Reklama

Reklama

Down Terrace

(festivalový název)
  • Velká Británie Down Terrace
Trailer 2

Obsahy(1)

V malém domku v předměstské zástavbě Brightonu se dveře netrhnou, známí a přátelé přicházejí pozdravit otce a syna, kteří několik let nebyli doma. Klasická sitcomová situace je tentokrát obměněna faktem, že rodina je centrem místního organizovaného zločinu. Otec po návratu z vězení začne likvidovat domnělé zrádce. Cenami ověnčený snímek spojuje prvky sitcomu a mafiánského dramatu se stylovou paletou sociálního realismu britského „kina kuchyňského dřezu“. Přesazení gangsterských pletich do všedního světa usedlého předměstí s sebou přináší černohumorný nádech i vypjatou dramatičnost. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (6)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný Britský sociální film. Už dlouho jsem neseděl v kině s tak nutkavým pocitem odejít. Omg už ho zabij.... Celý jednoduchý ale zaroveň tak myšlenkově náročný příběh ztvárněn tak špatnými herci a tak špatným absolutně nevtipným scénářem až to bolelo. Krom toho, že se pořád jen sedělo a kecalo v jednom pokoji a když už se šlo ven, tak jen zabít někoho... no jednu hvězdičku dávám jen za to, že se tam většina těch lidí nakonec pozabíjela :-) ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě funkční spojení stylu realistických melodramat ala Mike Leigh s mafiánským příběhem na sitcomovém půdorysu. Každodennost života britské rodiny, která organizuje nelegální aktivity v britském Brightonu, je plná tajností a lží, které jsou vyprávěním servírované s hořkou příchutí velmi černého humoru. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vynikající, mimořádně chytrý a úžasně vtipný film. Celá ta sranda přitom stála 6 000 liber (!), a jestli se nepletu, vznikala 6 dnů. Režisér si bral na natáčení stopky a striktně se držel pravidla, že natáčení jednoho záběru nepotrvá déle než 20 minut. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama