Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

teseth 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento film mě zase tak moc neoslovil. Ano zápletka byla originální, ano herecké výkony byly chválitebné ale... V mnoha situacích se hlavní postavy chovají jako naprostí ignoranti, kteří celou gradující zápletku strhávají do průměrného hodnocení. Třeba pouštění TV vzbouřeným vězňům. Těhotná manželka se tlačí v davu příbuzných vězňů před věznicí. Ředitelství věznice neuveřejní jméno mrtvého a tudíž zapřičiní napadení sanitky s následným vygradováním do rvačky s těžkooděnci. Cela kde najdou "nového vězně" je otevřená atd... Těch hloupostí tam bylo tolik, že to víc jak na průměr nedá. Škoda toho ten film měl obrovský potencionál. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Možná je maximální hodnocení přece jen moc, ale řekl bych že jsem moc lepších vězeňských filmů zatím neviděl a fakt jsem nečekal že se mi tento bude až tak líbit. Celý ten příběh s několika zvraty je dost zajímavý a prostě celou dobu jede bez nějakých zadrhnutí až do tak trochu překvapivého konce. No a další, srovnatelně důležitá, věc, jsou herci. Malamadre v podání Luise Tosara je prostě lahůdka. Okamžitě upoutá pozornost a po celou dobu vyzařuje zvláštní silné charisma, strach, respekt, prostě mu věříte naprosto všechno. No a Luis Tosar do této role neskutečně sedí a upřímně doufám že ho nevidím naposled. Za zmínku určitě stojí i Alberto Ammann, byl ve své roli přesvědčivý a postupně taky pořád sympatičtější. Celkově je Cela 211 rozhodně hodně příjemný překvapení. ()

kedd odpad!

všechny recenze uživatele

tak to jsem blázen... podle místního hodnocení jsem se na ten film dost těšil, ale bylo to dost velké zklamání... nevěřil jsem tomu od 1. minuty... hlavní hrdina snad ani není herec!!! nevšiml jsem si, že by se v jeho ksichte za celou dobu pohnul jediný sval... už jenom ta prvotní zápletka, že není schopen dojít na ošetrřovnu a vzápětí se jako opice po mříži šplhá zakrýt kameru... a nebo že hlavní vězeňský kápo najednou začne všechno řešit s tímhle VRAŽEDNĚ vyhlížejícím člověkem, kterého vidí poprvé v životě a své vězeňské kumpány ponechá mimo hru a těm je to vlastně jedno... no nevím... ale možná se pletu a rozjelo se to, ale já jsem se vydržel dívat asi jenom do půlky a pak už jsem nemoh... bohužel nevidím důvod tomu dát ani jednu jedinou hvězdu... je mi líto ()

NSN 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo na slušnou vzpouru, avšak už asi v půlce došly nápady a příběh spadnul do monotónní roviny. Ač plnej prostor delikventů, vybarvená je jen hrstka z nich; chybí tu tolik do nebe volající dominance, podřazenost a respekt. Prostor tu byl i pro to zmiňovaný přátelství mezi odsouzeným a dozorcem, nicméně se nějak zapomnělo na něm pracovat a do tohohle stadia ho vystupňovat. ()

PaulBarva 

všechny recenze uživatele

Luis Tosar v roli správnýho a férovýho chlapa. V roli u které si nejdřív zaškatulkujete záporný charakter...ale časem přehodnotíte. A nejen tuto postavu. Film plný akce, překvapení a hlavně s jedinečným příběhem. Bohužel dabing herecký výkon Luise Tosara naprosto znehodnotil. Doporučuji originální zvuk :-) ()

vlk++ 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený film, poctivý, naturální a nepřikrášlený. Někdy se to tak v životě semele a člověk pak už jen "dělá, co umí". A přesto to nemusí stačit. Občas jsem to sice hlavnímu hrdinovi nevěřil, ale jinak to na mě zapůsobilo a dávám 4*. ()

Saprofag 

všechny recenze uživatele

Tak sorry, ale nechápu, co se na týhle nudě někomu líbilo. Nebejt syrovějšího navnazení na začátku, tak bych ani nevěděl, že jde o napínavý film. Natočeno slabě. Nevím, co se s tím dál párat. Luis Tosar byl záporák jen chvilku a potom jsem už jeho kukuč nežral. Za dvě. Nic víc. ()

Tucinka 

všechny recenze uživatele

Dobrý silný příběh se rychlou dynamikou děje.... uhlazený týpek se chce ukázat před svými šéfíčky asi nebo nechápu proč by se jinak šel do práce představit o den dříve.... skvěle se na to připravil ...rozloučil se s milovanou a těhoutnou ženou a vyrazil do věznice...pak hodně blbá nešťastná náhoda, kdy mu spadne kus stropu na hlavu mu změní definitivně zbytek života...film, který Vás udrží v křesle od začátku až do konce ... ()

BaseDallas 

všechny recenze uživatele

Rukojemnícka dráma, kedy sa rukojemník dostane na druhú stranu...Zaujímave, že? Zaujímaví boli aj herci a prostredie. Nebolo cítiť americkú väzenskú náturu a tak mi bol film svojou "európskosťou" trošku bližší. Vytknúť by sa dalo idiotské správanie pani manželky a takisto polície, tiež jej mohli hneď zavolať a objasniť situáciu, k tragédii by zrejme nedošlo...Ale to by potom nemal film o čom byť :) Celkovo bola réžia fajn, nenudilo, práve naopak, odporúča sa na nenútený filmový večer s kamošmi a vínom ;) ()

Insidious24 

všechny recenze uživatele

Narychlo jsme sháněli film ke shlédnutí na youtube,tento se namanul jako první..nebyl čas si vybírat,takže jsme si ho pustili a musím říct,že vůbec nelituji toho,že jsem na něj koukla.. Ten film je skvělý,byla jsem napjatá od začátku až po samotný konec filmu ... Za prvé se vše zvrhne ve velké drama, kdy se vzbouří vězni a mají pod kontrolou dozorce,kteří mají dělat co si žádají a za druhé - které i mnou neočekávaně skončí ( celý film jsem doufala v dobrý konec )..Je to docela příklad toho jak to vypadá,kdyžse člověk ocitne ve špatný čas na špatném místě.. Ale Juan,který se měl stát novým dozorcem zahrál roli vězně aby přežil dokonale.. I přesto mu nebylo přáno,a dopadne to tak jak dopadne.. ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Když jsi špatnou dobu na špatném místě, máš holt smůlu. Drsný, smutný a zároveň asi dost pravdivý příběh o tom jak to chodí ve vězeňském systému nejen ve Španělsku. ()

ostroz 

všechny recenze uživatele

Psychologicky vypjaté drama, které diváka dokáže strhnout do děje. V necelých dvou hodinách se setkáváme s úzkostí, strachem, respektem a nefalšovanou odvahou a nebojácností, jenž hlavnímu hrdinovi nešťastnou událostí způsobí opravdové peklo, z něhož povede jen smrt! ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo víc než trochu divné postavy špatně mluvícího vězně a té úplně potřeštěné Eleny, která se chovala naprosto iracionálně, asi bych dal vyšší hodnocení, ale zkrátka na takové hloupé chování jsme přece zvyklí z amerických filmů a ne zrovna z evropských. Luis Tosar byl výbornej (hlavně tedy po vizuální stránce) i Alberto se do role hodil. Ve výsledku hlavně kvůli výše zmiňovaným postavám takový lehce lepší průměr. ()

Reklama

Reklama