Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

LooLaa 

všechny recenze uživatele

Cela 211 poukazuje na to, jak jedna nešťastná náhoda dokáže položit i tak inteligentního a vyrovnaného člověka jako je Juan Oliver na dno, na práh vlastních sil, kdy lidé svádí boj sami se sebou. Juan Oliver se ale nevzdává, přizpůsobuje se a dokazuje nám, jak velkou touhu pro sebezachování jen člověk může mít. Ovšem život si s Juanem hraje ještě mnohem víc, zkouší ho a zasazuje mu definitivní ránu, kdy pak ztratí i nejsilnější duše ten nejlidštější, nejzákladnější pud - chuť žít! Geniální scénář, pekelně dobrá kamera! 5* = 100 %. ()

p.a.n.d.a 

všechny recenze uživatele

Strhujúce, skvelá atmosféra veznice. Vadilo my hlavne, že počas celého filmu sa bral až velký význam na hrdinu vzhladom na to, že bol rovnocenný ako ostatný aspon si to myslely .... trocha nereálne teda ale nevadí niaka tá zápletka tam musela byť. ()

kamilao 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný film z vězeňského prostředí. Jedná se o velmi napínavé drama o začínajícím bachaři, který omylem zůstane uvězněn mezi nebezpečnými vrahy a psychopaty. Je vůbec možné chovat se tak, jako ostatní vězni? Najde cestu ven? Film je skvělý od začátku do konce. Výkon charismatického Alberta Ammanna a zdánlivě nebezpečného Luise Tosara, byl strhující. Myslím, že o obou hercích ještě uslyšíme. ()

AmericanX 

všechny recenze uživatele

Strhující a napínavé až do poslední chvilky, a na rozdíl od ostatních filmů s vězeňskou tematikou s nepředvídatelným koncem. Luis Tosar se začíná stávat mým oblíbeným hercem, po Mientras duermes další skvělá role. Alberto Amnann v roli hrdiny-nehrdiny mi opravdu seděl a věřila jsem mu každé slovo, gesto i výkřik. Určitě film, ke kterému se budu ráda vracet. Doporučuju vidět v originále ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

80% - Popravde receno, spanelskych filmu jsem ve svem zivote moc nevidel. Na tento film jsme nahodou prepnuli televizi... a uz jsme ji nedokazali prepnout jinam. Perfektne vypracovana atmosfera, vyborne zahrane hlavni role, zkratka drama z vezeni jak ma byt. A vyvrcholeni, ktere melo k happy-endu opravdu hodne daleko, me uplne dostalo! ()

cartyci 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica pre mňa bola priemerná.Trochu predvídateľná ,avšak druhá polovica ma dostala. Perfektne zahrané od Juana k Malamadremu.a záver dráma trošku s pousmiatím ()

Onanista 

všechny recenze uživatele

Zajímavý téma, pěkný zpracování a super herci. Děje se tam i dost sra*ek takže to nenudí a všechno to tak nějak hezky plyne. Na druhou stranu je to celkem dlouhý a vůbec se mi nelíbí co tam dělaj z vězňů. Dělaj jak kdyby to byly děti zavřený za to, že po škole nesmazali tabuli a zlý pánové od zákona je furt tak nespravedlivě trestaj . Tak to ale není ... sou to násilníci, kteří pravděpodobně někoho brutálně zabili, znásilnili, rozkrájeli a podobně. Jinak super film ale tohle mi tam prostě neštimuje. ()

Ejvi 

všechny recenze uživatele

Vězeňské drama mám rád. O tomhle filmu jsem předem nic nevěděl, přesto patří mezi nejlepší co jsem mohl vidět. ()

Udet 

všechny recenze uživatele

....takže.. ..za nejlepší film o vězení považuji ,,Vykoupení z věznice Shawshank'¨, ale tohle mě opravdu dost překvapilo.. ..velmi dobrý snímek neamerické provenience, napětí, spád, výborní herci.. ..lze jen a jen doporučit.. ()

lazyfucker 

všechny recenze uživatele

Namet, xichty, spád, neamerickost bez chyby a jakozto otec rocniho uzasneho miminka jsem jeste militantnejsi, nez driv, nejde jinak, nez 95%! Mimochodem kocka ze "Zatímco spíš" je dokonala i tady. ()

Izi 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že za těch 110 minut mě ani jedna vteřina nenudila... Skvělý film a skvělý důkaz, že evropské filmy dokážou být na stejné úrovni jako mediálně vmasírované filmy z hollywoodu. Velmi mě baví filmy s vězeňskou tematikou jako vykoupení z SS, útěk z Alc., a tento film patří bezesporu k nejlepším v tomto žánru, jaké jsem viděl. ()

Coumway 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film z väzenského prostredia ktorý ma vôbec nenadchol. Možno za to môže tá španielska tvorba,ale tento film je strašná nuda. Jednoducho NEODPORÚČAM. ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekané, ale příjemné překvapení. Film působí hodně realisticky a dramaticky. Když se k tomu přidají kvalitní herecké výkony, kvalitní scénář a zápletka tak se zrodí čtyři hvězdičky. ()

Jan00 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy z vězeňského prostředí. Tento se ale obvyklým scénářům vymyká. Opravdu dost dobrý film. ()

poppy75 

všechny recenze uživatele

bravo...fantasticky luis tosar v ulohe malamandreho,vazna,ktory ma v skutocnosti v sebe viac cestnosti a zasadovosti ako ctihodni strazcovia.. drama.ktora sa odohrala okolo juana a jeho zeny pomohla nakoniec odkryt pravu tvar zucastnenych...nenahovarajme si,ano islo o vaznov,vrahov,ktori sa vzburili-ALE:v konecnom dosledku sa az tak velmi nelisili od usmernovacov poriadku...najhorsie su vzdy 2 typy zradcov-ti co hraju na dve strany a ti,co obetuju nevinneho zo svojich radov...som rada,ze to bolo dost uveritelne,neboli to vazni-supermani ako v americkych vazniciach...aj ti uradnici su v europe presne ako v tomto filme-zbabelci a velkohubi trtkovia... ()

Mr.Neutron 

všechny recenze uživatele

Originální film, který na pozadí vězeňské vzpoury nenápadnými krůčky vede mladého idealistu k procitnutí a poznání, že vražda nemusí být špatná věc, zvláště jedná-li o normální pomstu. Jinak vězeňské téma je vytěženo až k maximu možného=uvěřitelného macho-maskulinismu, a proto se raději nedívat s něžným pohlavím. Film má od všeho kousek a všechno do sebe dobře zapadá, k tomu úchvatně přesné odzbrojující herecké výkony. Za mě ovšem palec nahoru hlavně perfektnímu rozuzlení, které dává přímý direkt happyendeům sladkobolných Shawshanků, apod. Poselství: 8/10 HR managerů doporučuje nastoupit do práce o den dříve, chcete-li si posrat život ... ()

herdek550 

všechny recenze uživatele

Film popisuje příběh obyčejného člověka, který by se mohl stát komukoliv. Hodnotím 5/5, protože film obsahuje spoustu dějových zvratů, a tak jsem se během sledování ani chvíli nenudil. Musím však přiznat, že již od začátku bylo téměř jasné, jak film dopadne. Celé to může působit na někoho lacině, jako malý film ze Španělska a ano, nejedná se o velkolepou podívanou od Spielberga, ale donutí diváka se zamyslet nad problémy věznic ve světě. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Další z těch hodně dobrých filmů z vězeňského prostředí.zajímavý nápad,jak se nevyplatí přijít do práce o den dříve a dvojice Tosar a Ammann fakt sedla.... ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Říká se, že by měl člověk v životě vyzkoušet vše, ale tohoto zážitku se rád vzdám. Ale koukalo se na to hezky. ()

Reklama

Reklama