Reklama

Reklama

Nick (Tamer Hassan) vlastní lyžařskou cestovní kancelář, v níž zaměstnává svého nejlepšího kamaráda Binga (Danny Dyer). Nick dluží lichváři Thigovi (Curtis Jackson) sto tisíc liber a Thigo mu dává 24 hodin na to, aby je sehnal, jinak zemře Nickova matka. Tak se Nick a Bing pokoušejí vydělat na sázkách, ale brzy zjistí, že tímto tempem nemají šanci sehnat tolik peněz. Nick tedy přijímá špinavou práci v Manchesteru. Jak tenhle závod s časem dopadne? (Cliff Booth)

(více)

Recenze (27)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Máš 24 hodin na splacení 100 000, nebo tě zabiju“..... Když se daří, tak se daří! Vše jde jako po másle. Nikdo se s ničím nesere a vo tom to je. Chrtí závody, boxerský souboj, trocha fetu a nájemná vražda – za 70 minut by mohlo bejt hotovo, kdyby ...tik, tak...tik, tak.... Ale naštěstí.... Taková napodobenina filmů G.Ritchie. Pohodová a svižná akce má jediný cíl – pobavit a to se daří. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci rozjet prodej zájezdů na lyžování v Dubaji. 2.) Dlužím jednomu magorovi 100 litrů a Spořitelna má zavřeno. 3.) Mám rád filmy z anglickýho podsvětí. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když je mi nesympatický hlavní hrdina, jeho máma mi přijde otravná, a ne vtipná, a dokonce i ty vtipy jsou spíš puberťácké a trapné, tak mě to moc nebaví. Takže nebavilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice to nemělo to tempo a vtip klasických ritchiovek, ale myslím si, že Tamer Hassan a Danny Dyer celkem úspěšně navázali na společné učinkování v Biznis a udělali všem fandům kriminálek z britského podsvětí radost. 70% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Je nutné se smířit s tím, že Ritchieho double klasiku nikdo nepřekoná (jestli nevíte, o které dva filmy se jedná, není "Dead Man Running" film pro vás!). Můžeme být pouze vděční za každého režiséra, který se ho snaží napodobit a přitom to totálně nedojebe. Alex De Rakoff to nedojebal, naopak příjemně potěšil. 75% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hasan nezklamal, je to borec. Napínavý děj, sem tam nějaký vtipný britský gag a povedená zápletka. Navíc za ten závěr dávám filmu ještě víc procent, než jsem plánoval. Ve finále to je 70%. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Některé věci se daly očekávat s jistotou ponožek pod vánočním stromkem, některé herecké repliky nebyly zrovna ze zlatého fondu, ale i tak moc pěkný film ve stylu Guy Ritchieho (RocknRolla, Podfu(c)k, Sbal prachy a vypadni) a podobných. Pobaví, zápletka slušná, herci dobří - takže to nižší hodnocení (67%) bych nebral tak úplně vážně. ()

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Klasickej britskej kousek, předvídatelná zápletka, která je prakticky totožná s Rietchiho Snatch a Lock, stock and two smoking barrels, nabízí hodinu a půl pohodové podívané, při které se člověk i dobře pobaví. Ostatně když ve filmu společně najdete Dannyho Dyera a Tamera Hassana jinak to dopadnout snad ani nemůže. Ti dva snad v kažém filmu, kde hrají společně si minimálně jednou šňupnou kokeš a ocitnou se v průseru (The football factory, The business..). Škoda, že scénář nebyl trošku více originálnější, ale i tak pro fanoušky britských gangsterek stojí za to, tento film vidět. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mě, jsem všechno pochopil, než byl konec, takže mě závěr vůbec nepřekvapil. Celou dobu to bylo takový nějaký. Herecké výkony - pohoda. Nic Extra. Danny Dyer mě už ale docela začíná štvát. Nějak mě přestává bavit. Za to Hassan mě furt baví! 50cent klasika. Prostě takovej normální UK film. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela slušný.Pravdou je ,že sem trochu ztrácel víru v ten film,asi po třiceti minutách to ztrácelo dech,ale konec byl už zase v pohodě.A nakonec to dopadlo i podle mejch představ.A jedna zajímavost.Možná jen můj pocit,ale představitel hlavní role,Tamer Hassan(anglický jméno jak ze žurnálu-cha cha)mi vzhledově připomínal Banderase,prkennym herectvim Seagala,a pohybem Van Damma.Ale jinak ucházející lehkej nadprůměr.60%. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Danny Dyer a Tamer Hassan, tentokrát už v kriminálce. Bohužel ani oni nezachránili tenhle až skoro béčkovej snímek. Nick dluží 100 tisíc Liber a má 24 hodin aby je jakkoli sehnal. Začíná neuvěřitelná cesta za penězma plná náhod, blbin a až pohádkovýho závěru. Koukat se na tenhle film dá, ale že bych ho musel vidět znova, to snad ani ne. Musim jen doufat, že se Guy Ritchie vykašle na velkorozpočtový americký kokotiny a stvoří zase něco jako Snatch. Vžyť super herců je na Ostrovech dost a dost. Ani tenhle film neni nejhorší, ale chce to prostě zase nějakou pecku! ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Britské krimi o bezvýznamných kriminálnících přivydělávající si na své živobytí s nádechem komediálního absurdna jsou moje srdcovky a když už Guy Ritchie točí blockbustery, musí to holt někdo dělat za něj..., škoda jen, že ne tak kvalitně. Danny Dyer je britská záruka filmu, u kterého se budete bavit a taky, že jsem se vcelku bavil. Bohužel Dead Man Running nenabízí absolutně nic, kvuli čemu byste si tento film měli zapamatovat, pustit si znova nebo ho někomu doporučit. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná parafráze na všechny ty loupeživé gangsterky, tak nějak by se dal popsat celý tento film. Samozřejmě pár lepších už tady máme od mnohokrát zmiňovaného Guye Rithieho, ale liší se tenhle film až tak moc? Odpověď zní ne. Samozřejmě doplácíme na levnost a tak drazí herci nepřipadají v úvah, prachy jdou ruku v ruce s akčností a tak se zde rozhodně nedočkáte megalomanských přestřelek a válení se v kalužích krve. Dobré na tom je ovšem to, že tyhle aspekty pouze film zkrášlují, ale film celkově nevylepšují. A to je přesně to, na co naráží tenhle film. Příběh je taková klasická honička po penězích, ale sakra zábavná plná zajímavých postav a jejich vzájemných interakcí. Průhlednost děje je bohužel velká a nějakých velkých zvratů se nedočkáte, ba dokonce jedna scéna na psích závodech nádherně vyspoiluje celý závěr filmu. Přesto si myslím, že tenhle film si své místo najde a to hlavně proto, že těchhle gangsterek bývá poslední dobou míň a míň, což je škoda protože jde o ryzí lehce tupou zábavu plnou trefných dialogů a tvrďáckých hlášek. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To už tady párkrát bylo - ultimátum na splacení dluhu, jinak kulka v hlavě a ještě člen rodiny jako rukojmí. Takže šup, trochu koksu si dáme, abysme to vydrželi celou noc a jdou se shánět prachy. Chvílema je to zábava, jsou tam i povedený komický scény, ale pak přijde zase nějaký hluchý místo nebo dokonce úplně zbytečná zápletka ve stylu "hurá, prachy už máme... ne, najednou se něco podělalo, tak zase znova a pořád dokola", což začne být po nějaké době celkem únavný. Když k tomu přičtu ještě naprosto otřesnej britskej přízvuk, nemůžu hodnotit jinak než průměrem. P.S.: Ústřední dvojice jako by z oka vypadla A. Banderasovi a Xindlu X... a to si nedělám srandu! ()

divak84 

všechny recenze uživatele

solidní tradičně anglickym způsobem propletený film. 50 cent je debil z předkusem a jako jediný mi tam neseděl. vyvolával takový dojem gangstera asi jako kralík azurit. svižné tempo, klasická britská mluva, které nerozumím ani hovno a velice fajn konec. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to britská gangsterka, a pro tento žánr mám mimořádnou slabost. Nicméně je na tom strašně vidět, jak se tvůrci pokouší parazitovat na stylu Guye Ritchieho, kterej to ovšem na rozdíl od nich umí, takže výsledný snažení působí tak nějak zaprdle a neuměle. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Takýto žáner filmu veľmi obľubujem a preto ma to ani nesklamalo!Síce je jasné ,že kopíruje sa tu režisér Guy Ritchie a má to fakt k nemu najbližšie akurát že film nemá až taký spád ako Popdfuck alebo Zbal prachy a vypadni no nenudí!Herci sú skvelí, sem tam sa zasmejete snad aj na tých raperoch čo tam hrajú lebo možno hudba im už nevynáša :-)) ale každopádne fanúšikov Ritchieho isto nesklame!Zbytočne rozpisovať nejak tento film sa neoplatí lebo stále sa v podstate niečo deje a aj ked to nemá taký rýchly spád ale dejovo je celkom fajne premyslený aj ked poviem na rovinu niekde som to už videl ! ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

tento typ filmu muze fungovat pouze v pripade, ze hrdina je aspon nekdy a aspon trosku sympaticky. a ze obcas nastane vtip. tady je ovsem za hrdinu cosi jako cecko stevena seagala. a vtipny moment ani jeden. ()

Nightmare89 

všechny recenze uživatele

V žánrovom popise k tomuto filmu sa uvádza, že sa má jednať o akčnú krimi - drámu. Bollocks!! S drámou to má asi toľko spoločného, koľko má Mr. Thigo spoločné so Škodou Octavia. Jedná sa o skvelú krimi komédiu, pri ktorej som sa rozhodne po celý čas bavil a utvrdil som sa v názore, že duch Ritchieoviek (a britského gagu) ešte stále nezomrel. ()

Reklama

Reklama