Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

STREITER 

všechny recenze uživatele

Slabý dej. Dialógy úplne oničom. Prišlo mi to ako taká napodobenina naozaj dobrých filmov o vezení. Ničím ma to nezaujalo. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Juan nemá zrovna ideální nástupní den v nové práci. Musí hrát divadlo na vězně, aby vůbec přežil, ale po nějaké době děj dostává takové obrátky a zvraty, že budete jen nevěřícně koukat. Film se skvělým scénářem, jedna je scéna je napumpována emoce na maximum, skvělá kamera a musí se pochválit i herecké obsazenectvo, převážně Tosar a Amman. Hodně povedený film! ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Závěr to stlačil spíš dolů. Bohužel, protože se to celou dobu tvářilo jako drsná a nekompromisní pecka, která pěkně šlape a moc se s tím nemaže. Ale pak se ukázalo, že záporák trošku měkne a chování některých postav (zejména tedy manželka hlavního hrdiny) nedává moc smysl. Navíc jsem se po celou stopáž nemohl zbavit lehce televizního dojmu. Škoda, protože premisa má potenciál udělat z toho větší nářez, než jaký to reálně nakonec je. ()

BMAXX 

všechny recenze uživatele

Drsný film z vězeňského prostředí, který má spád od začátku až do konce a nenechá vydechnout... Jen si pak řeknete:"Už je konec???" ()

dogzila 

všechny recenze uživatele

Tak premiešanie charakterov na oboch stranách väzenského múru vyšlo úplne perfektne. Pekný koktajl v ktorom pláva česť, spravodlivosť, špina ,zrada a končí tak ako skutočný život bez happy endu (tu zomrel slipy). ()

Nila 

všechny recenze uživatele

než jsem si tento film pustila, nevěděla jsem o něm nic, kromě toho že je z vězeňského prostředí. A ani jsem nečekala nijak úžasný film, ovšem filmaři mi během 110 minut ukázali to jak moc jsem se pletla. Skoro jsem se bála mrknout abych nepřišla o nějaký záběr. A můžu ještě pár hodin přemýšlet o tom jak rychle se člověk může ocitnout na druhé straně aniž by to plánoval a že ve vězení jsou sice vrazi a jiná verbež, ale ta je bohužel stále i venku, byť se tváří jinak. ()

cachanell 

všechny recenze uživatele

Nemám vězeňské filmy moc ráda, připadá mi stále stejná tématika – hodní a zlí, souboj mezi vězni a nebo souboj mezi strážnými a vězni. Na tenhle snímek jsem se podívala spíše ze zvědavosti. Ovšem mohu říci, že zvědavost se osvědčila. Výborný film – zaujal mě. Přechod z role strážného k roli vězně. Zajímavý, v tempu, syrový, pro mne černobílý. Snad jen za mne pouze výtka pro snahu ukázat přeci jen trochu sladkobolného nitra hlavního vraha a násilníka. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší vězeňský film.Zezačátku trochu tozčiluje trochu těkavá kamera,ale strhující děj všechno přebíjí.Nečekané obraty a žádná klišé ženou výborní herci vpřed nezadržitelným tempem.Zajímavé je,že kromě hlavního hrdiny si příběh stále udržuje odstup od ostatních postav a tak se divák opravdu vciťuje do titulní postavy. ()

AshMorgan 

všechny recenze uživatele

Parádní film, i psychologie postavy Juana Olivera a herecký výkon Alberta Ammanna mi ladí a jde to do sebe. Ještě lepší herecký koncert předvádí Tosar, chvilkama se zdá pasivní, ale když to nakopne, tak to stojí za to, jen mám trošku problém s psychologií jeho postavy...Ale když to hodnotím jako celek, tak tomu dám 4 hvězdy. Hlavně díky příběhu a dobře odvedené práci herců. Film mě bavil snad od začátku až do závěrečných titulků. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Napínavé vezeňské drama, které nezapůsobilo, jak mělo.. Kdyby se děj držel pořád ve stejných kolejí od začátku, kdy jsem byl napnutý, tak by to bylo skvělé, jenže v půlce se to celé zvrtne a k mé nevoli zrovna do děje, který byl trapný. ()

SacRoS 

všechny recenze uživatele

Že já blbec jsem se tomuto snímku ve své filmotéce neustále vyhýbal v domnění, že se jedná o film Cela. O to větší bylo překvapení... Naprosto dokonalý vězeňský snímek s uvěřitelnými postavami ukazuje sílu lidskosti přesně v tom světle, v jakém jsem ho od dob filmu "Shawshank Redemption" chtěl ještě vidět. Brilantní scénář, servírující zápletky jako by je psal snad i sám život, skvěle volené prostředí a atmosféra, kterou prostě od tohoto typu filmů předem očekávám. To vše předznamenává snímek Cela 211 jakožto aspiranta do mé poličky s nejlepšími vězeňskými a válečnými filmy, které jsem kdy viděl. A to přesně mezi "Vzpoura ve věznici Carandiru" a "Shawshank Redemtion". Další splněné guilty pleasure... ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti chýba málo! Španieli vedia točiť aj väzenské drámy. Po vynikajúcej zombie hororoch REC je tu aj Shawshank na Espaňa spôsob! Perfektný scenár, prekvapivé zvraty a ozaj vynikajúce herecké výkony! Podobné filmy - Felon, Hlad.85%. ()

nihiliste 

všechny recenze uživatele

Cela 211 je nejlepší vězeňské drama, které jsem dosud viděl. Španělé mi po několika úspěších z jiných filmových žánrů ukázali, co v nich je a tímhle snímkem mi vyrazili dech. Dopřáli nám naprosto surovým způsobem nahlédnout do tragédie, kterou si nikdo z nás nedokáže představit ani v té nejhorší noční můře. Smekám. ()

Reklama

Reklama