Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strhující vězeňské akční drama. O ději jsem dopředu nic nevěděl, stačilo mi vysoké hodnocení a země původu, aby mě film zaujal a rychle si jej bez dalších otázek sehnal. A opravdu, Celda 211 je velká paráda s dobrým příběhem, vysokým tempem a vynikajícími hereckými výkony, působí velmi autenticky. Celkem adrenalin, doporučuju. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Opět silný zážitek z vězeňského prostředí, ve kterém se tvůrci soustředí na oblibu svého záporáka (hlavního hrdinu), kterým byl, Alberto Ammann (zajímavé bylo sledovat vývoj postavy). Solidní drama s dynamickou režií a výbornými hereckými výkony (Luis Tosar, Alberto Ammann). Velice originální a další kvalitní evropský film, který se kvalitou velmi silně přibližuje k "nedotčenému" Hollywoodu. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné 4*. Cela 211 má poměrně netradiční námět a jak se později ukáže, není to jen obyčejný akčňák, ale opravdové drama s poměrně působivým koncem. Ústřední trojice - Alberto Ammann, Luis Tosar a Marta Etura - je nesmírně sympatická, takže si brzy získala moji diváckou přízeň. Líbil se mi i vztah vězňů, kteří jsou tu sice tvrdí, drsní a nevyzpytatelní, ale pokud jde o kolegy z basy, drží mušketýrsky při sobě a jsou empatičtí i vůči problémům spoluvězňům. Výjimka se ovšem najde všude, což zásadně ovlivní poslední minuty snímku. Cela 211 je dobrá práce, která nenudí a je svým způsobem originální. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl víc než luxusní, opravdu mě navnadil do dalších minut. Postupem času bohužel přibývalo divných situací a film začal ztrácet. Pak se objevil zajímavý obrat v ději, a tak jsem doufal, že konec bude povedený. To se ale tak úplně nestalo a musím říct, že se závěrečným rozuzlením nejsem příliš spokojen. Bylo to dost podivné. Ale celkově to je ucházející vězeňské drama, které mohlo podle mě dopadnout mnohem lépe. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První den ve vězení bývá těžký. Nedíváte se do očí, žvýkáte žvýkačku, staráte se o své a pak se stejně dostanete na celu ke stopadesátikilovému chlupatému Hispánci, co vám oznámí, že vás za chvíli zbaví análního panenství a protože o sobě tvrdí, že je ohleduplný, zeptá se, jestli to chcete s Krémem nebo bez. Pak je otázka, jestli je horší, že Krém je přezdívka jeho spoluvězně s kapavkou a nebo že ve věznici vypukla vzpoura a vy jste vlastně nový dozorce, co se ocitl v nepravý čas na nepravém místě. Nastává čas rozehrát partii s cílem přežít, ale to nakonec možná nebude to nejobtížnější.. Herecky obstojné, hlavně Luis Tosar v roli kápa Malamadreho, navíc obvyklé klišé vězeňských dramat zůstalo pěkně pod zámkem na samotce, ale hlavně v druhé půli mi scházelo přesvědčivější režisérské vedení, které by mě více vtáhlo do děje a pomohlo uvěřit pohnutkám hlavních postav. Jinak další důkaz toho, že se do práce nemá chodit dřív a už vůbec ne o den. Vždyť ona není zajíc, aby někam utekla.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama