Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Někdy uteču k filmům tohoto typu. Většinou, až na vyjímky mnohokrát citované, je to hluchá vymývárna plná šklebících se potetovaných primitivů. Cela 211 se odlišuje velmi slušnými hereckými projevy, zajímavou zápletkou, posunem k autentičnosti bez kudrlinek s procítěnými pasážemi. Kruté, strhující a příjemně evropské. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Trochu mina filme vadila digitálna kamera - obraz vyznel televízne. To však sa nedá povedať o deji, hereckých výkonoch, scenári, napätí a atmosféere, ktoré sú prosto brilantné. Už len čakám, kedy sa s pompou objaví americký maximálne sterilizovaný a od neohrabanosti očistený komerčný remake. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh zachycující vzpouru vězňů, ve kterém je množství originálních nápadů i nečekaných dějových zvratů. A i když se film nesnaží přímo působit na city, zanechá v divákovi poměrně silný dojem. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní podívaná, které jsem se dlouho vyhýbal a pak si ji neskutečně užil. Herci v hlavních rolích podávají decentní výkon, scénář je jen velmi těžko předvídatelný a celkové zpracování je na nadstandardní úrovni. Výborné! ()

fililipekk 

všechny recenze uživatele

Povedený to film z vězeňského prostředí. Hlavní představitel (budoucí dozorce) se dostane rychlostí blesku nechtěně mezi vězně a nezbývá mu nic jiného nežli improvizovat, aby ho ostatní neprokoukli a nefikli. Ovšem situace se vyvíjí prapodivně...Kdo rád filmy z vězeňského prostředí, pro toho je Cela 211 skoro povinnost. Povedené. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

tady není moc co dodat. Vynikající. Plný počet nedám jen proto, že to podruhý už vidět nechci, bo je to příliš ponuré (a dějové zvraty napodruhé nebudou ono). ()

Design 

všechny recenze uživatele

tohle sem od španělské kinematografie nečekal !!! Fakt dobrý, kamera, scénář, herecké výkony. Fakt se mi to líbilo. Hlavně to herecké obsazení bylo super. A jak se pak Slippy promění. Doporučuju :)) ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne realisticky zobrazené väzenské prostredie.Násilie plodí násilie.V španielskom filme mal vodca vzbury väzňov Zlosyn, nakoniec viac charakteru,ako dozorcovia,či splnomocnenci z ministerstva.Akoby asi vyzeral tento film natočený v Hollywoode? ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Trochu přitažené za vlasy v tom, že by se celou dobu nepřišlo na to, kdo Juan je a když už, tak by to asi nedopadlo takhle. Ale jinak napínavé, zajímavě vymyšlené, s postavami, kterým se dalo věřit, že jsou tím, čím chtěl režisér, aby byly a hlavně - s koncem, který se nedá rozhodně nazvat happy endem. Zkrátka nic není černobílé a každá akce vyvolá nějakou reakci. A z toho mě mrazilo. ()

Thrain 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle filmu jsem se dostal úplně omylem. Nevěděl jsem o něm nic, ani co od něj mám čekat. Začátek se rozjel tuctově jako v ostatních nijak oslňujících filmech o vzpourách ve vězení. Děj se točí kolem dozorce, který je v práci první den a shodou okolností zůstane při vzpouře uzavřen ve vězení spolu s ostatními vězni. Podaří se mu mezi ně úspěšně infiltrovat. Avšak vlivem neočekávaných událostí, do kterých je zahrnuta i politická problematika baskitské teroristické organizace ETA, má děj neočekávaný spád a postupně se famózně rozjíždí a graduje. Možná jsem moc nevěřil v obratu chování hlavní postavy, ale nechci se o tom moc rozepisovat, protože bych spoileroval. Scénář je napsán opravdu perfektně a i herecké výkony jsou na slušné úrovni. Proto slušných 75%. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně temná vězeňská řežba, na hony vzdálená lehce přitepleným Sylvestrovským Kriminálním hepi endům a podobným pohádkám. Děsiví "zombie" týpci (na obou stranách) ve španělsky depresivní akci, která se před ničím nezastaví. Aneb jak drobný přehmátek může spustit nezastavitelný pád do děsivě kruté propasti. Začalo to hodně špatně a skončilo stokrát hůř. Ale po utření pár kapek potu z čela je to vlastně docela vítané vyvětrání po všech těch obvyklých sladkohovínkových holywoodských večerníčcích. A kupodivu i bez united colours of Benetton ... ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Libor Terš – Luis Tosar (Malamadre), Vojtěch Hájek, Ladislav Cigánek, Gustav Bubník, Ladislav Novák, Lukáš Jurek, Jan Szymik, Jiří Plachý, Kateřina Velebová, Jindřich Hinke, Ivo Novák, Rudolf Kubík, Jaroslav Kaňkovský, Karel Richter, Petra Jindrová, Monika Hladová, Štěpánka Drozdová, Oldřich Vlach, Milan Slepička, Pavel Vondra, Zuzana Skalická, Hana Tunová, a další. Producent: Petr Křivánek Filmpark, s. r. o. Překlad: Nataša Valtrová Zvuk: Pavel Špatný Titulky: Dora Windsorová Vedoucí výroby: Hana Wszolková Šéfproducent: Stanislav Wszolek Úprava a režie českého znění: Petra Jindrová pro DVD Edici Vyrobilo AW Studio Praha, 2010 ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

79%?? Tak to byl teda "biják".  To bylo opravdu peklo. Nebavilo, nezaujalo mě to prakticky od začátku. Fakt občas nevím, proč jsem některý film stáhnul. Tohle je jeden z těch případů. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z prvních vůbec španělsky mluvících filmů pro mne. Nejlépe uděláte, pokud si nic nebudete číst a rovnou se na to mrknete. Dostanete fakt dost nevšední příběh z vězeňského prostředí, který zobrazuje i určité lidské stránky, čeho lidi jsou schopni a kam až jsou schopni i svou chybou zajít a co to může způsobit. Geniální, opravdu. ()

Pakr 

všechny recenze uživatele

Průběh filmu mě krok za krokem překvapoval, ubíral se jiným směrem, než jsem čekal a to je právě to "ONO" co čekám od filmu, co udrží moji pozornost. Alberto Ammann se mi ve své roli Juana mimořádně líbil a prubezně ty herecké výkony nebyly vubec spatne. Zpocatku jsem si rikal "styl REC" (sračka), ale pak jsem se dobre do toho sekl a mile filmek prekvapil, mile :) 4* (85%). ()

vojtik 

všechny recenze uživatele

Vězení bylo vždy atraktivní prostředí pro dramatické hrátky mezi těmi hodnými a špatnými. A ne vždy byly karty předem rozdané. Cell 211 vhází ovečku mezi stádo vlků a dokazuje, že ovečka v rouše vlčím může napáchat víc škod než opravdický vlk. Tady pro bééčení není místo, přežije jen ten kdo umí pořádně zavýt - Houuu! Vězeňská vzpoura ještě nikdy nebyla tak napínavá. ()

SKreyn 

všechny recenze uživatele

Slušná akcia, dobré herecké výkony a tiež aj efekty, uveril som všetkému, čo som tam videl. Ako ľahko sa človeku zmení život, aj keď tá jeho žena bola riadna trúba, nemyslela na decko, keď išla za tým manželom. On už nemal moc na výber a robil všetko, aby sa neprezradil a dostal von. Von sa nakoniec aj dostal ale... ()

Reklama

Reklama