Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sugata Kentaro celý život usiluje být členem asociace Shogi, japonské hry podobné šachům. Jenže dostal se jen na třetí úroveň a jeho mistr mu daroval „rozlučkové" kameny. Od té doby se mladík Kentaro poflakuje v hernách Shogi a zná se s pochybnými existencemi. Nějak musí vyžít a tak hraje Shogi za peníze. Jenže jednoho dne ho porazí šampión Akibahary Nakashizu Soyo. Tato tajemná dívka se ovšem neživí pouze hraním Shogi, dělá i něco mnohem zajímavějšího. Kentaro zjistí, že k tomu, aby se dostal na vyšší hráčskou úroveň, potřebuje novou motivaci a možná si i trochu zreorganizovat svůj život. Poté, co do jeho života vstoupila Soyo, je jedno jisté - nic už nebude jako dříve. (Vavča)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vynikající série, která představuje japonský fenomén Shougi nebo chcete-li shogi. Je to v podstatě strategická hra, která je v lecčmes podobná šachům. Hráči musí přemýšlet mnoho tahů dopředu, umět prokouknout svého protivníka a mít připraveno mnoho variant strategií. Hlavní dvojka Naka Riisa a Mizobata Junpei má správné charisma. Je to na základě mangy, takže občas je to silně přestylizované a přehnané, ale nevadilo mi to. Souboje byly zajímavě natočeny, bylo to velmi napínavé a inteligentní, v některých aspektech mi to připomnělo Liar Game. Hlavní hrdina prostě musí porážet stále silnější protivníky, zlepšovat se velmi podivnými metodami a do toho tu má svůj osobní život, který je také složitý. Jenže tvůrci tuto stránku pojali se značným humorem a ten fanservis,k terý poskytuje Naka Riisa stojí za to, po konci dílu nevypínejte! Uvidíte vždy jiný vtipný ending. Celé sérii určitě pomohla i krátká minutáž dílů, je zde prostě dobře rozložen humor, napětí a trocha dramatu. Jak jsem psal obsazení je supr, zejména i různí padouchové ve vedlejších rolích a jejich úchylky, nemluvě o neohrabanosti hlavního hrdiny ve vztazích. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

O hře Shogi vím jen velmi málo a z toho, co zde bylo vidět, se to jeví jako hodně akční hra:) Souboje byly výborně natočené, takže nenudily. Je to asi hodně podobné šachům, ale na ty bych se asi dívat nevydržela. Celé to bylo takové šílené a absurdní, až jsem byla zvědavá, s čím vyrukují v dalším díle. Předlohou je manga a je to hodně poznat. Několikrát jsem si vzpomněla na Bleach, jen tady se sedí za dřevěnou deskou místo poletování ve vzduchu s katanama. Pokud by šlo jen o to shogi, dala bych tomu o jednu hvězdičku víc, ale jejich řešení rodinných vztahů mě uvádělo v úžas (ne jen v tomhle seriálu). Takže nakonec silné 3* a poučení do budoucna: jestli se mi někdo někdy svěří, že je hráčem shogi, tak s křikem uteču, protože ty lidi očividně nejsou normální:D ()

Reklama

Reklama