Reklama

Reklama

Tajemství vody

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vzdělávací cyklus dvaceti dvouminutových reportáží o vodě a jejím významu pro život i pro člověka. Seriál volně navazuje na úspěšné projekty České hlavy a Živé srdce Evropy, které si vzaly za cíl popularizovat vědu a přírodu.
Voda je nepostradatelným základem života, zároveň se však v současné době stává ostře sledovanou a nedostatkovou surovinou. Česká republika má v tomto směru štěstí: na jejím území jsou bohaté zásoby podzemních i povrchových vod, vyvěrají zde unikátní prameny s léčivými účinky. Na druhou stranu ale vědecké studie ukazují, že i na českém území dochází k výraznému znečištění zdrojů, k nerozumnému plýtvání s pitnou vodou...
Seriál se bude snažit veřejnosti ukázat, jak velkou cenu voda má, jak ji chránit, jak s ní zacházet. Seriál bude odrážet nejnovější výzkumy o složení vody, o její roli v lidském organismu, ukáže a popíše náročné cesty jejího čištění a zpracování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Kořen je borec a pokaždé vše podává s naprostým enthusiasmem, jen jsem párkrát přemýšlel jak ekologický život vede on sám :) ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to o něco slabší než Živé srdce evropy. Tři hvězdičky dávám víc za užitečnost než koukatelnost. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Živé srdce Evropy je hlavně o ochraně přírody. Tento Kořenův cyklus je multivědní. Tématem je voda a vše, co se může za ní (v ní) skrývat. Čekejte velkou porci ekologie, medicíny, chemie a technologie úpravy vody. Je to stručné, jasné a zajímavé. Vodu pije každý, mluví se zde tedy o věcech, týkajících se nás všech. Jelikož 21. století bude mimo jiné století válek o vodu, měli byste se ve vlastním zájmu dívat. Jako pedagog a biolog nemohu hodnotit jinak. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Výborný serial o vodě a proč se držet zkrátka při hodnocení, vždy je robré když někdo poukáže na věci které považujeme za samozdřejmost ale když je je potom ztratíme je zle a proto 5 hvězd a ani o jednu méně, voda byla je bude to nej společně se vzduchem co máme a proč je na této planetě život. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin přírodopisu, chemie nebo zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o vodě. ()

Reklama

Reklama