Reklama

Reklama

Draculovy nevěsty

  • Velká Británie The Brides of Dracula (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z legendární hororové dílny Hammer Film pochází dnes již klasický upírský kousek. Když mladá učitelka Marianne osvobodí pohledného muže z okovů, ve kterých ho drží jeho matka, netuší, že vypustila do světa nevídané Zlo. Baron Meister, jeden z následovníků mrtvého hraběte Draculy, začíná opět šířit svou nesmrtelnou moc celou Transylvánií. Naštěstí se na scénu vrací také nejslavnější bojovník proti silám zla – slavný doktor Van Helsing. Ve svém boji je však osamocený, a Meister tak ze studentek dívčí školy tvoří, jednu po druhé, své nemrtvé nevěsty… (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale k tomuhle dílku jsem zpočátku přistupoval se značnou skepsí. Ta se naštěstí krátce po úvodních titulkách rozplynula jako pára nad hrncem. Sice zde nevystupuje Christopher Lee jako starý dobrý Dracula, ale je tu přece Van Helsing v podání Petera Cushinga, který je společně s režisérem Fisherem zárukou kvality. Jediná vada na kráse filmu je ten upírský floutek, který se protlačil až do konce s jedinou (a blbou) grimasou. Jinak skoro pohádková atmosféra, skvělá výprava, hezké dámy k nakousnutí a pestrý technicolor dělají své. Prostě Hammer jak vyšitý. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám hodne rád staré klasické filmové horrory. Rád sa prehrabávam v horrorových fosíliach. Takže keď sa mi doslal do ruky titul "Draculove nevesty", ktorý v roku 1960 natočil skúsený režisér Terence Fisher, hneď som si ho pustil. No a moje očkávania boli splnené. Zhliadol som starý dobrý upírsky snímok. Klasický námet, štýlové prostredia, stupňujúce sa napätie, príjemne strašidelná atmosféra. Film "Brides of Dracula" je výborný gothický vamp horror. **** ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Odrb ako fras. Kto si myslí, že Van Helsing príde do Transylvánie vyzabíjať to, čo po Draculovi ostalo v jeho hrade, je na veľkom omyle. "Nevesty" sú len pohryzené študentky z miestnej školy a žiaden "Dracula" sa tu nenachádza, len upír, ktorý má oveľa bližšie k čajíčkovému dandymu ako k hrôzostrašnému prízraku. Zmiešané pocity na plnej čiare zachraňuje famózny Peter Cushing a skvelý make up strašidelných upírok. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasický hammerovský horor má vše, pro co ho fanoušci gotických příběhů milují. Tajemnou atmosféru, záhadné sídlo z dávných časů, báječné studiové interiéry dýchající středověkem, krásné ženy a ....tak Ch.Lee to sice není, ale upír ano! Záhadný vězeň se ukáže býti zkázonosnou bestií...naštěstí je zde hororová ikona P.Cushing a ten si už bude vědět rady. Skvělé barvy, lehce mrazivá hudba. Noci jsou temné (i když točené ve dne přes filtry) a na krev samozřejmě dojde! Snad jen nápaditější závěr...svěcená voda a lopatky mlýna...Pro tyhle filmy mám ale slabost a těší mě, že se mi líbí opakovaně. Viděno třikrát a doufám, že ne naposledy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady upírských hororů od Hammeru, a zase se povedl. Hammer snad nikdy neudělá špatný film. I když je pravda tentokrát tvůrci nesehnaly moc dobrý herce a herec hrajícího Draculova syna byl celkem špatný. NAštěstí to vynahrazuje standartně dobrý Cushing. Fisher je výborný režisér, a i když tohle není jeho nejlepší film tak se na něj zatraceně dobře dívá. A to nemluvím o naprosto famózní atmosféře, který dělá z filmu ještě něco víc. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Christopher Lee neodmítl hrát ve filmu. Studio ho ani nepožádalo ze strachu, že si řekne o příliš velký honorář. (liquido26)
  • Přestože název filmu zni Draculovy nevěsty, nikdo se jménem Dracula se ve filmu neobjeví. Jeho jméno je pouze 2x zmíněno. (liquido26)
  • Anachronismus: Přestože se film odehrává na konci 19. století, ve scéně, kdy je Marianne v pokoji Barona Meinstera, můžeme spatřit elektrickou lampu. (liquido26)

Reklama

Reklama