Reklama

Reklama

Cukrárna

(seriál)
Rodinný
Česko, 2010, 12 h 26 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Dušan Klein

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Naďa Konvalinková, Iva Janžurová, Jana Štěpánková, Veronika Žilková, Jan Hrušínský, Luba Skořepová, Petra Tenorová, Simona Stašová, Eva Holubová, Jana Šulcová, Jitka Čvančarová, Václav Postránecký (více)
(další profese)

Epizody(13)

Radka Sladká je majitelkou malé cukrárny u hřbitova v Praze. Má čtyři děti: dospívající zamilovanou dceru Ivanku, dva malé rošťáky fotbalisty, malou holčičku a k tomu navrch manžela Františka, kterého zajímá jenom středověk. Je na všechno sama, a tak něco občas zanedbává. Momentálně to vypadá, že bude muset svou cukrárnu pronajmout, aby se mohla naplno věnovat rodině.

Jednoho dne přijde na dort roztomilá trojice důchodkyň: Bláža, Dana a Olga. Když si zákaznice oprávněně stěžují na kvalitu obsluhy i zákusků, netuší ještě nikdo z nich, jak se změní osudy všech čtyř žen po tomto náhodném setkání. Blážina rodina totiž právě odjela na dlouhodobý pobyt v USA a babička, zvyklá starat se o všechno a o všechny, najednou neví, co si počít. Neumí žít se samotou. Svým životním optimismem, energií a elánem strhne Bláža k aktivitě nejen své kamarádky Danu a Olgu, ale rázně vstoupí i do fungování cukrárny a rodiny zoufalé Radky. I v těch nejdramatičtějších situacích vítězí nadhled tří zkušených babiček, které si za všech okolností vědí rady. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Peabody 

všechny recenze uživatele

opravuji své původní hodnocení odpadu a dávám jednu hvězdičku za Petru Tenorovou zejména coby modelku v ateliéru. Tato scéna mi prostě unikla, tehdy jsem na to lineárně nekoukal, aby taky a jen rychlopopsuvem projížděl a tohle mi bohužel uniklo. Díky Jirkazzi JInak je to ovšem příšerná sračka mísící herečky jako je paní Janžurová a Štěpánková s neherečkou typu V. Žilkové (vzpomněl jsem si na jinou Míkovinu, Ten svetr si nesvlíkej, ale tam paní Janžurová s mladou Zuzanou Bydžovskou společně ladí jak symfonický orchestr), je tam řada slušných herců, ale casting hlavní manželské dvojice, tedy Jana Hrušínského a zmínění VŽ spolehlivě likviduje jakékoli další možnosti rozvoje, vůbec k sobě nějak nepasují. Míkovina jako scénář je hrozná, zápletky jsou z Listu paní a dívek a režie pana Kleina je prostě nanic, jen rutinní přepis. Básníkům se věnuje, ale seriály mu nějak nesedí. No a ústřední melodie a text je taky vydařený kousek, asi jako cukrovinka z velkovýrobny, mléko sušená syrovátka, tuk z nafty, umělé sladidlo, aromata a barviva rovněž made in Saudská arábie, pravděpodobně chybí jen strojově oddělené drůbeží maso. Brrrrrr. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

i když nejsem fanouškem našich českých herců, přesto tento seriál se mi líbí, a herečka Iva Janžurová je skvělá, a měla by mít větší prostor pro hraní, jsem zvědavá kam se tento seriál bude ubírat dál, zatím má dobře našlápnuto, a honocení je zbytečně hodně podrůměrné, viděla jsem daleko horší české seriály a filmy, ()

Reklama

trollfjord 

všechny recenze uživatele

hned u prvniho dilu mne vyrocilo tisickrat omlete klise v podobe rozjivenych deti. Vydrzel jsem to a vlastne nelituju. Kladem tohoto serialu je zajimave napsany pribeh. Zaporem, vykon Veroniky Zilkove, ktera, jak je u ni zvykem, se tvari pokazde jako by prozivala upornou zacpu. Jan Hrusinsky je vynikajici a stejne tak Vaclav Postranecky. Zaujme take Jan Preucil. Nada Konvalinkova je trosku nudna a pani Stepankova je jako vzdy za damu. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Seriál z prostředí cukrárny a lidí kolem ní,který je hlavně o normálních starostech a radostech běžných lidí.Je to celkem slušně napsané,má to určitý komediální podtext a chvílemi jsem se opravdu slušně bavil.Nicméně režie Dušana Kleina není nijak zajímavá a občas diváka uspává.Herci jsou slušní(i když občasné pitvoření Veroniky Žilkové je opravdu mimo...)a celkem to příjemně uteče.Není to ale nic,k čemu by se člověk znovu vracel a tak nemohu dát vic,než hořkosladkých 50%,neboť to má v sobě několik chutí,ketré ale velmi brzo vyprchají. ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

Na koukaní při vaření dobrý. Přijde mi, že český seriál potřebuje "místo", aby mohl rozvinout děj a plitké osudy postav. Scenárista si najde "krabici" (cukrárna, pojišťovna, nemocnice, ranč, zámek, ordinace, redakce, přehrada, škola apod.) a do ní vsazuje figurky. Zřejmě je to jednodušší a rychlejší. Výsledek je pak většinou povrchní a zachraňují ho už jen staří, ale dobří herci. Bohužel, musí se vždy obsadit i mladší generace, která má velký sklon k přehrávání a vyvolává leda potřebu jim nafackovat. Jinak, ta druhá hvězdička je pro Václava Postráneckého, který to aspoň trošku oživil. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (4)

  • Během produkce seriálu bylo využito 13 námětů, 939 stran scénáře, 91 herců, 1600 komparzistů a představitelů epizodních rolí, 60 členů štábu, 128 natáčecích dní, 3250 hodin materiálu a 2 kamery. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama