Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film má pomerne dlhú expozíciu, kým sa dostaneme na miesto, chvíľu to trvá. Potom sa to celkom slušne rozbehne, všetci pobehujú ako splašení, pozrieme sa do ufa, utekáme po rôznych chodbách a katakombách. Lenže potom príde záver a ten všetok ten sotva priemer pochová. Alebo odnesie do vesmíru. Ono totiž viacero vecí postráda logiku. Tvrdia nám, že labáky sú 2 km pod zemou a sme tam hneď. Samotná cesta a jej plán s ranným vyzdvihnutím je časovo úplne mimo. No a potom ten záver, ktorý nebudem spoilerovať ukazuje, že americkí vedci sú asi úplní tupci. Bohužiaľ sú nimi tvorcovia. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Týmto "filmom" si Oren nadobro zavrel dvere pred väčšími projektami. Ani sa nečudujem prečo takú dlhú dobu Area 51 zostala ležať stranou. Presne 52 minút "mladým" trvalo kým sa dostali do tej (najstráženejšej??) zóny, predtým je to čistokrvná nuda o príprave a ceste na túto "misiu". Režisér by sa mal vrátiť tam kde sa narodil a radšej točiť dokumenty (samozrejme ručnou kamerou) o tom ako jeho vlastný už hodne dlhú dobu masakrujú a bombardujú susedov. Urobil by lepšie a možno by ho to ani tak veľa (na Orena 5 mega docela dosť) nestálo. 15% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Příznivci mimozemských civilizací se mohou vydat s týmem čtyř kamarádů do zakázané a proslulé Oblasti 51, což je přísně tajná vládní základna, kde měla probíhat muchlovačka s mimozemskými bytostmi.  Oren Peli pro jednou opustil svět paranormálních aktivit a nevysvětlitelných zjevení a jal se režírovat svojí oblíbenou dokumentaristickou formou záhadology, kteří vlezou kam neměli. Jestli se jim nakonec podaří vypátrat malé zelené ufounky, nebo ještě něco zlověstnějšího, to se rozhodně nehodí prozrazovat. Film disponuje známými atributy většiny found footage snímků. Kamera, jakože přísně autentická, neúnavně a  maximálně (ne)stabilně kmitá do všech stran a úhlů, protagonisté scénu od scény odhalují stále zapeklitější stopy a senzační objevy, celé to postupně graduje až do finální části, kdy třem hochům a jedné holčině se zbarvuje dožluta i dohněda spodní prádlo, jak jsou úplně hotoví. Coby divák jsem z jejich nálezů i případných ztrát nebyl tolik konsternovaný. Oren Peli nepřišel s ničím výjimečným a horentně nadstandardním. Každé odhalení hrůzného objevu má formu kamerového rychlozáběru, kdy je pro vyvolání úzkosti vyhrazen jen pouhý mžik, takže divák nemá moc převelikou šanci si vše dostatečně časově prohlédnout. Takže velký strach tento počin rozhodně nenažene. Ovšem nekonečná rodina docu-fám má další příspěvek, co celkem zabaví. 6/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Konšpirátori naklonený spojeným zvratkom nacistickým sa budú rozplývať no a normálny divák bude ľutovať, že niečo podobné vôbec zapol. Svojho času rozvírila hladinu filmového sveta Záhada Blair Witch. Ponúkla niečo iné, zaujímavú prácu kamerou a dokázala to udržať v prijateľných medziach čo ak je na tom niečo pravdy. Odvtedy sa podobné projekty opakujú pravideľne, niektoré sú zvládnuté celkom dobre, iné sú podarené menej. A potom je tu Area 51. Nemá to zmysel, pretože Oren Peli ani sám nevedel čo chce, aby v oblasti konšpirátori našli. Je to aspoň celkom dobre zostrihané, na to že to nemá zmysel a je to tak neuveriteľne zlé, že som tomu priradil aspoň jednu hviezdičku. Odporúčam nepozerať, dokonca ani ľuďom ktorí "chcú uveriť". ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Až tak špatné hodnocení jsem u tohoto filmu nečekal. Dostal jsem se k němu náhodou a v druhé polovině byl vlastně nonstop napjatý. Opět styl "found footage", což je na jednu stranu dost ohraný námět, ale zde dobře zpracovaný, efekty taky na dobré úrovni, napětí zejména v té druhé polovině zaručeno. Já si nestěžuji a ač bych hodnotil možná o hvězdu méně, filmu pomáhám, protože hodnocení sedící filmovým odpadům si nezaslouží. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)
  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama