Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vězeňská pecka, které dominuje Luis Tosar, který se snad pro podobné role narodil. maximálnímu hodnocení brání jen hlavní klaďas, jemuž jsem ten přerod příliš nevěřil, ale v celkovém kontextu to zase tak velká vada na kráse nebyla. 80% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný počin, ktorý vie zaujať a udržať v napätí až do konca. Väzenský vedúci mal ksicht ako sa patrí a celkovo prostredie bolo perfektné. U mňa dosť dobré. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napinavy film o vzbure vo väznici do ktorej sa inkognito zapletie zacinajuci bachar. V centre filmu stoji zvlastny vztah medzi drsnym lidrom vzbury - Luis Tosar s neskutocnym chraplakom a vystrasenym bacharom, ktoremu cely cas ide o zivot - neuveritelny sympatak Alberto Ammann, ktory ma zaujal uz v seriáli Narcos a vdaka tomuto filmu sa nadobro stal mojim oblubencom. Behom filmu si prejde doslova peklom. Celkovo je obsadenie velmi vydarene a ziadny z tych humusackych xichtov by som nechcel osobne stretnut a to su pritom iba obycajní herci. Niektore zvraty môzu pôsobit na prvy pohlad trochu vykonstruovane, ale na druhej strane vo vypätých situaciach obcas ludia konaju strasne hluposti, takze nakoniec som nemal problem s uveritelnostou celeho pribehu. Strasne sa mi pacilo jak je z rôznych uhlov podana cela ta vzbura. Zo zaciatku väzni pôsobia ako banda psychopatov, ale postupne divak zistuje, ze bojuju hlavne za lepsie podmienky, ktore su fakt neludske. Najviac sa mi oproti sucasnym vychvalovanym väzenskym peckam typu Brawl In Cell Block 99 alebo Shot Caller, pacila odvaha tvorcov zakoncit film absolutne nekompromisne. A aj ked len vynimocne dôjde na zabitie, tak je to poriadne krvave a triky su bezchybne. Vysledkom je neznama pecka, ktora stoji pre fanusikov väzenskeho zanru za pozornost. 8/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší je předem nic nevědět, opravdu to pak dost překvapí a ještě více upoutá. Vězeňské drama jak vyšité, není to sice můj oblíbený žánr, ale Celda 211 se prostě povedla. Vychytaný scénář, charismatičtí herci a hlavně zběsilé tempo z filmu dělají žánrovou perlu. Možná bych si zapolemizoval o tom, proč většinu času film tlačí na pilu ukazováním, že ti nejhorší odsouzení vrazi, šílenci a násilníci jsou vlastně ti dobří a jejich strážci naopak záporní hrdinové, ale to už je nad rámec krátkého hodnocení a navíc by to mohlo přinést spoilerování... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT MALAMODREHO ( Luis Tosar ) - Že uvidíme, co se dá dělat ? Vidíš ? Co jsem ti říkal Slipy ( Chuan Oliver alias Alberto Ammann ), že tohle, že támhle, že uvidíme, že se ještě uvidí co sedá dělat a nikdy nehraje se přímo a potom se stane to, co se stalo, ale tentokrát nechceme aby se něco stalo.......... Film o lidech, jejich činech, politice, o vězních i bachařích o cti i lásce. CITÁT - Tady zemřel Morao na svou bolavou hlavu......... Velice dobré psychologické drama pojednávající nejen o přeměně bachaře ve vězně. Podle příběhu Celda 211, který napsal Francisco Pérez Gandul. Hudbu dělal Roque Baňos. CITÁT - Ještě nějaký dotaz ?......... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Já bych dal za 4*, ale ten příběh je pro mě úplně novým. Je to velmi napínavé, atmosféra vynikající, kamera naprosto skvělá a to herecké obsazení mě bylo fakt sympatické. Byl jsem před filmem velkým optimistou, tipoval jsem, že to dopadne dobře, ale každej se plete. Má to skvělej konec. Celej film má napínavost a brutalitu, je to skvělej film. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších väzenských filmov, nechápem tunajšie chválospevy naň. Nedá sa uprieť celkom originálna zápletka, no celé je to na hlavu. Miestny šéf muklov je dosť nevýrazný obyčajný chlapík, aj celkom sympaťák, ťažko uveríte, že by ho všetci na slovo počúvali. Už aj to, že všetci väzni držia spolu, nie sú tam žiadne skupinky, ktoré majú vlastných bossov. Ďalej to, ako rýchlo si Malamadre obľúbi Juana, aj keď o ňom nič nevie a nikto ho predtým v base nevidel... Aj to správanie Juana je veľmi nepravdepodobné, tak ako aj jeho manželky, ktorá tesne pred pôrodom sa tlačí do rozvášneného davu ľudí, kde keď ju nesundá nejaký policajt, tak ju ušliapu tí protestujúci... Nemalo to drajv, ani napätie, slabota 50% ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Jo, povedené. Určitě jsem se u filmu bavil, poněvadž příběh a samotný závěr je opravdu nevšední. Jen jsem měl problém uvěřit Juanovu "herectví" a všem těm, co mu to žrali. A hlavně, z největšího hajzla španělských věznic se nakonec stane celkem citlivý a odpouštějící chlapík. Film určitě stojí za to vidět, protože je to minimálně tak trošku jiný vězeňský příběh. 7/10 ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Zajímavá story o chlápkovi, kterej byl ve špatnou dobu na špatným místě a stal se nedopatřením součástí vězeňský vzpoury. Jsem rád, že se i Evropani odvážili natočit solidní vězeňskej biják, kterej je drsnej, syrovej a poměrně zábavnej. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na romantické zobrazení věznice či neprávem odsouzené hrdiny, tohle je špaňelská realita jak má být. Hlavní předností Cely 211 je skvělý námět, který Monzónovi umožnuje vytvořit několik vyloženě dechberoucích scén a posouvat tak děj stále dopředu, v podstatě bez sebemenší pauzy či zvolnění tempa. Na jednu stranu možná trochu zamrzí do jakého finále film po určitých skutečnostech jistojistě spěje, na stranu druhou jen tohle umožňuje ty silné emoce, které ve mě Cela 211 zanechala. Tleskám, tohle mě hodně bavilo. Silné a originální. Dělám co můžu.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Luis Tosar, kterého znám z Miami Vice (mimochodem super film) a Alberto Ammann to pořádně rozjíždějí. I když by člověk čekal, že vězeňský film bude sama akce a násilí, tak tady je akce opravdu pramálo. Což ale tentokrát vůbec nevadí. Protože atmosféra Vězeňského pekla je místy velmi hutná a drsná a napětí se občas také dá krájet. Takže divák ani nemá důvod se domáhat nějaké té vězeňské bitky. Dlouho jsem Celu 211 oddaloval a bál se jít do španělského filmu, ale teď vím, že i Španělé (ve spolupráci s Francouzi) umí natočit zajímavý snímek z vězeňského prostředí, který opravdu nenudí. 77% ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Docela slušná podívaná, která si drží svou zábavnost po celých 110 minut na stejné, z mého pohledu nekolísavé úrovni. Hlavní postavy jsou sympaťáci, ale zároveň ve svých rolích vcelku uvěřitelní. To, kam se bude děj vyvíjet, jsem docela odhadnul a byl jsem moc rád za to, jaký spád věci dostaly. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Luis Tosar je super, ale samotný příběh je až moc neskutečný s čitelným záměrem šokovat. Vězeňské drama z trochu jiného pohledu rozhodně není nezajímavé, ale ta přehnanost mi trochu kazila dojem. Zatím moc nedokážu srovnávat evropské státy z hlediska kvalit jejich filmů, ale řekl bych že Španělsko bude hodně nahoře. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: Průměrná kamera, průměrné herecké výkony, zajímavá "vedlejší" postava vězeňského kápa, ne až tak nezajímavý příběh, ale béčkové zpracování, co by si zasloužilo něco mnohem víc. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní nářez ze země pomerančů a koridy. Sonda do vězeňského prostředí, ve kterém jsou teroristé z ETA důležitější rukojmí než samotní bachaři. Na životě obyčejného bachaře už tolik nezáleží, obzvlášť, má-li nastoupit až zítra. Samozřejmě, že postavy Malamadra a Juana Oliviera byly dobře napsané, ale já bych vyzdvihl postavu Apače, protože to je přesně ten typ svině, která přežije za každou cenu, a pro mne byla jeho postava z vězňů nejvíc uvěřitelná. Každopádně, velmi dobrý kousek, který rozhodně neopomeňte, máte-li rádi filmy z vězeňského prostředí. „Děláš co můžeš a víc. Musíš mít hodně odvahy na to, cos udělal. Přijít sem a tvrdit nám všem, že jsi vězeň. A pak se ti to posralo tím, co se stalo Eleně. Život ti dá přes držku jedna dvě. ()

vhojta 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička v kategorii vězeňských filmů. NeHollywoodský trhák, který mě především výkonem Luise Tosara a prostředím naprosto odrovnal. Mladý dozorce, který si přijde očíhnout svůj nový terén se nešťastnou náhodou stane součástí vězeňské vzpoury. Musí proto rychle změnit své přesvědčení a stane se jedním z vězňů. Hraje to vskutku výborně. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Ach jo zase jeden z filmů u kterého jsem stím vaším hvězdičkováním nejistý jako důchodce na bruslích. Celda 211 ma celkem spád i zajimavý překvapujicí scénář, ale je děsně prostá v inovací prostředí, které rychle zevšední. Mému oku neunikly ani situace ( tedy bavíme-li se k těm drastičtějším záběrů ), že byly ve větší míře cenzurovány a přímo násilí a krev byly zobrazeny v minimálním množství, což mě osobně trochu překvapilo, protože Španělé jsou těmito záběry přímo pověstní. Bohužel ani logické uvažování některých postav, zvlášť potom manželky hlavního dozorce o kterém je tento příběh vyprávěn, bylo přímo na cenu debility roku. Závěr jsem né až tak úplně pochopil, ale jinak jak už jsem v úvodu napsal je to povedený film, u kterého se rozhoduji stále mezi 3 a 4 hvězdičkami a jak to dopadlo vidíte už sami... ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a přitom naprosto funkční. Žádné dlouhé intro se nekoná. V úvodu se situace vymyká kontrole a na výhybku směrem k běžnému stavu se již nedostane. Následuje psychologicky umně vykreslené drama s neidealizovanými charaktery, které "prostě dělají, co se dá". Načasování zvratů je přesné, aniž by rušilo autentičnost. Španělé dokazují, že k originalitě a silnému zážitku stačí vlastně docela málo. Neopakovat schémata, vyhnout se klišé a patosu, prostě mít koule na to točit věci po svém. ()

Reklama

Reklama