Reklama

Reklama

Kdysi dávno se bílý páv lord Šen rozhodl, že za pomoci nové strašlivé zbraně a armády vlků zničí Čínu a s ní i nenáviděné kung-fu. Stará vědma ho však varuje. Nemá šanci vyhrát, protože se objeví černobílý bojovník, který Šena porazí. Šen takové věštby nechce poslouchat, je si svým vítězstvím jistý, vždyť má zbraň, které se lekli i ti nejodvážnější bojovníci. Kdo však je ten černobílý nepřítel? To není jisté, a tak pro jistotu Šen zlikvidoval všechny pandy. Po žije se svým otcem a užívá si postavení dračího bojovníka. Jeho učitel Shifu  mu klade na srdce, že jeho úkolem je nyní najít vnitřní klid, a předvádí mu, jak na to. Pro Poa je to zatím něco nepochopitelného. Zvlášť když se mu začaly vracet divné vzpomínky a když zjistí, že jeho otec ho adoptoval poté, co ho jako malé mládě nalezl v košíku. Po by rád přišel na to, co se stalo předtím, než ho otec našel a ujal se ho. Shifu se dozvěděl, že lord Šen zabil mistra Krokodýla a mistra Nosorožce a nyní vlastně není nikdo, kdo by uchránil Gongmen City. Po a jeho kamarádi Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb se rozhodli mocnému nepříteli postavit. Zjistili, že Krokodýl a Nosorožec nejsou mrtví, jsou uvězněni v Šenově vězení. Když je ale naše šestice odvážných bojovníků chce osvobodit, oba odmítají. Jsou si jisti, že proti Šenově kanónu neexistuje obrana. Poa a Pětku objeví Šenovi vlci a přivedou je k Šenovi. Po spatří na jeho peří symbol, který se mu stále vrací ve snu. Je mu jasné, že Šen musí něco vědět o jeho minulosti a jeho rodičích. Vzpomíná si, že Šena už kdysi viděl. Šen tvrdí, že Poa rodiče neměli rádi a vyměnili ho za ředkev... (TV Prima)

(více)

Recenze (575)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

S místním souhrnným hodnocením naprosto souhlasím. Jednička byla špičková přehlídka nápaditosti a originality okořeněná o hodně zajímavý a poučný přesah. Dvojka těží z úspěchu předešlého dílu, nicméně nenabízí příliš zajímavý scénář, který pokračování prostě mít musí. Do trojky se mi už nechce, myslím, že bych byl zklamán. 70% ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Hodnocením nepopírám uspokojivou kanonádu povedených situačních fórků, ale jejich sekvence ještě nedělá film. Zbytek je až hanebně prostý, horkou jehlou šitý, tvrdošíjně cílený na dětské publikum, což je škoda zvlášť u nástupce jedničky, která dokázala potěšit diváky napříč věky a vyznáními. (Hodnoceno kino 3D, samozřejmě zcela zbytečné, s dabingem. U 2D originálu bych asi šel výš.) ()

campix 

všechny recenze uživatele

To co jsem psal u Pařby ve Vegas platí i pro další kasovní trhák dnešního roku. A to pokračování velmi úspěšné a také kvalitní Kung- fu Pandy. Ale opět jde prostě o to samé, najde se nějaký protivník, který se zdál být nepolapitelný, ale hlavní hrdina v roli obtloustlé, ale roztomilé pandy všemu přijde na kloub. Animace je povedená, pro dabing se dokázali sehnat okázalé hlasy, ale dílo už nemá takový spád a atraktivitu a zabývá se spíše emociální stránkou věci a zajímavý boss s zajímavými bitkami, jde trochu stranou. Tohle se u druhého díla Kung-fu Pandy dalo čekat. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Originální jako jednička to rozhodně nebylo, ale stejně jsem se u toho bavil. Příjemné drobné odkazy na filmy akčních žánrů (terminátor a spol) a skvělá grafika. Příběh nic převratného, ale když vezmeme v potaz cílovou skupinu, tak to odpovídá. A já ačkoli jsem mimo tuto cílovou skupinu, tak jsem se přesto dobře bavil. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Už jednička mi nepřišla jako kdovíjaká pecka, takže se dalo čekat, že dvojka bude nejlíp stejná. Pěkná animace je sice fajn, ale prostě to úplně nestačí. I když na druhou stranu nemůžu říct, že by mě to nějak štvalo či vadilo. Asi jsem prostě dostal to co jsem čekal. A to průměrné pokračování ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála animovaných rozprávok, ktorá je naozaj len pre deti. Pri iných si aj dospelý človek nájde niečo, čo ho zaujme ale pri Kung Fu Pande som našiel iba plytký príbeh s minimom vtipných situácii, aj keď v peknom grafickom kabáte. A režisér rozhodne nie je zlievač, pretože inak by tam nezlievali železo s hliníkom a bronzom spoločne :D ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Daleko z úctyhodné vzdálenosti může pokračování pandy koukat na svůj první zářez a ptát se, jestli paví demence v kombinaci s rodinným vyvražďovacím dramatem a dlouhými chaotickými akčními scénami je opravdu správná cesta. Chyběl tomu vnitřní klid. Nutná je rohová obraha a křídla spravedlnosti. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Co se týče animovaných akčních sekvencí, je Kung fu panda senzační, ale jinak preslapuje na místě. Jedině Angelina si vydupala trochu více prostoru, ale ostatní členové pětky jsou pořád jen doplňkem, nikoliv součástí příběhu, o krokodylim cameu JCVD nemluvě (jeho roznozky jsem si všiml až v bonusech). Mít tolik skvělých postav, a nevyuzivat je... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Stejný průměr jako u jedničky s upraveným scénářem. Nic výjimečného, na 80 minut zabaví děti a stejně rychle asi i vyšumí. Některým vtípkům se dá zasmát a vyniká především hlas Garyho Oldmana. Tvůrci snad nebudou mít na paměti "do třetice všeho dobrého" .) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Dvojka je solidní pokračování, které ale nenabízí víc než extra porci té samé zábavy. Příběh nevyhnutelně řeší původ hlavního hrdiny, jenže ve dvojnásobné dávce akce se moc nerozvíjí. Kung fu je špičkové a kombinace 3D a 2D animace ještě lepší, takže i dvojnásobná variace na to, co už tady jednou bylo, na těch devadesát minut potěší. 7/10 ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že hodně dobrej kousek na to že jsem od toho moc nečekal. Sice má Kung Fu Panda 2 oproti prvnímu filmu slabší příběh, ale stále jde o parádní akční jízdu. Stejně působiví jako jednička. Nechyběla zábava, akce ani napětí. ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to teda nemělo ani omylem, příběh celkem zajímavý, hlášky nic moc a záporák trošku podivný. No...průměrná oddechovka na jedno odpoledne, 60%. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Příběh je tentokrát založený na opravdu slabé zápletce, ale objasnění Poovy historie naštěstí oživuje děj dost natolik, aby člověk skoro zapomněl, proč se to vlastně všechno děje. Kupa výborných scén a místy až překvapivě reálné reakce postav, výborná honička na rikše a finální scéna s destrukcí flotily ale fungují, takže bezproblémová podívaná, plus krásné zpracování finálních titulků. Opět jsem měl ale pocit, že ty 2D scény výtvarně převyšují ty trojrozměrné - škoda, že tak není udělaný celý film, vypadá to výborně. 3,5* ()

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama