Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Pollock 

všechny recenze uživatele

Vězeňská tématika je vždy, alespoň pro mě velmi krutá a drsná, zde jde svou krutostí a beznadějí až za hranice. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Celkom dobry film z vezenskeho prostredia, ale tych aktualnych 81% ma dost zarazilo. Uznavam, ze som sa ani chvilku nenudil ale uz po zhruba tridsiatich minutach som musel predca len vypnut mozog a nerozculovat sa nad nelogickymi zvratmi v scenari a nedoveryhodnymi rozhodnutiami hlavnych postav. Odcenujem dobre vybrate prostredie. Film slape v dynamickom tempe az do samostatneho finale, ktore nekonci ziadnym happyendom co tiez velmi odcenujem. Len je skoda tych scenaristickych preslapov a nedoveryhodnych situacii. Tri hviezdicky su tak akurat. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám vězeňské drama! Mrazivá hutná atmosféra, nečekané dějové zvraty, trocha té sociální kritiky a skvělí herci navrch. Paráda! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Do takové situace by se člověk dostat nechtěl. Strhující drama o vězeňské vzpouře, kde to lítá z leva do prava, zhora dolů, no prostě na všechny strany. Pud sebezáchovy je silnější než cokoliv jinýho, a tak v krizové situaci udělá hlavní hrdina v podstatě všechno, aby si zachránil krk. Zápletka se ženou byla tak trochu "navíc", zejména to, jak ona jde do demonstrujícího davu - no nevím, tady mám pochybnosti prostě. Ale jinak to byla hodně dobrá podívána, záporňák je dokonalej, tam není co řešit. Snímek rozhodně stojí za podívání. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film Cela 211 je syrové vězeňské drama, které mě dokázalo od první minuty chytit svou atmosférou a nepustit až do konce. Námět je klasický - vězeňská vzpoura. Samotný příběh už ale některé originální prvky má. Jít do práce od den dřív a nešťastnou náhodou skončit mezi vězni, dává prostor pro zajímavý děj. Ten tvůrci dokáží téměř naplno využít a rozehrávají drama, které postupně graduje a končí ve vysokém napětí a ne úplně tradičně. Velmi se také povedlo obsazení a herecké výkony. Všechno dohromady tvoří pak fungující celek, za což si film vysoké hodnocení zaslouží. Jen dvakrát jsem pozvedl obočí nad chováním postav (těhotná manželka a hlavní kápo Malamadre), kdy se nechovaly zrovna logicky a v reálu by to asi bylo trochu jinak. Nicméně vzhledem k jinak fungujícímu příběhu jsem to ochotný přehlédnout. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

"Uvidím co se dá dělat". Zase jednou film, kterej mě hodně příjemně překvapil, i když sem o něm dopředu nic nevěděl. Dokáže udržet napětí až do konce, scénář je uvěřitelnej, žádná zbytečná omáčka okolo... Luis Tosar jako Malamadre byl perfektní, lepší psychouš by byl do role těžko k nalezení. Alberto Ammann předved rovněž výbornej výkon, scéna s Utrillou mi dlouho zůstane v hlavě. Když k tomu přidám neholywoodskej konec, vyčerpal sem všechny možnosti, kde by se daly najít slabiny, který by mi zabránily dát filmu nejvyšší hodnocení. Určitě se za čas podívám znovu. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Syrová epizoda z vězeňského prostředí, která si na nic nehraje. Žádný zbytečný kecy, žádný patetický dramata. Vězni jsou tu skutečně grázlové bez svědomí. Ovšem nečekejte mučení od bachařů nebo znásilňování na celách, o tom to tu vůbec není. Spíš jde o akční thrillerek, který je zasazen do vězeňského prostředí. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Solidní překvapení. Teda kombinace Španělsko a digitální kamera u mě ještě neselhala, ale prostě jsem snímku moc nevěřil. V první polovině jsem měl pořád strach, aby film nesběhl k laciným dějovým zvratům, ale naštěstí byl scénář vypilovaný tak, že se nic takového nestalo - naopak je tady pár celkem nečekaných událostí...Suma sumárum Cela 211 je jedním z nejzajímavějších vězeňských filmů (určitě více než všechny série Prison Break dohromady).. 8/10 ()

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Žádný velký zlom vězeňského žánru. Ale alespoň důkaz, že filmy tohoto ražení nemusí mít vždy stereotypní scénář - ala šušeng a spol., ... !!! ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Originální a chytře vystavěná hlavní zápletka, fyzické herectví všech, režie činící film strhující a napínavý. Cela 211 není krásný lidský film, zato je blíže drsnější realitě, a v tomto subžánru ční nad ostatními, neboť je tažen především nepředvídatelným scénářem a dialogy, nikoli akcí. 95 % ()

MulaNula 

všechny recenze uživatele

Jsem v šoku. Narazil jsem na tohle docela náhodou tak jsem říkal, že tomu dám šanci. A k vidění se mi dostal výborný film. Nemůžu si stěžovat. Celé to tvoří úžasný film. Okamžitý první dojem určitě 100 % ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vypadalo opravdu hodně autenticky. Přirovnání k americkým vězeňským dramatům (i k mnou velmi oceněnému Felonovi) pokulhávají, tohle není Hollywood! ()

decay 

všechny recenze uživatele

Hneď druhá scéna ma dokonale vtiahla do filmu a tak to vydržalo až do konca. Napriek stopáži to má rýchle tempo a dobrú atmosféru. Vyššiemu hodnoteniu sa bránim len kvôli tomu, že je to trošku "pohladené" Hollywoodom. Ale inak veľmi dobre strávený čas v kine. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Nesmírně strhující film o tom, že svině lze najít na obou stranách korejtka. Lví podíl na tom má absolutí sžití se s postavama. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý akční film, který ve mně ale asi žádný dlouhodobý dojem nezanechá. Zápletka mi přišla dost tendenční a postavy moc černobílé (takový Malamandre, to je přímo archetyp "čestného" grázla). Na druhou stranu těch 110 minut poměrně hezky uteklo a bylo na co se dívat. 7/10. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Film veľmi podobný Felonovy opisuje jednanie španielskych úradov vo väzniciach, hlavná postava Juan Olivier sa dostane do cirkusu zvaného povstanie a prežijeme spolu s ním pretvorenie jeho osobnosti. Veľmi zaujímavý film, ktorý sa oplatí vidieť...8/10 ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Dobrý španělský vězeňský dramíčko. V podstatě jsem byl spokojenej. Zabavilo, nenudilo, svůj účel to splnilo. Možná je průběh příběhu lehce nereálnej, ale to je fuk. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Další film z vězeňského prostředí. A řekl bych, že jeden z těch hodně povedených. Snímek plný akce, napětí, násilí a vražd. Skvěle provedená vzpoura a následné začlenění nového dozorce mezi bandu vězňů. "Vězeňské peklo" je opravdu výstižný název, proto co se tady děje. Příběh je tvrdý, dynamický a plný zvratů. Je to natočené tak, že jsem si místy říkal, zda to není podle pravdivé události, protože to působí často autenticky. Hodně důležité jsou tu herecké výkony Tosara a Ammanna, které jsou oba geniální. Ammann působí skvěle jako vrahoun. Každopádně je tohle film, který stojí za shlédnutí, jelikož je vážně perfektní. 88 % ()

Reklama

Reklama