Reklama

Reklama

14 ostří

  • Hongkong 14 Blades (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kung fu thriller z raného období dynastie Ming. Nastupující císař zřizuje propracovanou vnitřní bezpečnostní síť tím, že vytrénuje sirotky z ulice v přísném totalitním režimu. Dostávají název Jinyi Wei, "Brokátoví strážci". Jejich velitelem je Qing Long "Azurový drak". Agent tajné služby (Donnie Yen) má v této historické řežbě roli zachmuřeného válečníka, jenž se umí ohánět mečem jako nikdo jiný. (Vämpiriüs)

(více)

Recenze (66)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Este vacsi mismas ako Three Kingdoms. Prestylizovane lacnymi CGi, akcia sprasena necitlivym strihom, ktory akoby naschval zakryva nez ukazuje. Pritom ak mate Donnieho pred kamerou, na podobne manevre sa este minimalne 5-7 rokov netreba uchylovat.Scenar sa zacne rozpadavat a drolit este skor, nez nieco podstatne povie. Ostava aspon na posluch pekna epicka hudba, herecka Zhao Wei, westernove prvky a obcasne vydarene 'zabavne' momenty na odlahcenie. [EFM 2010] ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nemá to úplne márnu zápletku, herci hrajú príjemne civilne, príbeh obsahuje zopár milých poľudšťujúcich detailov (zvonček) a akčné scény sú v pohode. Mierny nadpriemer. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $24,800,000║ Príbehovo dosť plytké, takéto filmy prevažne spadajú už len do príbehovej rutiny, našťastie akcia, choreografia a vizuál to vytiahnú aspoň na pozerateľný priemer. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dostane –li pečeť vládce Čching, bude moci se svým vojskem vpochodovat do města. Lidé budou trpět v dlouhé a krvavé válce..... Výborné souboje plné zpomalených záběrů, výtečná ruční práce, hvízdání oceli a technický vychytávky. Taková pohádka. Krvavá pohádka. Poklona patří režisérovi D.Lee, který z jednoduché báchorky udělal koukatelnou dobrodružnou podívanou, plnou ,,moderního“ zábavnýho Kung-Fu. Navíc, proč by měl bejt film s D.Yenem špatnej? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zajímá mě, kde Rambo hledal inspiraci pro své šípy. 2.) Chci oslavit Den letectva (17. září) s létajícím D.Yenem. 3.) Chci vidět (téměř) americké dobrodružství na orientální způsob. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání ze zmatečného skoro fantasy, v němž polopatické pasáže nic nevysvětlí a jen otravují, stylizace nemá jasno, chce-li být videohrou, nebo fantasy jako Tygr a drak, výsledek je poměrně těžko sežvýkatelný zdlouhavý guláš s velmi proměnlivou kvalitou CGI. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další mnou celkem očekávanej film, ale ani tady se neurodil žádnej zázrak, stejně jako u Storm Warriors, který ale byly ještě horší. Tady je největší problém asi v příběhu, kterej prostě nedrží pohromadě, je naivní, dialogy v něm ještě naivnější, hlavní postavy se sbližujou moc urychleně a děsně nepřesvědčivě a akce, která by to mohla zachánit, tu zase tak moc neni, nicméně nemůžou souhlasit s Adrianem, že by byla nějaká vyloženě špatná, samozřejmě od Donnieho Yena se čeká pořádná ační nálož, ale osobně sem si tam pár kvalitních wu-xia soubojů našel a přišly mi docela koukatelně natočený a nějakých laciných CGI triků jsem si taky nevšim, všechno to v drtivý věršině případů vypadá solidně, ale jak řikám, žádnej zázrak to bohužel neni, i když to aspoň ten akční potenciál mělo už jen přítomností takových borců jako je Donnie Yen nebo Sammo Hung ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

" Za bratry v boji, kteří padli rukou zrady, za důstojnost a meč odplaty, který zvlhnul krví nepřítele. " Jen o trošku slabší než Three Kingdoms. Viditělně špatná CGI grafika, kterou vyvažuje tradiční čínská hudba a povedené souboje. Hlavním lákadlem tohoto snímku je bezesporu Donnie Yen, který ovšem tentokrát nepředvedl takovou řežbu jako v IP Manovi. 65 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný historický film s Donnie Yenom. Má pomerne dobrý príbeh o veliteľovi elitnej cisárskej jednotky, ktorý dostane za úlohu získať dôkaz o zrade vplyvného muža, ale na mieste si uvedomuje, že bol zradený a tak skončí na úteku. Rozhodne sa využiť služby ľudí, ktorí sa živia prepravou vecí, aby mu pomohli, pričom medzi ním a dcérou šéfa postupne vzniká puto a urobí všetko preto, aby celú situáciu zachránil. Ale na ceste ich čaká mnoho problémov. Spracovanie je celkom slušné, síce ešte prvý dojem nebol práve najideálnejší, ale keď je už hlavný hrdina zradený a spolu s novými pomocníkmi sa vydá na cestu, ide úroveň filmu našťastie podstatne vyššie. Stále bol potenciál ešte o niečo väčší, keďže sa tu nájde pár nadbytočných prvkov, obzvlášť nadprirodzená bojovníčka, ktorá mi prišla ako z iného filmu a ani celé to politické pozadie ma vôbec nezaujímalo, pričom mi prišlo aj zbytočne prekombinované. Ale zase celé to putovanie je dostatočne atraktívne, ponúkne viacero vydarených scén, chémia medzi dvomi hlavnými hrdinami funguje ideálne, nesie sa to v svižnom tempe a navyše viacero scén má také príjemné čaro, ktoré mám v tomto žánri veľmi rád. A tak síce sa tu toho dá pomerne dosť vytknúť, ale aj tak sa mi to väčšinu času dosť páčilo. Akcie je tu dosť a je aj pomerne dobrá. Súboje sa síce kvôli odlišnému žánru nemôžu porovnávať so súbojmi z pravých akčných filmov, ale to som ani nečakal. Aj tieto majú slušnú choreografiu, sú nápadité, obstojne natočené, aj keď tých strihov mohlo byť aj o trochu menej, chválim výber prostredí a až na súboje s nadprirodzenou bojovníčkou nie sú ani tak prehnané. Najviac sa mi páči súboj v hostinci proti vodcovi zločineckej skupiny alebo akcia na cintoríne. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, môj obľúbený Donnie Yen v hlavnej úlohe, výborná Wei Zhao a viacero zaujímavých vedľajších postáv, medzi ktorými sa objaví aj Sammo Hung, len by to chcelo aj lepších záporákov, väčšina mi prišla nevýrazná. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, vizuálna stránka je na tom dobre a chválim aj výpravu, tu nemám väčší problém. A nesklame ani hudba. Takže s Donnie Yenom určite skôr uprednostním plnohodnotné akčné filmy, ale aj 14 blades je slušná zábava a to aj po niekoľkých pozretiach. 73% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa znechutiť veľkým množstvom nepodarených historických eposov, ktoré v posledných rokoch z Honkongu prišli. Toto nieje film o epických vojnách, toto je parádne oldschoolové wuxia, ktoré si vychutnajú najviac tí, ktorý majú radi hong kong z počiatku 90-tych rokov. Dejovo slabšie, no početné vynikajúce súboje to vynahrádzajú. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že po velkém časovém odstupu opakované shlédnutí filmu na DVD přineslo své výsledky. Akce spektakulární Kate Tsui je hustá, Donnie Yen ještě více, navíc je ve své roli i docela civilní, uvěřitelný charakter, a nikoliv jen velký rubač. V jedné z hlavních rolí potěší i Vicky Zhao, zajímavý byl i charakter Soudce pouště. Perfektní kamera, vynikající ost, choreografie soubojů a nápady v ní obsažení stojí za to, ať už souboje Donnieho s jeho kouzelnou bednou, nebo skupina pouštních banditů. Líbila se mi výprava, zvolené exteriéry. Co hlavně oceňuji je subtilní nerušivá romantická linka, občasné humorné momenty. Film hlavně netrpí únavou, ztrátou tempa, ale má energii, baví vás, příběh je taky fajn, jak jsem již psal charaktery vám přirostou k srdci. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Od Jinyiwei jsem čekala hodně, rozhodně víc, než se mi nakonec dostalo. Příběh opravdu nepatří mezi nejvymazlenější, ale to by nemuselo vadit, kdyby mě film dokázal vtáhnout skrze nějakou jinou králičí noru. Třeba přes postavy. A právě v nich jako na potvoru tkví největší kámen úrazu. Jsou takové jakési napsané nenapsané, k uzoufání ploché, nicneříkající a naprosto, naprosto prázdné. Čestnou výjimkou jsou samozřejmě Donnieho Qinglong a jeho parťačka v podání Zhao Wei, ale ani tihle dva nejsou dost zajímaví na to, aby bez potíží utáhli dvouhodinový film. Co hůř, s výjimkou Qinglonga a jeho nemesis Tuo Tuo nejsou protagonisté a antagonisté ani nijak extra "kewl", což je především v případě Sky Eagle gangu a jejich šéfa dost trapný fail, protože u těch šlo evidentně především právě o to "bejt jaksepatří hustý" (ten ohoz a la Jack Sparrow byl ovšem naprostý overkill, přestože Wu Chunovi slušel). Abych ale jen nenadávala - akce je velmi podařená (až na tu digitální Kate Tsui - líbí se mi, oč se tvůrci snažili, ale IMHO se jim to moc nepovedlo), Donnie svojí bezvadnou formou a silou svého charismatu zachraňuje mnohé, na pokoukání je to velice příjemné, zasazení děje do západních krajů a ozvy středoasijské muziky v soundtracku rovněž vítám - a shledání se starými známými jako jsou Damian Lau, Fung Hak On, Wu Ma nebo Chen Kuan Tai je vždycky velmi příjemná záležitost. Hezkých, poctivých, trochu nostalgických, ovšem nijak oslnivých 7/10. Mohlo to být o hodně lepší. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Slušně vyprávěný příběh s povedenými souboji. Ikdyž se opět nevyhly létajícím scénám, kupodivu nepůsobí tak otravně, jako v jiných filmech. A pokud si některé postavy, občas připomínající ty z Final Fantasy, oblíbíte jako já, budete se slušně bavit. 70% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Můj první film, který sem viděl, když se zaregistroval tady, jo přesně tak, je to tenhle film. A byť sou tady, letecké akční scény, tak díky nostalgii které se k filmu váže, jim to prominu. Ostatní akční scény, ať už jde o boj se zbraní či bez, sou prostě super a výborně zpracované. Ve filmu je docela dost postav, je to šikovně rozvržené mezi hodné a zlé, (král loupežníků, dost pobaví) příběhově je to sice jednoduché, ale akce a zajímavé postavy to zachrání. Závěrečné bitka v hrobce, má slušný grády i dnes. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý pokus ma to nenadchlo. Film som si už vôbec nepamätal a ani sa nečudujem. Po dejovej stránke to je strašný chaos aj tesne po dopozeraní. Strašne dlho trvá kým sa vyjasní kto stojí na akej strane a o čo komu ide. A nielen behom toho ale aj potom to je nezáživná nuda s nezaujímavými postavami. Film nezachránia ani bitky. Sú totálne predrátované, zbesilo zostrihané a často nasnímané vo veľkých detailoch. Donnie zo svojich schopností predvedie absolútne minimum. Namiesto neho mohli kľudne obsadiť nejakého netrénovaného speváka a výsledok by bol rovnaký. Potešil ma len výskyt pár veteránov zo zlatých 80siatok ako Sammo Hung, Wu Ma alebo Fung Hak On. Ale okrem roztomilého Wu Ma nikto z nich nemá priestor vyniknúť. Výsledkom je extranudné predrátované kung-fu. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Brokátový strážci, toto je film o jejich vůdci. Právo 14 ostří - 14 různých ocelových ostří vložených do dřevěného pouzdra. Nebe, Země, Hodnost, Právo, Moudrost, Důvěra, Shovívavost, Chrabrost. Dalších šest bylo určeno k popravám - Neposlušnost, Maření výkonu, Úplatek, Velezrada, Bratrovražda a poslední zlaté ostří Život nebo smrt. Tahle kultura je pro mne čínská vesnice, nechápu jí, neznám jí, jen jí přijímám jako nedílnou součást filmového světa. Spousta soubojů, formací, lítání, zrady, pokory a lásky. Pěkně se to sleduje, ale za pár dní už nebudu vědět o čem to vlastně je. CITÁT : Kdokoliv mi zkříží cestu, ať přítel nebo nepřítel, opustí svět dřív než já. Šťastný ten, kdo má v co doufat.... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Nějak si ty Číňany, Korejce a další kluky z Asie v poslední době dávám. 14 ostří má pro mě klasický neduh. Než se v přehršli vládců, císařů, úředníků a dalších postav vyznám je 20 minut pryč. Nakonec to nějak dám, ale vždy mě to téměř odradí od fajn filmu. Co hercům u těchto filmů ale jde je to, že jejich postavy většinou baví. Ať už jde o zápornou roli, neutrální a nebo jasného klaďase. Teď už k filmu. Obsazení je fajn. Nechtějte po mě abych se v tom vyznal ale D Yen jako vždy super. K tomu další pro mě dva známe obličeje a pěkná ženská. Příběh je zašmodrchaný, ale dá se nakonec rozmotat a konec určitě stojí za to. Souboje jsou místy parádní a místy šíleně blbě sestříhané. Bohužel jak je zvykem se nevyhneme lanům.Celkově jsem se bavil a v klidu můžu dát 75. ()

Reklama

Reklama