Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (119)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $7,556Tržby Celosvetovo $7,556▐ Oren Peli len potvrdil svoju neschopnosť niečo zmysluplnšie tvoriť, prvá polovica úplne nuda do prázdna, v tej druhej to už ani nemá čo zachrániť, napätie a lepšie scény tu asi len ťažko niekto nájde /20%/ ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Celé o hovne. Nemám dôvod chváliť "novinku", v ktorej sa takmer celú stopáž nič nedeje a keď sa už niečo diať začne, aj tak nie je nič poriadne vidieť. Aj keď to nakrútil známy režisér, mne to môže byť fuk. A nie je to preto, že nemusím found footage. No takéhoto zmäteného pobehovania s kamerami som si už užil dostatok, a keď tam za hodinu a pol nedokážem nájsť nič, čo by ma dokázalo aspoň trochu upútať, tak tu nie je čo riešiť. Ináč, porovnal som si na IMDB rozpočet tohto očakávaného "megahitu" (ironicky myslené) s parádnym "Evidence". Neverím vlastným očiam. ()

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

Orál Pelé si se stodolarovkami může dláždit chodník, takže není divu, že nějakých trapných a přebytečných pět melounů hodil do takovéhle žumpy. A to, prosím, do takové žumpy, v níž hrajou Orálovi bratranci a sestřenice z druhého kolene, mimozemšťany zahlédnete (pokud to přeženu) dohromady asi na tři seKundy, a americkou vládou přísně střežená oblast je nejen totálně vylidněná, ale dostanou se do ní i náctiletí amatéři s kamerami. V hororu jsem schopen překousnout ledacos, ale tohle je i na mou klidnou povahu prostě moc. Tak snad zase za dalších osm let, Orále. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Čím viac ludia nenávidia Found Footage, tým viac sa mi páči. Síce je dej slabý a miestami nezáživný, ale napriek tomu sa mi to páčilo. Nikdy by ma nenapadlo, že do najstráženejšej oblasti na svete sa dá dostať tak jednoducho. Keď to ale porovnám s Hangar 10 z minulého roku, čo je v podstate presne to isté aj dejovo aj prostredím, Area 51 je u mňa osobne o 2 triedy vyššie, keďže Hangar 10 patrí do mojej TOP 3 najhorších hororov, ktoré som kedy videl. Síce to tu je hodnotené ako odpad, čo vážne nechápem, ale mne sa to páčilo. + herec z Paranormal Activity: The Marked Ones ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme konečne „nový“, resp. druhý film Orena Peliho, ktorý bolo hotový už v roku 2009, avšak doteraz ho nechceli vypustiť na svetlo sveta. Po dopozeraní je jasné prečo, ale nie je jasné prečo ho nakoniec vydali, veď prúser smrdel už z traileru. Peli to mal ukryť na ďalších 50 rokov a potom ho ponúknuť ako retro footage s nádejou, že v zašlom žánri znova zaujme, ako sa mu to podarilo s "Paranormal Activity". Proste 2/3 času tam partička found footageujúcich mamrdov pobehuje a cestuje, zameniteľne s ľubovoľným iným shit footage, bez akejkoľvek zaujímavosti, hororu či sci-fi. A keď sa na tú záverečnú polhodinu konečne dostanú do (ne)slávnej Oblasti 51, tak sa zmenia na papagájov neustále opakujúcich HOLY SHIT a behajúcich po akejsi ošuntelej továrni, kde si študenti chémie zabudli po stoloch rozložený vercajg. Otras, fakt, slabá 1*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Vám k dobrému spánku nenapomáhajú matrace Dormeo či akékoľvek lieky na predpis, skúste "Oblasť 51". Toto je tak biedne, až sa za samotného tvorcu, ktorý má na rováši taký počin ako bol "P.A." hanbím - 15% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Žádná hororová mizérie se rozhodně nekoná, naopak, posledních dvacet minut je celkem dobrej trenažer strachu v kulisách nejzáhadnějšího místa na Zemi. K napínavýmu finále se sice - po vzoru klasickejch found footage filmíků - musíme dostat skrze úvodní ukecanou hodinu, která je plná rádoby investigativního seznamování se s postavama, ale fanouška žánru tahle vata prostě nemůže překvapit. Kvůli poslední infarktový půlhoďce se holt občas vyplatí, prokousat se nudnějším balastem na začátku. Oren Peli si každopádně ten hejt za poslední léta nezaslouží (i když ano, The River byla sračka), mohl ještě ukázat velký věci! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Malý spoiler na konci komentáře! Vůbec nechápu to kriticky špatné hodnocení. Mě to bavilo! Opravdu si nemůžu stěžovat. Týpci to měli dobře promyšlené a to co tam našli bylo i trochu děsivé. Ve svém FF žánru se může řadit k těm vydařenějším. Přeci né všechno musí končit šťastně... konec mě ničím nezklamal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příznivci mimozemských civilizací se mohou vydat s týmem čtyř kamarádů do zakázané a proslulé Oblasti 51, což je přísně tajná vládní základna, kde měla probíhat muchlovačka s mimozemskými bytostmi.  Oren Peli pro jednou opustil svět paranormálních aktivit a nevysvětlitelných zjevení a jal se režírovat svojí oblíbenou dokumentaristickou formou záhadology, kteří vlezou kam neměli. Jestli se jim nakonec podaří vypátrat malé zelené ufounky, nebo ještě něco zlověstnějšího, to se rozhodně nehodí prozrazovat. Film disponuje známými atributy většiny found footage snímků. Kamera, jakože přísně autentická, neúnavně a  maximálně (ne)stabilně kmitá do všech stran a úhlů, protagonisté scénu od scény odhalují stále zapeklitější stopy a senzační objevy, celé to postupně graduje až do finální části, kdy třem hochům a jedné holčině se zbarvuje dožluta i dohněda spodní prádlo, jak jsou úplně hotoví. Coby divák jsem z jejich nálezů i případných ztrát nebyl tolik konsternovaný. Oren Peli nepřišel s ničím výjimečným a horentně nadstandardním. Každé odhalení hrůzného objevu má formu kamerového rychlozáběru, kdy je pro vyvolání úzkosti vyhrazen jen pouhý mžik, takže divák nemá moc převelikou šanci si vše dostatečně časově prohlédnout. Takže velký strach tento počin rozhodně nenažene. Ovšem nekonečná rodina docu-fám má další příspěvek, co celkem zabaví. 6/10 ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

"Staňte se svědky nového pojetí hrůzy"... Tak tady se klučíci z HBO trefili poměrně přesně... Peli, který skoro celé desetiletí žije s jednoho docela dobrého, ale nepříliš zdařile zpracovaného nápadu, natočil naprostou zrůdnost, která s uváděným hororem či thrillerem nemá vůbec nic společného a o sci-fi se jen díky ústřednímu nápadu otřela jen velmi lehce... Forma FF, která mě neskutečně irituje už od dob BWP, tady vůbec nefunguje, atmosféra je neprosto nulová, děj je i na "fantastický" film naprosto neuvěřitelný a stupidní a ani herci, které by nevzali do ochotnického divadla, příliš nepomáhají... Prostě a jednoduše hodina a půl naprosté nudy... Peli je amatér... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film má pomerne dlhú expozíciu, kým sa dostaneme na miesto, chvíľu to trvá. Potom sa to celkom slušne rozbehne, všetci pobehujú ako splašení, pozrieme sa do ufa, utekáme po rôznych chodbách a katakombách. Lenže potom príde záver a ten všetok ten sotva priemer pochová. Alebo odnesie do vesmíru. Ono totiž viacero vecí postráda logiku. Tvrdia nám, že labáky sú 2 km pod zemou a sme tam hneď. Samotná cesta a jej plán s ranným vyzdvihnutím je časovo úplne mimo. No a potom ten záver, ktorý nebudem spoilerovať ukazuje, že americkí vedci sú asi úplní tupci. Bohužiaľ sú nimi tvorcovia. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi upovídané až z toho bolí hlava. Nejčastější věta v Hollywoodu "musíme odtud vypadnout" zazněla devětkrát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oren Peli si prostě nedá pokoj. Paranormal Activity mu dopomohly k tomu, aby se nesmazatelně zapsal do podvědomí diváků a on toho hodlal náležitě využít. Tomu se samozřejmě nedivím, stejně jako tomu že byl tento film natočený již v roce 2009, ale na veřejnost se dostal až v roce 2015. The Blair Witch Project odstartoval doslova found footage mánii a každý rok vznikala celá řada těchto filmů, v nichž má hlavní slovo ruční kamera. Já nikdy nebyl a ani nebudu fandou tohoto hororového subžánru, přestože jsem v něm narazil na několik docela povedených kousků. Takže ještě předtím než doslova „zprznil“ Černobyl a Pripjať, se Oren Peli zaměřil na další „zakázanou oblast“ tentokrát známou pod číslovkou 51. Diváci jsou doslova nuceni přetrpět společnost třech nýmandů, kteří nás nejen zásobují záplavou nudných dialogů, ale snaží se být i trapně humorní. Místo pořádné akce a stupňujícího napětí se tvůrci spokojili s hromadou rádoby autentických rozhovorů s lidmi, kteří buďto žijí nedaleko Oblasti 51, nebo se o ní sami zajímají. Což většinu lidí i mne samotného spíše uspávalo, než abych z toho měl nějaký hlubší prožitek. Po vstupu do podzemního komplexu a katakomb chodeb se to malinko zlepšilo a zaregistroval jsem asi tři-čtyři momenty, kdy se konečně o slovo přihlásila i jakžtakž snesitelná atmosféra. To však bylo dost málo na to, aby se vylepšila celkově mizerná kvalita filmu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je zbytočné obkecávať stále a stále astronomickú nelogičnosť found footage žánru ( až na čestné výnimky ). Tentoraz, ale snímok zdebilňuje už samotný príbeh, ktorý je vo všetkých ohľadoch neuspokojivý. Nudný, absentuje tu napätie a celé to vlastne nemá ani hlavu a pätu. Veľká to zbytočnosť. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl čekání na nic, aby se v posleních minutách odehrál kolotoč těžko uvěřitelných a nepřesvědčivých událostí a celý to skončilo nijak. Dle mě jednoznačně nejhorší found footage, obejít obloukem! ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Sen Orena Peliho o tom, že by mohol byť slušný filmár definitívne spľasol. S prvým Paranormal Activity mu to síce vyšlo a svojho času nakopol vlnu found footage snímkov, ktorá trvá prakticky dodnes, no hneď pri jeho druhom filme Area 51 sa ukazuje, že to je len obyčajný hororový nadšenec (čo je síce pekné), ale absolútne neskúsený, mizerný režisér, ktorý si svoje snímky môže točiť akurát tak vo voľnom čase a následne ich púšťať známym, ale rozhodne nedistribuovať do sveta. Area 51 je snáď jedným z najhorších found footage aké kedy vznikli. A to nehovorím preto, že táto FF vlna mi už začala liezť na nervy. Uznávam totiž, že niektorí filmy túto formu využívajú veľmi efektne a inak natočené si ich ani neviem predstaviť (napr. Rec), ale Area 51 predstavuje snáď všetko to čo môže byť na found footage zle. Nielenže sa tu celú dobu nič nedeje (prvých 70 minút je absolútne zbytočných a partička putuje iba z miesta na miesto, kým sa konečne rozhodne niečo podniknúť), ale ono tu ani nie je absolútne nič vidieť! Kamera sa nielenže po celý čas neuveriteľne trasie, ale ešte je zrnitá a k tomu sa množstvo času točí v nočnom, „zelenom“ režime, kde sa obraz kvôli tme zúži len do akéhosi kruhu v strede obrazovky. Samotné vlámanie sa v posledných 15-20 minútach do prísne stráženej Oblasti 51 je následne jednoduchšie než vlámanie sa do 50-ročného paneláka s rozbitými dvermi a vrchol napätia tu predstavuje ukrývanie sa postáv po kanceláriách pred otvárajúcimi sa dvermi. Nakoniec ani neviem presne popísať čo sa dialo, lebo to bol tak neprehľadný zmätok v ktorom skutočne nie je vidieť nič, ale vôbec nič. Nejakým spôsobom sa im podarí prebudiť asi ufónov, tí sa v tej tme asi raz za celý film na pol stotiny sekundy asi aj ukázali, asi aj niekoho z postáv zabili a asi nakoniec z Area 51 aj ušli. Asi. Asi sa ani nečudujem, že štúdio tento film od roku 2009 kedy bol natočený nechcelo pustiť do sveta! Načo? Tie peniaze, ktoré niekto vyhodil na tento film mohol pokojne spláchnuť do hajzlu. Efekt by bol rovnaký, ak nie v prípade toho hajzlu aj lepší. CELKOVO: 0* (0/10) ()

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama