Reklama

Reklama

Kdysi dávno se bílý páv lord Šen rozhodl, že za pomoci nové strašlivé zbraně a armády vlků zničí Čínu a s ní i nenáviděné kung-fu. Stará vědma ho však varuje. Nemá šanci vyhrát, protože se objeví černobílý bojovník, který Šena porazí. Šen takové věštby nechce poslouchat, je si svým vítězstvím jistý, vždyť má zbraň, které se lekli i ti nejodvážnější bojovníci. Kdo však je ten černobílý nepřítel? To není jisté, a tak pro jistotu Šen zlikvidoval všechny pandy. Po žije se svým otcem a užívá si postavení dračího bojovníka. Jeho učitel Shifu  mu klade na srdce, že jeho úkolem je nyní najít vnitřní klid, a předvádí mu, jak na to. Pro Poa je to zatím něco nepochopitelného. Zvlášť když se mu začaly vracet divné vzpomínky a když zjistí, že jeho otec ho adoptoval poté, co ho jako malé mládě nalezl v košíku. Po by rád přišel na to, co se stalo předtím, než ho otec našel a ujal se ho. Shifu se dozvěděl, že lord Šen zabil mistra Krokodýla a mistra Nosorožce a nyní vlastně není nikdo, kdo by uchránil Gongmen City. Po a jeho kamarádi Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb se rozhodli mocnému nepříteli postavit. Zjistili, že Krokodýl a Nosorožec nejsou mrtví, jsou uvězněni v Šenově vězení. Když je ale naše šestice odvážných bojovníků chce osvobodit, oba odmítají. Jsou si jisti, že proti Šenově kanónu neexistuje obrana. Poa a Pětku objeví Šenovi vlci a přivedou je k Šenovi. Po spatří na jeho peří symbol, který se mu stále vrací ve snu. Je mu jasné, že Šen musí něco vědět o jeho minulosti a jeho rodičích. Vzpomíná si, že Šena už kdysi viděl. Šen tvrdí, že Poa rodiče neměli rádi a vyměnili ho za ředkev... (TV Prima)

(více)

Recenze (575)

Polda99 

všechny recenze uživatele

Je smutný, že v poslední době se ze všech animáků vytratil jakýkoli nápad, jakýkoliv náznak originality....Kung Fu panda 2 je klasickým příkladem animáku s naprosto šablonovitým dějem plného kýče...oproti prvnímu dílu sice přibylo pár vtipnějších momentů, u kterých jsem se i zasmál, bohužel tenhle animák zůstává určen jen pro ty nejmenší...na druhou stranu především pro ně byl vytvořen....potom svůj úkol splnil. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Kung fu pandu osobně považuju za jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl, a proto jsem měl obavy, že dvojka nedosáhne kvalit prvního dílu. Nakonec se ale mé obavy nepotvrdily. Z laviny vtípků, vizuálních efektů a kung fu chvatů jde člověku hlava kolem. Kung fu panda 2 splnila co měla. Pobavila a člověk si u toho odpočine. Pro mě tedy mise splněna. ()

oliamiri 

všechny recenze uživatele

Je to krásně udělaný a načinčaný. Některý scény jsou fakt strhující. a animace tím pádem dokonalá. A některý vtípky jsou fakt vychytaný a docela mě to pobavilo. Ale tím to bohužel končí. Příběh jednoduchej až bych řekl že možná slabej. Hlavní záporák je nevjerohodnej a na Thai-Langa z první dílu nemá ani náhodou. ()

zuzulend 

všechny recenze uživatele

Kung Fu Panda 2 mě určitě nezaujala jako 1 ta sice také nepatřila mezi mé oblíbené animované filmy.Filmy s takovouto tématikou mě nějak moc nebaví,takže důvod,proč se na to teda aspoň dalo koukat byl ten,že je to animované a hlavní hrdinové byli aspoň roztomilí. ()

Ollivander 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejefektnější animace, bezvadné a nápadité akční scény a k tomu kopa hlášek. Na pozadí si z hudbou pohrávají moji dva top skladatelé Zimmer s Powellem, i když výsledek není úplně dokonalý, má to k němu blízko. Hudba (Hans Zimmer, John Powell): 5z5 (100%) ... The music is pure awesomeness!!! ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

Zábavný rodinný animák, který nenudí, i když jednička se mi líbila o trochu více. Je zpátky pandí bojovník s pěticí přátel a zase bojuje proti zlu, tentokrát, ale bude muset kromě svých bojovných schopností nalézt vnitřní klid, aby porazil zlotřilce, který chce zničit kung fu. A aby si s tím poradil, tak musí především nalézt odpovědi na otázky, kým vlastně je (Po je panda a jeho otec houser) a odkud přišel, takže film je protchnutý flashbacky z minulosti. Ději to ale vůbec nevadí, ba právě naopak. Líbila se mi i hudba, kterou mají na svědomí dva největší profesionálové mezi skladateli, a to Hans Zimmer a John Powell. ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Rozhodně trošku slabší, než první díl, hlavně díky faktu, že zde chyběl master Oogway, který celému snímku dodával jiný nádech. Na druhou stranu se nedá říct, že bych se v jakékoliv části nudil. Film je snad ještě více než jednička nabyt akcí a vtipem, takže sice jde poznat, že směřuje spíše mezi mladší publikum, ale to nemění nic na tom, že jsem se pořád dobře bavil. Bohužel musím říct, že se docela bojím o trojku, na kterou bych se sice velice rád podíval, ovšem mám špatný pocit, že to někdo zpacká ještě více, než druhé pokračování... ()

Stangie 

všechny recenze uživatele

Animácia jednotlivých postáv sa podľa mňa zlepšila,napr. Po dostal viac výrazov . Dej bol celkom slabý, no stojí to za zhliadnutie určite kvôli niektorým hláškam. Dokonca slovenský dabing tomu vôbec neublížil. ()

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Pěkné a samostatné pokračování s exkluzivním záporákem, doplněním Poova života a krásným prostředím paláce. Co víc si přát? :) ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

I pandy řeší krizi středního věku (identity) a snaží se zjistit, co jsou zač. Není to tak poutavé jako jednička, ale opět každý si na tom něco najde. Mě osobně se ten film líbil. ()

pierrek22 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Bavil jsem se celý film. Dabér Aleš Proházka dává záporákům vyšší rozměr. Je dobré, že animák umí být i vážný. Druhý díl je lepší, než první. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Kung Fu Panda 2 jede pěkně ve vyjetých kolejích jedničky a sází na osvědčené vtípky. Akční scény jsou jako vždy mega. Až na pěkně udělanou minulost zde není nic moc nového k vidění. Stále však pobaví. ()

Rumbambule 

všechny recenze uživatele

Mě dvojka bavila snad ze všech zatím tří dílů nejvíc. Vtipné, skvěle namluvené (jak originál, tak český dabing), ale i poučné... No jsem zvědavá na 4, kam to posune. ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Film je vlastně jedna nekonečná akce. A tady je toho tolik až je toho příliš. Bitky jsou vcelku kvalitní o tom žádná, ale není tam žádná, která by po jakékoliv stránce vynikala. To znamená, žádná není choregoraficky o mnoho lepší než ostatním, nemá sázky, emoční přesah či hlubší narativní smysl. Takže film splývá do takového jednotného neslaného nemastného celku. ()

Enon 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli sem jedinej ale Kung fu panda 2 je zkrátka nejlepší díl celé série. Skvělý záporák s motivem, emocionální vývoj charakteru Poa a naprosto úžasná hudba s vizuálem. Jednička byla dobrá zhlediska toho, že sme viděli jak se Po stává dračích bojovníkem ale pořádně si v tom filmu nesáhl na dno, ve dvojce jo a proto je to lepší. Zároveň se dozvídáme vše o jeho minulosti. I vývoj vedlejších postav je skvělý a udělal sem si k nim daleko lepší vztah než v jedničce. Plus lokace a souboje jsou naprosto úžasné. Samozřejmě nechci tady útočit na jedničku ani na trojku, ikdyž trojka má daleko více chyb než jednička ale to je jedno. Dávám 5* ()

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama