Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Necromentia je pohľad na pekelné následky vyrezávania si Ouija symbolu na telo. Hagen verí, že jeho mŕtva žena môže znovu ožiť. Travis, ktorý prišiel o brata, sa s ním chce stretnúť v jeho posmrtnom živote. Morbius, barman zradený svojou milovanou prichádza späť, aby sa pomstil. A podivný muž Mr. Skinny stráži tajomstvá Ouija symbolu.
Jednotlivé príbehy postáv sa preplietajú a navzájom ovplyvňujú. (Hunter2222)

(více)

Recenze (69)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozor, underground! V jednotlivostech poměrně hodně zvrácený příběh o lásce, výčitkách svědomí, pomstě a podobných obyčejných věcech, které nás obklopují skoro na každém kroku, no naštěstí v nespočetněkrát neškodnější podobě. Necromentia je splatterpunk, navíc docela syrový a zcela vážný, což si je třeba před sledováním uvědomit. S krví a nahými lidskými těli (špekovitými, rozřezanými, znetvořenými, rozkládajícími se - pěkné modelky z mainstreamových hororů nečekejte) se nešetří, stejně tak s kovovými rekvizitami - řetězy, noži, trubkami, dráty - často různorodě zakomponovanými do živé tkáně. Barker je z toho cítit fakt silně, což budiž chápáno jako pochvala. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ten film ze začátku vypadal tak slibně a měl potenciál, ale nedostavila se šance ho plně rozvinout! Celé je to takové tmavé, tajemné, což je fajn pro tenhle druh filmu.. ty Podivné Creatury vypadaly taky skvěle! Příběh byl fajn do Půlky filmu, pak to ztratilo Dech a Tempo a v tom momentě začal i Nudit. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, působivá záležitost. Démoni a zrůdy, symbol pro vstup do jiné dimenze, sado maso, skarifikace, řetězy, posmrtný život, postupně se odkrývající propojená tragédie tří existencí - to vše v sobě pojí tento horor, za podpory znamenitě temného a 'nazelenale' morbidního vizuálu a la SAW. (Jinak celkově to prý silně připomíná příběhy Clivea Barkera, HELLRAISER zvláště, ale to nemohu posoudit, tam mám zatím ještě mezeru.) Bohužel nadpřirozeno, respektive výše zmíněná kombinace jednotlivých prvků, není zrovna mým šálkem čaje, jinak bych určitě hodnotil výš. Zaujalo mě to ale, našel jsem si svoje - krom nechutných momentů a nechutného vzezření byla výborná třeba i šílená postava skotačivýho, k sebevraždě nabádajícího prasošpeka. Zavěr: NECROMENTIA rozhodně stojí za pozornost. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vizuálně excelentní, to je bez debat ... ale zbytek filmu začne od druhé poloviny docela unavovat a vyústění ve vysvětlující konec, který by logicky (ale právě proto ne-) patřil na začátek což už je docela ohraná písnička. Těžko se to popisuje, protože výraznou stránku tohoto filmu hraje zejména dojem, vizul a atmosféra ... Když si ale uvědomíme o čem film je a co chce sdělit, tedy i spojení názvu filmu a obsahu, zjistíme, že jsme trochu na jiné koleji, než jsme mysleli že budeme ... Necromentia není o mrtvolách ("necro" horrory ... blabla, tolik oblíbené v Německu ...), ale o Necronomic(k)onu, knize obsahující návod na oživování mrtvých a "nec(k)romancii", = oživování mrtvých ... Vzpomeňme aslespoň takhle s tichou úctou na Ashe z Evil dead 1 až 3 (Evil Dead 1, 2 a 3), který si s touto knihou užil svoje ... Ale vážně ... Ono by to chtělo něco vystihnout, ale vychází to do plochého výrazu, který "prořezává" osudy několika postav a nabaluje je na pekelné, posmrtné, zvrácené, morbidní, temné, záhadné, sadomasochistické, cyberpunkové (a já nevím jaké ještě ...) odkazy a diváka zaujme, ale nechá ho tápat, aby mu na konci filmu řekl ... "Bylo to o hovně ..." Film se bere příliš vážně, škoda. Každopádně vizuální stránka je excelentní a hodně v ději a významu hraje droga známá pod názvem ketamin (disociativní anestetikum pro koně ...). Myslím, že tvůrci(e) na něm dost frčel(y) ... Moc pěkně udělané, ale jak jsem psal, pro mne osobně se fim bere příliš vážně na to, abych ho vážně bral i já ... Dost filosofování: výborná atmoška, málo krve, málo gore, zmatky v hlavě a na obrazovce ... Není to to, co se z toho dělá - rádoby intlektuální horrorová záležitost ... ani náhodou ... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hagen je natoľko posadnutý láskou k svojej milovanej manželke, že sa ani po smrti nedokáže vyrovnať s jej stratou. Napriek tomu, že je už pár týždňov mŕtva, neustále sa o ňu stará, či užíva si sexuálnych radovánok. Keď ho jedného večera navštívi dvojica vandalov, ktorá mu ponúkne nečakané riešenie ako priviesť Elizabeth spať k životu, nedokáže odolať pokušeniu. Nakoľko je Hagen samotnou myšlienkou priam posadnutý, podstúpi nečakane zvrátený rituál. Na jeho telo mu bude vyrezaný symbolu "Ouija" na základe ktorého sa otvoria všetky pekelné brány. On vstúpi dnu, stretne so svojou milovanou, ktorú následne privedie späť do sveta živých, oni na oplátku nájdu cestu k starému pokladu a všetci tak budú spokojní. Toto však ani z ďaleka nie sú životné príbehy všetkých postáv, ktorých osudy sa v závere tohto hororu vzájomne prepoja, pričom si všetci svorne uvedomia, že zahrávať s temnotou sa v žiadnom prípade neoplatí! Vcelku nápaditý pekelný snímok so zaujímavo poprepletaným vnímaním fikcie s realitou či samotnými osudmi viacerých postáv. Bohužiaľ, vytrieskať sa z neho dalo omnoho viac. Je síce dostatočne temný, gore zvládnuté, masky solídne, ale na môj vkus v druhej polovici miestami nudný. Od záveru ktorý kadečo vysvetlil som rozhodne očakával viac. Inšpiráciu tvorcovia jasne čerpali zo "svetového" Hellraisera, čo im za zlé určite nemám, nakoľko to mohlo dopadnúť omnoho horšie - 55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Necromentia pripomenie HELLRAISERa a to poriadne. Problém je v tom ho s ním porovnávať, to by Necromentia nedopadla dobre a tiež že nedopadla. Pritom nápad to je rozhodne zaujímavý, spracovanie tiež nie je zlé (kamera, masky a prostredie nepôsobia vôbec amatérsky – napríklad tá DOOM príšera je ešte pôsobivejšia ako v samotnom filme), len tá úchylnosť nie je tak znepokojujúca. Viem si dosť dobre predstaviť akú parádu by z toho dokázal spraviť Jaume Belaguero (kto videl jeho krátke filmy ALICIA a DAYS WITHOUT LIGHT my musí dať za pravdu). Zo začiatku upúta sado-maso prostredím ale akonáhle si naň zvyknete už ničím v tomto smere neprekvapí (ale prasiatko bolo podarené). Dosť zamrzia aj nevhodne zvolený herci, len jeden mi tam naozaj sadol. Našťastie z letargie vytrhne striedanie hlavných postáv a časová nelineárnosť rozprávania príbehu. Na druhej strane dopadol lepšie ako napríklad DEVIL'S CHAIR. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Počáteční fantasmagorie je v závěru vysvětlena. Přesto máte pocit, že sledujete nechutnou noční můru, která vydatně čerpá z C.Barkera ( nejen Hellraiser), jak mnozí komentátoři připomněli, ale i z fantazií Hieronyma Bosche, špinavých filmů jako je Sedm, Saw, Texaské masakry, a našinci se nejspíše vybaví i L.Klíma a jeho Utrpení knížete Sternenhocha, kde je peklo popsáno jako dům s tisíci místnostmi, v nichž jsou mučení a smrt stupňovány až k nevydržení. Zvrácený příběh podaný v obrazech bolesti krve tónovaných do hnědavých odstínů má v sobě cosi fascinujícího. Na jedno podívání ale nejspíše dostačující. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč já si dřív nezapisoval filmy, které jsem viděl. Po krátkém sledování jsem si totiž uvědomil, že jsem to už jednou viděl a opravdu platí pravidlo, že když si nepamatujete film, nebo o čem je, tak většinou nestojí za nic. On to mohl být originální horor, což možná je, ale bohužel se v průběhu chvílema dost nudíte, což nakonec zničí vyznění celého filmu. Pozitivem byl především strašák s vyceněnými zuby, ten se jim povedl. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi dva a tři. Nakonec jsem musela přidat tu třetí za postavu vytvořenou zkřížením vetřelce a běluhy navíc se slušivými rovnátky. Zajímavý námět i konstrukce příběhu, ale příšerní herci. Texty odříkávali jako vogonskou poezii. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Necromentia chce být strašně cool, lepší než Saw, lepší než Hellraiser a navíc komplikovaná a chytrá. Není ničím, jen přehlídkou zmršenosti. Dokonale nehororová a příšerně překombinovaná s divou expozicí, nechutným leč neuvěřitelným gore a kupou divných výmyslů, které jsou JEN divné. Dokonalý bolehlav... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film s temným, špinavým, místy až Hellraiserovským vizuálem. Což je jeho devízou. Obsahově už je to trošku slabší a především ke konci už to trošku nudí. Svoje 3hvězdy si to ale obhájí. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Necromentia nie je splatterpunk, ako som si mal možnosť prečítať v komentoch, ale maximálne vytáčajúca a krvpijúca sračka natáčaná niekde na squatoch. Všetkým zúčastneným by som povytrhával gule a napchal do držky, aby som už tak debilné dialogy nemusel nikdy počuť!!! A ešte toto: to mi hlava nepobrala, ako chlapíkovi za 11 mesiacov narástlo také háro.... ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelné násilí, naprosto nudný příběh. Jediné, co občas zaujalo byly některé dobré písničky a ta zubatá potvora, no občas možná ten prasečá maník. Jinak totální brak. 10% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi dobře zvládnutý hellraiserovsky makabrózní příběh o démonech, cestě do pekla a zpět, zradě a pomstě, bonusově vhodně okořeněn tím, že je vyprávěn vlastně pozpátku, od konce k začátku. A přívlastek hellraiserovský používám v pozitivním a pochvalném smyslu. Ono to tedy není žádná vykrádačka, ale nasajete-li tu skvělou atmosféru, budete vědět, kde jste doma a vsadím malíček pravé nohy, že kdo zná, Hellraiser ho při sledování určitě napadne. Slušná nálož, řádně krve, kýble bizarnosti (tancující prase z hlavy jen tak nevymažete) a vana pekelně démonické atmosféry. Líbilo se mi, že i když vizuální stránka filmu táhne a pohlcuje, není vše necháno jen na ní, že se značná část příběhu pěkně po staru odkecá. Z toho by se mohla rozjet zajímavá série. Vůbec bych se nezlobil. Původně jsem byl rozhodnut dát filmu hvězdičky jen čtyři, ale když se mi tady vpravo ve sloupku objevilo hned pět odpadů (já se vždycky bránil tomu nějak tady reagovat na hodnocení a komentáře ostatních a tohle považuji za ojedinělý úlet, protože fláknout tomuhle odpad, to už chce fakt náturu), tak ten plný počet dám, třeba jen z trucu. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Rádoby kontroverzní napodobenina Hellraisera se "Saw" vizuálem, příšernými herci, divnou atmosférou a absolutně "fuck" obludou(co to ku*va mělo být??). Nic víc, než nechutná zvrácenost tvářící se jako intelektuální horor, ale bohužel je to jen k smíchu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parádní vizuál. To se hned tak nevidí. Tři, vzájemně propojené, příběhy různě zoufalých či postižených lidí měly také něco do sebe a bylo vidět, že při psaní scénáře si někdo dal záležet, ale bohužel mu to hatili herci a místy i zmatená režie. I tak se ale jedná o celkem originální dílko s lehkými hellraiserovskými nuancemi, které žánrové fandy určitě potěší. 55% ()

PROROK14 odpad!

všechny recenze uživatele

Sprosté vymývanie mozgov. Hanbím sa, že som to pozeral. Sám na seba sa hnevám, že som to vôbec zháňal. Až teraz, keď vidím, že aké debiloviny sa natáčajú som vďačný za tie filmy, ktoré sa dajú pozerať. ()

Reklama

Reklama