Reklama

Reklama

Roma Boys - Příběh lásky

(studentský film)
  • angličtina Roma Boys - The Love Story
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2009, 30 min

Obsahy(1)

Polo-dokument o trojí diskriminaci a scénáři mladého romského aktivisty, který říká, že nástrojem pro změnu pohledu na homosexualitu v jeho komunitě může být právě filmový příběh. (Mezipatra)

Recenze (5)

Morien 

všechny recenze uživatele

Na film se velice příjemně koukalo, zvlášť oceňuju hravost vyprávění a přiznání, že jde o inscenaci. To se mi líbilo ve scéně, kdy rozčílený otec převrhl stůl a hlavní hrdina, který měl být v rovině "dokumentu" někde na druhé straně republiky a řešit jiné problémy, se s chechotem mihl před kamerou a fotil si tu paseku. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tragikomický příběh zákazané lásky je osobitým pohledem do života romských homosexuálů, kteří, zdá se, nemají na růžích ustláno. I dnes, po třinácti letech. #praguepride2022 ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Doufám, že neurazím ostatní recenzenty přede mnou a plně jejich názor respektuji a věřím, že budou respektovat i můj názor a ten zní, že tento pro mě zvláštní 30min. film-dokument-krátký pokus o „něco“ mi nijak neučaroval, to zřejmě schválně amatérské „něco“ mě neoslovilo, abych z toho padl na zadek. Život přináší celou řadu mínusů, máme tady filmy i shorty, kde gay je nevidomý, hluchoněmý, tělesně postižený a mnohem lépe zpracované a zahrané … ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Téma diskriminace menšiny uvnitř diskriminované menšiny je téma závažné. Proto snímku patří uznání, že problém ukazuje, že na něj upozorňuje. Možná o to horší je ale fakt, že ten film je špatný. A není to jen o tom, že film je špatný. Ten film je tak špatný, že jsem si při sledování chtěl vypíchnout oči. Naštěstí to netrvalo dlouho. Tři hvězdy dávám tematickému zaměření. ()

Reklama

Reklama