Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Sice jsem v životě viděl jen pár španělských filmů, ale tento je jednoznačně nejlepší! Na začátku jsem si říkal "Ojé...zase nějaký průměrný film", ale někdy vypadly oči z důlků. Adrenalin koloval v krvi dost, nemluvě o hereckých výkonech a propracovém příběhu. Nejsem expert, ale po dosledování filmu jsem okamžitě nahlédl na ČSFD a podíval se na procenta. Podle mě by si film měl zasloužit minimálně o 5% více a dostat se do žebříčku 300 nejlepších filmů. Jak už jsem se zmiňoval, nejsem expert (neříkám, že bych se jedním nechtěl stát), ale každý má svůj názor. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

zajímavý film, který už od pohledu vypadá dost televizně. Ale nedá se mu upřít, že se v něm stále něco děje. Konec má docela strhující a ukazuje věrohodnost, co může ve vězení stát. 3*. ()

DuMonT 

všechny recenze uživatele

Myslím, že potenciál väzenského prostredia nebol využitý. Pozitívne hodnotím originálny nápad a dynamiku príbehu. Po uvedomení určitých absurdností, ktorú sú ale spoiler, zmenené hodnotenie zo 4 na 3. ()

spotczek 

všechny recenze uživatele

Shodli jsme se doma na tom, že španělská kinematografie je jiná než naše. Odlišná kultura hraje velkou roli. Tenhle film má díky tomu svá silná i velmi slabá místa (např. se tu Zimbardův luciferův efekt úplně převrací - dozorce se pod tlakem okolností "dobrovolně" stává vězněm). O psychologii ale myslím vůbec nešlo. Jižanská horkokrevnost a temperament přetvořily dobrou myšlenku o tenké hranici mezi slušností a krutostí až do extrému - tedy že v extrémním případě člověk zapomene, kým je a příliš snadno změní svou roli, resp. že je stále někde kolem vás někdo, kdo vás bude pokoušet a svádět ke špatnosti. (Mimochodem jednoho takového Jidáše si zde zahrál bratr známějšího Bardema!) A skoro bych řekla, že nejpodstatnější sdělení možná ani nebylo tvůrci předem zamýšleno: zapomenou-li slušní lidé, že kriminálníci mají stále jistou důstojnost, pak i oni pozbydou tu svou vlastní! ()

Wulz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení časem určitě zvýším... Viděl jsem to zatím tak z různých stran. Nikdy ne pořádně celý... ovšem ty tři mi zatím přijdou akorát. Ani mě to nijak nenudilo nebo tak něco, ale zase ne něco naprosto úžasného. A že Francii miluji. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Dobre logicky vymyslený a zrežírovaný scenár ponúka príbeh zo vzbury vo väznici a následne ovládnutím priestorov väznice väzňami. Chaos, bordel v zaujímavom dramatickom deji, kde v niektorých momentoch divák chápe zločincov, ktorí by si radi vylepšili podmienky, pre svoje doživotné tresty. ()

Patr1k 

všechny recenze uživatele

Španielske filmy mi začínajú celkom rezať, skvelé herecké výkony postavené na ešte lepšom scenári, nutno vidieť, niekto by povedal, že ide o podarené B-čko, ale toto je čisté A, hodnotenie hovorí samo za seba... ()

Davemix 

všechny recenze uživatele

Filmy s vězeňskou tématikou mě vždycky bavily. Ovšem v tomto případě jde o naprosto dokonalou záležitost. Film šlape už od začátku na plno, herci jsou excelentní a vše podtrhuje španělština, díky které má film ještě ostřejší a syrovější atmosféru. Opravdu nemám co kritizovat, bomba - 95% ()

Mawete 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné překvapení. Zápletka a děj originální, taktéž závěr se mi velmi líbil. Je opravdu zajímavé sledovat vývoj hlavní postavy. Konečně po delší době kvalitní evropský film. ()

Killik 

všechny recenze uživatele

Jednoduse vyborne. Jeden fakt rozvedeny ve trech ruznych svetlech a jeste i dale v rolich vedlejsich. Fakt, ze se vsichni snazime mit nad vsim kontrolu a jak zoufali se stavame, kdyz o onu kontrolu prichazime. Skvostna rezie, briliantni herecke vykony. Naprosta lahudka. ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Silný a najmä dynamický príbeh, pri ktorom sa nedá nudiť. Končí úplne inde ako by sa mohlo predpokladať. Vynikajúce! (Artfilm Fest 2010) ()

elgordo 

všechny recenze uživatele

Napínavé od začiatku až do konca. Film o tom, ako sa stáva z poriadneho občana vrah a skoro vodca väzenskej vzbury. ()

wesker 

všechny recenze uživatele

celkem jsem se u toho bavil protoze takovou zapletku muze mit fakt jen becko... krom toho to s realitou a postupem specialnich jednotek proti vzpouram melo spolecneho asi jako sardinky s pudingem... ve skutecnosti by tam na ne vlitnuli i za cenu ztrat tech 3 pobuchu co je tam drzeli a bylo by po vzpoure raz dva... herecke vykony mi prisly jako kdyby polovina komparzu byla z ustavu pro postizene... ()

Obenny 

všechny recenze uživatele

Cela 211 je pro hlavního hrdinu peklo, které si opravdu vychutnáte s originálním dabingem díky skvĕlé španĕlštinĕ pocítíte tu pravou vĕzeňakou atmosféru plnou dobře provedených akčních scén, ale bohužel s celkem špatnĕ vymyšleným hlavním zlomem filmu, který ovlivní hrdinu ke zmĕnĕ přístupu ve vyjednávání. ()

ill 

všechny recenze uživatele

Žánrová lahůdka kořeněná španělskou syrovostí s dávkou evropského naturalismu balancující na hraně plného hodnocení. ()

covice 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to připomínalo třetí sérii Prison breaku. První polovina vypadala velmi nadějně, ale konec mi přišel odfláknutý a bohužel předvídatelný. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Kvalitná dráma z väzenského prostredia, pôsobiaci autenticky a plná zvratov.Tempo filmu je svižné, herecké výkony skvelé. ()

Reklama

Reklama