Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky tvorcovia tohto napínavého filmu ma úplne prevalcovali. Ak nepočítam nesmrteľné Darabontove väzenské balady, tak práve píšem o jednom z najlepších väzenských filmov , aké som videl. Nejde ani tak o žiaden krvavý masaker medzi väzňami, alebo pripraveným policajným komandom a väzňami, ktoré čaká iba na povel, ale v prvom rade o napínavý príbeh z pohľadu dozorcu, ktorý sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred väzenskej vzbury plnej kriminálnikov. Ako nešťastne mu osud namiešal nastávajúce hodiny, pekne zhrnul aj vodca vzbury: " Život ti dá po papuli raz-dva." Nestihnete sa čudovať ako sa to všetko zvrtlo a zrazu je jedným z nich. Najlepšie na tom je, že o jeho presvedčení a rozhodnutí nezapochybujete, rovnako ako nezapochybujete o tom, že samotná vzbura mala zmysel a väzni v podstate nežiadali nič nesplniteľné. Išlo v prvom rade o zlepšenie podmienok. Karty tvorcovia zamiešali poriadne aj tým, akých rukojemníkov sa väzňom podarilo zajať. O jedného dozorcu, ktorého zajali, ani nemali záujem. Mali niečo lepšie... Teroristov z ETY. Film je aj z tohto dôvodu až krute reálny a ako v správnej väzenskej dráme je smrť všadeprítomná. V tomto filme niet víťazov, ale víťazstvom pre nás divákov môže byť drsný a napínavý filmový zážitok. Odporúčam kúpu DVD alebo Blu-ray za dobrú cenu. 100%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li iniciativní blbec a rektální alpinista, co musí prudit kolegy v práci den před nástupem do zaměstnání, nedivte se, když vám snaha vlichotit se předem naprosto zkurví život. V zahradnictví si můžete zdevastovat haksnu vertikulátorem, v kanceláři si můžete podříznout tepnu o papír... jako bachaři vám však hrozí osud horší než smrt, nemají-li vaše hýžďové svaly dokonale pevný stisk! Ani veškerý váš důvtip nemusí stačit na paranoiu muklů a za mřížemi nemáte žádný vliv na to, co se děje venku. V televizi pak můžete vidět věci, co vám lehce rozhodí příčetnost. Vcelku uspokojivě drsný film, bohužel poněkud rozkolísaný ve věrohodnosti, v chování postav... zase jsou trestanci lepší, čestnější a větší dobráci než ta agresivní, asociální pakáž, co je hlídá (tímto vysekávám uctivou poklonu "Zelené míli"). 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné 4*. Cela 211 má poměrně netradiční námět a jak se později ukáže, není to jen obyčejný akčňák, ale opravdové drama s poměrně působivým koncem. Ústřední trojice - Alberto Ammann, Luis Tosar a Marta Etura - je nesmírně sympatická, takže si brzy získala moji diváckou přízeň. Líbil se mi i vztah vězňů, kteří jsou tu sice tvrdí, drsní a nevyzpytatelní, ale pokud jde o kolegy z basy, drží mušketýrsky při sobě a jsou empatičtí i vůči problémům spoluvězňům. Výjimka se ovšem najde všude, což zásadně ovlivní poslední minuty snímku. Cela 211 je dobrá práce, která nenudí a je svým způsobem originální. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl víc než luxusní, opravdu mě navnadil do dalších minut. Postupem času bohužel přibývalo divných situací a film začal ztrácet. Pak se objevil zajímavý obrat v ději, a tak jsem doufal, že konec bude povedený. To se ale tak úplně nestalo a musím říct, že se závěrečným rozuzlením nejsem příliš spokojen. Bylo to dost podivné. Ale celkově to je ucházející vězeňské drama, které mohlo podle mě dopadnout mnohem lépe. 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bývalí vězňové z řad ČSFD by nám mohli říct, jak to doopravdy ve vězení vypadá. Mám totiž za to, že se Monzón docela trefil. Žádné přehnané americké kecy, žádné přehnané americké tahání super tajných zbraní ze zadku, žádná přehnaná americká krev tam, kde není nutná. Syrovost je mnohem účinnější zbraní a jsem moc rád, že na to Španělé nezapomínají. Pátá hvězda je osobní pochvalou Danovi, protože po Labyrintu smrti jsem se do Cely pustil s rozestlanou postelí... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Brilantní vězeňské drama, který vás od první minuty nepustí od obrazovky. Ba co víc, adrenalin se vám bude zvyšovat stejně jako vzbouřeným vězňům s vědomím, že se chystá ozbrojený zásah policejních těžkooděnců. Nápad umístit nešťastnou náhodou mezi vězně jednoho z dozorců o němž nikdo neví, že je dozorce je originální a neotřelý. Tleskám!!! Jo a hlavní záporák byl sympaťák. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Inteligentný film s gráciou a švihom, ktorý je možné brať aj ako dokument popisujúci súčasný stav niektorých (mnohých) väzníc a situáciu, ktorá je omnoho viac než reálna. Výborný scenár, parádne herecké výkony a v neposlednom rade pomerne reálne pôsobiaca kamera tvoria vynikajúci výsledný dojem z diela. Kiežby vznikalo viac takýchto filmov, ktoré síce pôsobia komorným dojmom takmer televíznych filmov, ale svojou precíznosťou občas dokážu vyraziť dych. Režisér aj herci majú môj potlesk a poklonu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Cela 211 se zaměřuje na jednoho bachaře, který si věznici prohlíží. Nakonec se vše zvrtne do krve prolití. Bachař nemá cestu z věžnice a snaží se přizpůsobit vězňům a podaří se mu to. Celý film je o svobodě vězňů a aby se bachaři nechovali jak "hovada" a měli nějakou úctu. Spoustu nečekaných zvratů, jak venku z věznice, tak ve vězení. Bachaři si začnou podrážet nohy vzájemně a celá situace se ohromně komplikuje. Nakonec vše dopadne úplně jinak než bych čekal. Např. přeměna charakteru hlavní postavy kvůli situaci, která nastala úplnou náhodou. Závěr je neskutečný a skvěle udělaný. Režisér to zvládl perfektně a na to, že tento snímek není z USA je excelentní. Je vidět, že i Evropané umí natočit pořádné filmy, které nedají divákovi ani chvilku vydechnout. Tento film doporučuji a doufám, že narazím ještě na nějaký skvost jako je tento. Cela 211 svým způsobem připomíná film Felon (Zločinec), který mě také zaujal. Filmy z věznice mi přijdou jako jedny z nejlepších vůbec, i když jich je jen pár (kvalitních)... 8/10 =88% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vězeňských dramat je tolik, že by si jeden řekl, že další vidět nepotřebuje. Ale Cela 211 přichází se zcela originálním počátečním nápadem, který je pak stejně originálně a překvapivě rozvíjen v dalších minutách. Drsní herci, drsná atmosféra, ale současně spousta předem zpočátku těžko představitelných a přitom logických a pochopitelných emocí. Celkovému výsledku velmi pomáhá exhibice pánů Luis Tosara, Alberto Ammanna, ovšem i Marta Etura, byť co do minut na plátně zdánlivě okrajová, je skvělá. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z basového podžánru určite tá kvalitnejšia polovica sorty. Obsahovo plná nápaditých myšlienok, charizmatických postáv a neúnosného prísunu napätia. Jediná väčšia výtka smeruje k postoju režiséra, že práve basmani boli zväčša tí dobrí, a že politické machinácie sú horšie svinstvo než surová prirodzenosť človeka. Negatíva oboch strán mohol mierne zarovnať. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ďábelské tempo, houstnoucí atmosféra, skvělý námět a perfektní herecké výkony. Ke konci má film několik slabších míst, ale jako celek působí velmi kompaktně. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl ještě v dobách kdy jsem na čsfd nebyl. Ale jelikož jsem se rozhodl dát si vězeňskej pětiboj(rozuměj 5 filmů s vězeňskou tématikou) tak jsem do pětice filmů zařadil i tento abych ho mohl objektivně ohodnotit(a né jen podle toho co jsem si pamatoval). Líbilo se mi to tenkrát a líbilo se mi to i teď(možná ještě víc). Za mě rozhodně jeden z nejlepších filmů s vězeňskou tématikou co jsem zatím viděl. Plná palba. Tady není co řešit. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Točeno na Borech šlohnutým mobilem jedním z muklů. Akorát tam přivezli Louise Tosara, aby pozvedl ten marast laciných španělských telenovel. Zápletka nudná, technicky nezvládnuté a odfáklé, do očí bijící laciná výprava, děj iracionální, nulová akce a přemíra žvástů. Nebavilo. Dvd letělo rovnou do odpadkového koše. Jak mám rád český dabing, tak tenhle byl zvláště příšerný. Pane Terši a Vlachu, už nikdy nic nedabujte! 0% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Monzónova " lehce " syrovější a nutno podotknout, že VELMI působivá odpověď na otázku, co se změnilo na poměrech ve věznicích od dob http://www.csfd.cz/film/7826-brubaker/. Robert Redford by s největší pravděpodobností z tohoto " posunu " radost neměl, ale z výsledné podoby snímku si troufám tvrdit, že ano. Základem je již překvapivě ( pro mě ) chytře napsaný scénář a výborné herecké výkony. Ano, zde opravdu můžeme mluvit o hereckých výkonech, což se o mnohých snímcích podobného ražení rozhodně říct nedá. Tenhle snímek má drajf. Tvůrci ( troufám si tvrdit ) přesně věděli co chtějí natočit, šli si nekompromisně ( bez nijakých zbytečných rušivých odboček ) za svým cílem a také toho ke spokojenosti diváka docílili. V mém případě tedy rozhodně ANO. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sugestívne a príťažlivo nakrútená tak trochu iná väzenská dráma. Monzón režijným umom zakrýva nedostatky scenára, ale úplne ich zakryť nedokáže. Ono totiž situácia pred zásadným dejovým zvratom zhruba v polovici filmu hovorí ešte viac o dementnosti vyjednávačov, ako predtým a to je čo povedať. Tak ale povedzme, že v krízových situáciách to ľuďom pomalšie myslí a nedokážu predpovedať bezprostredné následky. Tosar mi celý čas evokoval Diega Lunu a ak hlavy na juhozápade krajiny neobmedzených možností budú premýšľať o remaku, tak si asi naňho tiež spomenú. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední 1⁄4 je vice než solidní. Jakmile se věci dají pořádně do pohybu a začne se objevovat nějaké to drámko, tak tento snímek vážně umí být fajn. Bohužel navození té správné atmosféry trvá právě 3⁄4 filmu, a to je nehezky dlouhá doba. Většinu stopáže se tedy žvatlá španělsky a pranic zajímavého se neděje. I když jsem opravdu nenáročný divák, kterému se tvůrci zavděčí ledasčím, tak tentokrát se to v mých očích s úspěchem nesetkalo. Nezaujal mě ani příběh a už vůbec ne zúčastněné postavy. Docela mě zarazilo například to, že si ten vedoucí plešárd zvolil za pravou ruku člověka, kterého viděl poprvé v den vzpoury. Takový člověk by to v životě na nejrespektovanějšího vězně nikdy nedotáhl, a to dokonce ani mezi partou totálních dementů, která nám byla představena. Vidím to opravdu maximálně na dvě hvězdy za solidní finále. Drtivá většina filmu však byla v mých očích naprostá bída. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní drsná podívaná která zaráží svojí skutečností a vlivem nepříznivejch událostí přeměnou charakteru hlavní postavy, přičemž samotnej závěr nedá astmatikům vydechnout ani po skončení filmu. Vězeňský filmy já vůbec nemusim (vždycky mi to přišlo jako hrozná nuda). Tady se ale nikdo s ničim nesere a hned od začátku se jede v adrenalinové řeži plný krve, násilí, zvrhlejch magorů a to všechno za doprovodu perfektní atmosféry, strhujícího příběhu, výborný kamery a v neposlední řadě přesvědčivejma výkonama všech zúčastněných. Vězeňská řezanice tak dobrá, že bych se jí chtěl zúčastnit. Velká bomba, která mě za poslední týdny nadchla jako žádná jiná. ()

Reklama

Reklama