Reklama

Reklama

Kdysi dávno se bílý páv lord Šen rozhodl, že za pomoci nové strašlivé zbraně a armády vlků zničí Čínu a s ní i nenáviděné kung-fu. Stará vědma ho však varuje. Nemá šanci vyhrát, protože se objeví černobílý bojovník, který Šena porazí. Šen takové věštby nechce poslouchat, je si svým vítězstvím jistý, vždyť má zbraň, které se lekli i ti nejodvážnější bojovníci. Kdo však je ten černobílý nepřítel? To není jisté, a tak pro jistotu Šen zlikvidoval všechny pandy. Po žije se svým otcem a užívá si postavení dračího bojovníka. Jeho učitel Shifu  mu klade na srdce, že jeho úkolem je nyní najít vnitřní klid, a předvádí mu, jak na to. Pro Poa je to zatím něco nepochopitelného. Zvlášť když se mu začaly vracet divné vzpomínky a když zjistí, že jeho otec ho adoptoval poté, co ho jako malé mládě nalezl v košíku. Po by rád přišel na to, co se stalo předtím, než ho otec našel a ujal se ho. Shifu se dozvěděl, že lord Šen zabil mistra Krokodýla a mistra Nosorožce a nyní vlastně není nikdo, kdo by uchránil Gongmen City. Po a jeho kamarádi Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb se rozhodli mocnému nepříteli postavit. Zjistili, že Krokodýl a Nosorožec nejsou mrtví, jsou uvězněni v Šenově vězení. Když je ale naše šestice odvážných bojovníků chce osvobodit, oba odmítají. Jsou si jisti, že proti Šenově kanónu neexistuje obrana. Poa a Pětku objeví Šenovi vlci a přivedou je k Šenovi. Po spatří na jeho peří symbol, který se mu stále vrací ve snu. Je mu jasné, že Šen musí něco vědět o jeho minulosti a jeho rodičích. Vzpomíná si, že Šena už kdysi viděl. Šen tvrdí, že Poa rodiče neměli rádi a vyměnili ho za ředkev... (TV Prima)

(více)

Recenze (575)

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování. Jsem rád, že ubylo prvoplánovitého humoru a dostavil se hláškující a sofistikovanější. I když je pravda, že ho přece jen je méně. Příběh je stylový a příjemně nekomplikovaný. Zkrátka první dvě slova mého komentáře říkají vše. Prostě strávíte hoďku a půl se starými známými a užijete si potřebnou dávku všeho, co bylo v jedničce. ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Už jednička mě teda nijak nechytla, ale byla aspoň průměrná, protože měla nějaký děj = hlavu a patu. Toto byla blbost bez pořádného děje. Nebyl v tom žádný nápad, originalita...NIC! ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke sa toho veľa nezmenilo. Je to približne rovako zábavné (čo je skôr výčitka), a aj príbehovo to tu trošku pokrivkáva, pretože pandia sebareflexia spojená s otázkami rodičovstva ma vonkoncom nezaujímajú. A ani tie animované súboje ma nelákajú, pretože na animáky sa pozerám najmä s cieľom pobaviť sa, pričom tu je tá zábava skôr priemerná. ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo o hodinu dlouší, určitě by se druhý Kung Fu Panda dočkal možná i epické světové premiéry. Velmi povedený film od Jennifer Yuh, která nám v úžasném animovaném pokračování neukázala jen akční skvělé scény, ale i dramatické chvilky. A bylo to senzační, nové postavy se mi líbili, nová prostředí, hudba, a flashbacky neuškodili. Bylo to prostě famózní pokračování kung fu pandy Poa a jeho party, stejně jako první díl. Škoda že film trvá jen přes hodinu, být o trochu delší, neuškodilo by tomu. Famózní dablování herců jako jsou Jack Black, Jackie Chan, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, a dalších, bylo skvělé. Už se teda těším na pokračování! ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Kanón jako zabiják Kung Fu mistrů, to je dost slabá zápletka. Proto nehodnotím tak vysoko, jako jedničku. Jinak se zbytkem určitě spokojenost. 80% ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Páčili sa mi súboje, lenže príbeh ma sklamal. Zápletka bola vytvorená trošku nasilu, emócie tiež, klišé s rodičmi vyriešené, bavil som sa na tom šoku, že hus nie je Poou otec, lebo vážne to asi nikto nečakal, teda okrem veterinárov a mudrlantov. Na druhej strane by bola chyba nevyzdvihnúť tú "čínskosť", teda to, že sa podarilo udržať tú skvelú atmosféru.Kung Fu je ale zachránené, teda vyzerá to tak, ale veru, na tretiu časť sa až tak moc neteším, iba ak by to nabralo opačný zvrat. Koniec nám niečo napovedal, takže uvidíme. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné pokračování Kung Fu Panda. Tentokrát jde o záchranu Kung Fu a nalezení identity Pandy Pooa, který se rozhodne zjistit, co se stalo při jeho narození. Kudlanka: Já tátu neznám, přišel o život, ještě než jsem se narodil. Taky bych se chtěl usadit, najít si kudlanku a ztratit hlavu. ()

JackBurda 

všechny recenze uživatele

Dle mě o dost lepší než jednička. Nonstop svižná akce říznutá výbornými vtípky. Ovšem, trojky se šíleně bojim. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Finále mě nikdy nenechalo chladným a vtipy mě pořád rozesmějí. Není to srdcovka, jako jednička, ale stále mám pro ni slabost. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Po je tučný medveď pri ktorom som asi jediný na svete, kto si nevšimol jeho roztomilosť v živej podobe. Žiadnu totiž nemá. Ale nie o tom mám písať že? Tento učebnicový príklad kung-fu lúzra je plný gagov a vtipných scén a ani zďaleka neťaží iba z prvoplánových bum bác vtipov. Aj boje sú naanimované veľmi tučne, ale pre dospelého diváka budú najväčším lákadlom slovné hračky a humor ako taký. Navyše to vie úplne prirodzene zabaviť aj opakovane a to je vždy najcennejšie. Ku tejto kung-fu tučnote sa vždy rád vrátim. PS: Byť kung-fu majster, ktorý po rokoch tvrdej driny prehrá súboj s tlstým lúzrom akým je Po, tak to kung-fu zabalým a riešim už len kung-pao. PS2: Oooooh yeah ()

Parisée 

všechny recenze uživatele

Tvůrci ponechali to, co bylo na jedničce tak dobré a přidali něco navíc. Pokračování je důstojným nástupcem, který vyzrál. ()

adamcikv 

všechny recenze uživatele

Konečně využité animované 3D. Kung fu opravdu "lezlo" z plátna přímo mezi diváky. Postava páva se mi místy zdála až trochu moc negativní, jako přespříliš velké zlo. Na druhou stranu dvojka nepokulhává za jedničkou, je jen její o chlup slabší sestrou. Skvěle jsem se bavil, hudbu jsem v podstatě ani nevnímal, protože přesně seděla k pohybům a animace mi opět vyrazily dech. Jediné mínus snad je, že příliš mnoho vtipných hlášek se na začátku filmu nedočkáme. Ovšem závěrečné scény á la "vnitřní klid" jsou opravdu působivé. ()

sunjata 

všechny recenze uživatele

Nezpracovaný traumatický zážitek z Poova raného dětství patří na pohovku psychoanalytika. V animáku primárně určeném pro děti mi to moc nesedí. Pitvání minulosti, hledání vlastní identity, občas nepřehledná akce, otravné používání hlášky "to je hustý", to vše pro mě sráží film až málem do podprůměru. Nenašel jsem ani napětí z příběhu, ani dechberoucí eskapády. Takže takové lepší dvě *. Dobrým barometrem byly moje dvě malé dcery. Po otázce "tak jak se vám to líbilo?" zaznělo obouhlasné "dobrý" bez zvláštního nadšení a o filmu pak už nepadlo ani slovo. ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

Nedá se říci, že film je špatný. Má své silné i slabé chvilky, ale jak už to tak bývá, druhý díl se nedokázal vymanit ze stínu jedničky. Druhý díl je v porovnání s jedničkou méně vtipný, nápaditý a ani příběh není nikterak originální. ()

sataneek 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu a přídavku "Secrets of the furious five", který byl btw. výborný, jsem se u dvojky celkem nudila. Nezáživný děj se spoustou bojů, ve kterém je podle mně docela poskrovnu vtipných scén. Nejvtipnější postavu představuje záporák Chen, v těsném závěsu je Po a jeho otec, zbytek docela dost pokulhává...Oddychovka, na kterou se určitě dá podívat, ale dvakrát bych to asi vidět nepotřebovala. ()

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama