Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Necromentia je pohľad na pekelné následky vyrezávania si Ouija symbolu na telo. Hagen verí, že jeho mŕtva žena môže znovu ožiť. Travis, ktorý prišiel o brata, sa s ním chce stretnúť v jeho posmrtnom živote. Morbius, barman zradený svojou milovanou prichádza späť, aby sa pomstil. A podivný muž Mr. Skinny stráži tajomstvá Ouija symbolu.
Jednotlivé príbehy postáv sa preplietajú a navzájom ovplyvňujú. (Hunter2222)

(více)

Recenze (69)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Psychedelická záležitost pro underground! Někteří v tom vidí klon SAW či Hellraisera. Ano, určité podobnosti tam jsou, ale jinak se jedná o úplně něco jiného. Tak zvrácený příběh o lásce, který se proplétá s příběhem o pomstě a ostatních věcech, zahalený do temného hávu s moc dobrým vizuálním zpracováním aby člověk dnes pohledal. Většinou tyto filmy trpí právě svým zpracováním. Nekromancie ale ne. Skvělým příkladem toho je prasátko Mr. Skinny. Scény s ním byly úžasné, depresivní a vyvolávající až sebevražedné choutky. Pokud dokáže snímek mě takto dostat, má velký bod. Hodně laciné interiéry, kdy podzemí trubek bylo využito dobrým způsobem, přes super hudbu. Pekelná psychedelická jízda, která sice trpí pár nedostatky, ale i tak mi přijde silně podhodnocená. Asi to na některé bylo moc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť celkom výdatný ( gore ) a originálny pohľad na Peklo, či Očistec. Alebo oboje. Tri príbehy, ktoré sa postupne zlučujú v jedno, aby sa to nakoniec (ne)skončilo nijak. Výprava je síce len podzemka s pár plynovodnými rúrami, intímne osvetlená, ale má to svoju atmosféru. A veru zle to nieje ani s pekelníkmi, ktorý majú jasnú inšpiráciu v hellraiseroch, aj keď sú omnoho menej démonickejší, zato viac industriálnejší ( plynové masky atď ). Najväčším problémom tejto bizarnosti, je teda prakticky iba nuda. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Tento film nieje pre každého diváka a ani pre každého fanúšika horroru.Nieje to žiadna mainstreamová vysokorozpočtová záležitosť,takže to asi neosloví,respektíve nenadchne moc divákov,ktorí očakávajú super efekty a dokonalý vizuál v hollywoodskom balení.Bez debát film veľmi pripomína Barkerovho geniálneho Hellraisera,no mne to nejako neprekážalo a celkom ma to bavilo. 50% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Podobenství o tom, že za vše si můžeme sami, že zlo je v nás a na svět přichází skrz nás. 31letý přitažlivý režisér čínského, resp. singapurského původu Pearry Regionald Theo Žang Pingli (zde i autor námětu a koproducent) pojal svůj druhý celovečerní film jako podobenství cest ducha a morálky. Nenechte se zmýlit splatterpunkoidním maskováním - nejde moc o horror, jako spíš o hledání duchovní cesty. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za blbost? Z celkem zajímavého nápadu a pěkných masek, doprovázených špinavou a depresivní atmosférou, snad ani nešlo víc podobný film posrat a poslat ho do šedi podprůměru. To, co ze začátku vypadalo na tajemné torture porn s prvky exploitationu, podobné sérii Saw a s děsivými pekelnými monstry, se totiž zvrtlo v nudné a příliš komplikované životní drama s pouhými hororovými prvky a s často nudnými a zbytečně dlouhými monology. Z celého filmu nejde soucítit s jedinou postavou, jelikož se všechny s ubíhající stopáží stávají proradnějšími a proradnějšími krysami. Herecké obsazení je lehce nadprůměrné, ačkoli občas kolísá. V celkovém dojmu to ale příliš nevadí. Co je největším problémem Necromentia je paradoxně ona stopáž, která nemá ani standardních 90 minut. Příběh se odehrává ze tří stran, které ubíhají po sobě a nejzajímavější z toho je bohužel až ten třetí, z čehož první i druhý jsou docela nudný (u druhého stojí za zmínku "prase" se sebevražednými sklony). Prostě celkově hořké zklamání, těch 40 minut co se mi to stahovalo jsem se na to fakt těšil, ale bohužel se film nerozjel a nerozjel a když už to začalo být zajímavý, tak naběhli závěrečné titulky. Přemýšlel jsem mezi dvěma a jednou hvězdičkou, ale když nad tím tak přemýšlím.. Tak může být Necromentia ráda, že jí nedám Odpad!... ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to bylo co za p*****nu?Vůbec nechápu,že každej,kdo si denodenně vypraží mozek nějakym svinstvem,pak svoje pocity musí ukázat nám,fanouškům filmu.0%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kombinace filmů Hostel a Silent Hill. Nic převratného pod širým sluncem, první polovina ušla, ale od druhé jsem se nudil a nudil...čekal jsem jen na závěrečné titulky, abych ten blaf mohl konečně vypnout! 25% ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nekromancie byla má oblíbená škola magie již od dob AD&D (druhá edice), logicky jsem filmu s takovým názvem nemohl odolat. Ze začátku se to jevilo jako zajímavé dílo, ale postupem času se děj začal rozpadat, stejně jako režisérova osobnost. Nevím co bral, ale zřejmě se to mělo ředit. Zase jednou se povedlo natočit pomatenost bez příčetného zakončení, ale těžko říci, jestli během natáčení došly drogy a dealer měl zpoždění, anebo si štáb definitivně vysmažil mozky. Jedna hvězda za luxusní prase a druhá za zubatého frajera. ()

Guzo odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem hrozně rád, když můžu i nějaké nízké hodnocení, protože se to moc často nestává (na téměř všech filmech mě prostě vždycky něco zaujme). Jediným plusem Necromentia je ale sem tam pěkná hudba, jinak herci jsou příšerní, scénář ještě horší a hlavní "příšera", na tu snad nezbyly peníze nebo jí vymýšlelo malé dítě. Doporučit to můžu leda tak po vykouření pár jointů.. ;-) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zvláštní nekomerční horor s dusnou atmosférou. Vizuální ztvárnění navozuje nepříjemné pocity, což je +. Příběh není tím hlavním kladem, spíše jsou to jednotlivé scény. Hudba má styl, je z toho prostě cítit snaha. Nedokážu se rozhodnout, dávám 50%. Dvě i tři hvězdičky jsou adekvátní. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Toto mělo hodně našlápnuto, přestože první zrůda, která je k vidění je komparsista s plynovou maskou. Musím říci, že nadšení mi vydrželo celkem dlouho a dlouho jsem očkával co se bude dít, ale s přibývající stopáží ubývalo nadšení. Závěr je zralý na profackování celého tvůrčího štábu, takhle zamáznout poměrně zajímavě vypadající film je vskutku nehoráznost. Více zde. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Scenárista a režisér v jednej osobe, P.R.Teo, prišiel na prvý pohľad s celkom originálnym hororom. Aspoň čo sa formy týka. Vizuálne je to žranica a ak pripomína Saw (podľa reakcií sledujem že áno) tak si z neho berie len to najlepšie. Škoda, že prepojenie svetov, v ktorých sa pohybuje trio mužských existencií, nie je vôbec rozlíšiteľné. Kontrast by tú všade prítomnú špinu a odvšadiaľ presakujúcu depresiu viac zvýraznil. Takto nie je prechod z reálneho sveta do toho pekelného nijako ozvláštnený, idú spolu ruka v ruke ako zamilovaní zvrhlíci. Dej je zlepenec troch kratších príbehov, osudných a zvrátených. Vhodne zvoleným spôsobom považujem ich vyrozprávanie od konca smerom k začiatku. Ale to, čo tomuto filmu vojvodí, je Obludárium. A nemyslím tým len samotné monštrá. Krvi, ľudských tiel, mučiaceho železa... všetkého je tu požehnane. No, tých tiel by mohlo byť viac. ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude větší ujeťárna, ale nakonec to dopadlo celkem dobře. Nemám moc v oblibě filmy s různejma výjevama, podobiznama, ani duchama mrtvých. Mám radši klasickou "řezničinu" :-) V prvních minutách jsem si říkal ajajaj, napodobenina SAWu, ale to se rázem změnilo. Příběh byl jednoduchej, ale zajímavej. Je vidět, co mnozí z nás dokážuou udělat kvůli nějaký mrše !!! Jedinej normální tam byl snad ten brácha. ()

sidddo 

všechny recenze uživatele

Necromentia je naprosto zvrácený, nechutný, kontroverzní a depresivní snímek, který samozřejmě nesedne každému, ale mě sednul a to naprosto maximálně. Film je vizuálně velmi podobobný SAw, ale mě se upřímně Necromentia líbila o něco víc a proto hodnocení....90% ()

Jiu odpad!

všechny recenze uživatele

Alias NecroDEmentia. Toho magora, čo toto vymyslel by som zavrel niekam na psychiatriu a spútal do kazajky. Tiež "intelektuálov", ktorí sa tu rozplývajú nad úžasnou hĺbkou tejto zvrátenej úchylnosti. "Film" som vydržal pozerať asi pol hodiny a bola to strata času najhrubšieho zrna. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Opět pěkně rozjetý film, který postupem času slábne a slábne až do úplného nic. A tolik mne ta první polovička bavila! ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se netěšil na analogii Hellraiserovského opusu, navlečeného do jiného, malinko progresivnějšího kabátku, kde peklo bude praskat ve švech birazní plejádou cenobitů těch nerůznějších mutilací, utrpení a úzkost tu nebude brát konce a kde se zase ta pomyslná hranice fantazírování posune o kousíček dál. Bohužel se tak nestalo. Tím nechci říci, že film nestojí za pozornost, to určitě ne, jen prostě nesplnil mé, v tomto směru náročnější požadavky. Ono konec konců Necromentii srovnávat s Barkerovým kultem není zrovna na místě, protože pak by si zcela jistě odnesla to nejnižší hodnocení. A to si určitě nezaslouží. ()

Reklama

Reklama