad hrncem. Sice zde nevystupuje Christopher Lee jako starý dobrý Dracula, ale je tu přece Van Helsing v podání Petera Cushinga, který je společně s režisérem Fisherem zárukou kvality. Jediná vada na kráse filmu je ten upírský floutek, který se protlačil až do konce s jedinou (a blbou) grimasou. Jinak skoro pohádková atmosféra, skvělá výprava, hezké dámy k nakousnutí a pestrý technicolor dělají své. Prostě Hammer jak vyšitý. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jeden z absolutně nejlepších upířích hororů, jaký jsem měl možnost vidět. Vynikající Peter Cushing i ostatní herci společně s dokonalou atmosférou zajišťují ten nejlepší možný prožitek. Přesně takto si představuji klasický horor. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Studio Hammer a jeho strašidelné inscenace (v dnešní době vlastně už vlastně nelze napsat, že se jedná o horory) měly hodně do sebe. "Draculovy nevěsty" se sice neobjevují v seznamech Zlatého fondu žánru, ovšem nepostrádají napětí, strašidelno a pěknou výpravu. Tentokrát navíc se supercharismatickým Peterem Cushingem v roli dr. Van Helsinga. 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám hodne rád staré klasické filmové horrory. Rád sa prehrabávam v horrorových fosíliach. Takže keď sa mi doslal do ruky titul "Draculove nevesty", ktorý v roku 1960 natočil skúsený režisér Terence Fisher, hneď som si ho pustil. No a moje očkávania boli splnené. Zhliadol som starý dobrý upírsky snímok. Klasický námet, štýlové prostredia, stupňujúce sa napätie, príjemne strašidelná atmosféra. Film "Brides of Dracula" je výborný gothický vamp horror. **** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Když oni se v tom zámku zhlížející z výšin tolik nudí.Nejvíc baronka zaslepená láskou ke svému synovi baronu Meinsterovi s jeho andělským výrazem ve tváři,za kterým vždy nebývá to co očekáváš,šílená služebná Greta, věrná svým pánům až za hrob,okouzlující učitelka Marianne,ta dobrá duše a sympaťák Van Helsing,který si dokáže poradit v každé situaci. Možná pravdivý příběh v přímo pohádkovém prostředí Transylvánských hor. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fajn becko, ale to je tak vsetko. Cushing je sice super ale ani jeho charizma neprebije jedneho z najtrapnejsich upirov historie. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasický hammerovský horor má vše, pro co ho fanoušci gotických příběhů milují. Tajemnou atmosféru, záhadné sídlo z dávných časů, báječné studiové interiéry dýchající středověkem, krásné ženy a ....tak Ch.Lee to sice není, ale upír ano! Záhadný vězeň se ukáže býti zkázonosnou bestií...naštěstí je zde hororová ikona P.Cushing a ten si už bude vědět rady. Skvělé barvy, lehce mrazivá hudba. Noci jsou temné (i když točené ve dne přes filtry) a na krev samozřejmě dojde! Snad jen nápaditější závěr...svěcená voda a lopatky mlýna...Pro tyhle filmy mám ale slabost a těší mě, že se mi líbí opakovaně. Viděno třikrát a doufám, že ne naposledy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Odrb ako fras. Kto si myslí, že Van Helsing príde do Transylvánie vyzabíjať to, čo po Draculovi ostalo v jeho hrade, je na veľkom omyle. "Nevesty" sú len pohryzené študentky z miestnej školy a žiaden "Dracula" sa tu nenachádza, len upír, ktorý má oveľa bližšie k čajíčkovému dandymu ako k hrôzostrašnému prízraku. Zmiešané pocity na plnej čiare zachraňuje famózny Peter Cushing a skvelý make up strašidelných upírok. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé. Snímek prakticky jen parazituje na úspěchu předešlého filmu draculovské série. David Peel sice otěže záporáka zvládá a je dobrým protivníkem pro Van Helsinga v podání Petera Cushinga, nicméně jejich finální střet skončí dříve než začne a vyšumí tak nějak do prázdna. Škoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zhruba do polovice stopáže som mal dojem, že sledujem možno najlepší film od Hammeru. Dokonalá atmosféra, výborný Cushing ako Van Helsing, úžasná štúdiová výprava na zámku a démonické ženy. Avšak akonáhle začal podarený synáčik vyčíňať a film sa stal akčnejší, atmosféra začala vyprchávať, pribúdali nechcene smiešne momenty a striedanie zopár nezaujímavých interiérov v dedine pôsobilo po čase monotónne. Bohužiaľ ústredný antagonista bol taktiež nevhodne obsadený. Našťastie má ale podstatne viac priestoru práve Cushing, až to pôsobí dojmom, že sa kvôli tomu počas nakrúcania prepisoval scenár. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Přestože se hammerovským hororům nedá upřít určitá atmosféra dob dávno minulých, v dnešní době rozhodně nevyděsí - a ani to erotické dusno se nekoná (ať žije první ze série o Carmille). Scéna, ve které si Van Helsing vypaluje upíří kousnutí značkovačem na dobytek a pak si to zalévá svěcenou vodou, ovšem stojí za to:) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle slaboduché béčkové gotické horory z 60. let docela rád. Divadelní kulisy mi vůbec nevadí, spíše naopak, hodí se k tomuto žánru víc než hyperrealistické scenérie. Ovšem nedostatky ve scénáři se dají těžko odpustit. Zde je to opravdu za vlasy přitažený závěr, kdy se kousnutý Helsing sám zachrání ze spárů tří upírů. Lepší než Bakerovy horory to o něco je. Slabší 4. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady upírských hororů od Hammeru, a zase se povedl. Hammer snad nikdy neudělá špatný film. I když je pravda tentokrát tvůrci nesehnaly moc dobrý herce a herec hrajícího Draculova syna byl celkem špatný. NAštěstí to vynahrazuje standartně dobrý Cushing. Fisher je výborný režisér, a i když tohle není jeho nejlepší film tak se na něj zatraceně dobře dívá. A to nemluvím o naprosto famózní atmosféře, který dělá z filmu ještě něco víc. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších hammerovek. Atmosféra je skvělá, ve filmu vše funguje sehraně ku prospěchu diváka, žánrově velmi povedená vampírovka. Po filmu rozhodně neusínáte s klidným pocitem a to v těchto horrorech šlo. Jedna scéna (když Gina vstává z rakve) mi silně připomněla pasáž z nějakého klipu Michaela Jacksona. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky i herecky nepovedený a právem zapomenutý horor, který podle mě neměl co nabídnout ani v době svého vzniku natož v té dnešní. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Parádně stylové, barevné, krvavé, napínavé, atmosférické. Tak, jak umí všechny tyhle ingredience do výsledného kotle zamíchat právě společnost Hammer, to neumí nikdo druhý. Krev je zářivá, studiový les řádně zablácený a hradní interiéry gotičtější než novogotika samotná. Hlavní hrdinka je hezoučká a sympatická a Peter Cushing standardní - tj. skvělý. Jasně, trochu váznou záporné postavy, baron Meister je nevýrazný a jeho "nevěsty" ošklivé a spíš probouzející soucit než hrůzu, ale to je jen piha na kráse. Oproti jiným hammerovkám se scénář nejenom povedl, ale dokonce předčil očekávání: příběh je nabitý dějem, zvrat stíhá druhý a každou vteřinou se něco děje, ne že se postavy zastaví a deset minut prostě v nějakém pokoji postávají a žvaní, jak se jim stávalo v jiných filmech, takže i tak krásně pitomoučké scény jako samoléčba upírem pokousaného doktora Van Helsinga jsou čistokrevným campem - a z toho důvodu naprosto neodolatelné. Nádherné starosvětské dobrodružství, prostě klasika ze staré školy. Nelze si nezamilovat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Terence Fisher je v hororových vodách jako doma. Každý správný hororový fanda ho musí znát, tedy lépe řečeno jeho filmy. Většina z nich totiž patří k nadprůměrným dílům tohoto žánru. V jeho filmech lze nalézt vždy velká elegance a kvalita, která je vidět na každém kroku. Všechno má do detailu propracované a ví, co přesně diváka dokáže nejvíc zaujmout. Kvalitní scénáře a skvělý výběr herců je vždy velkou zárukou úspěchu. Pokud totiž žijete hororem, tak pokaždé dokážete vymyslet něco nového a v té době byla výhoda toho, že ještě nebylo moc šancí podle něčeho kopírovat a bylo potřeba spoléhat na svou fantazii. Jedná se o upírskou klasiku, která mě docela zaujala. Pokud přehlédnu některé nedostatky, které se dají na tehdejší dobu odpustit. Samozřejmě tento film nepatří mezi nejlepší svého druhu, ale svým známějším kolegům jistě ostudu neudělal. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Upírsky šlachtický synček barón Meister pokračuje v tom, čo pred ním začal gróf Dracula vo voľnom pokračovaní, opäť s vynikajúcim Peterom Cushingom v roli akčne naladeného Dr. Van Helsinga. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva, tak Cushing konečně ve své roli hraje. Všimli jste si, jak jsou filmy z 60. a 70. let krásně barevné? Ostře, sytě? A ne tyk vyplivle hnědo/šedé, jako ty dnešní? krása. Interiérové studiovky mám hrozně rád. Ty kulisy jsou skvělé. Exteriéry tu jsou sice taky, ale jen dodávají na kvalitách. Docela mě překvapilo, jak je příběch "komplikovaný" a po dlouhou dobu se pořád někam vyvíjí. Čekal jsem to mnohem přímočařejší. Slušné pokoukání. Čekal jsem to mnohem horší. A vlastně jak to teď píšu, musím své hodnocení ještě zvednou. Např. za docela dobré, byť jednduché, masky a skvělou hlavní hrdinku, která vypadá jako mladá Helena Bonham Carter. ()

Reklama

Reklama