Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su can se celý svůj život intenzivně věnuje bojovému umění, jeho snem je založit si svojí vlastní školu. V životě lpí nejvíce na dvou věcech - na snu o vytvoření jedinečného bojového umění předávaného z generace na generaci a na své milované manželce. O tu však díky vlastní tvrdohlavosti přichází. Sám být nedokáže, tudíž se začne utápět v alkoholu. Přesto je však stále posedlý svým snem o vlastní škole bojového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Další akčně-historická freska bez hlubší hloubky a jakéhokoliv příběhu. Už jsme to viděli stokrát. Cesta za pomstou, silný padouch, neúnavný trénink a drsné souboje. Problémem True Legend je, že skončí asi tak po hodině a dvaceti minutách a pak už jen mele z prázdna.. Střih, kamera i hudba je dobrá, tak jako vždy, ale to ostatní je už jen pustý standard bez špetky přidané hodnoty. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mě rozsekalo. Měl jsem pocit, že z Asie jsem už viděl všechny špičkové Martial Arts mlátičky, ale tohle byl hrubý rest. Už jen úvodní dech beroucí akční scéna mě posadila na zadek a věděl jsem, že tohle mi sedne. Příběhově to sice vykrádá lec který kultovní akční film, ale na to sere pes, vizuálně je to pestré, akční scény úžasné ( dobré slow motiony i solidní choreografie) a víceméně akce střídá akci, takže o nudu není nouze. Akce má také dobře zvolené lokace, hlavní záporák namáčející si ruky v jedovatých hadech, škorpionech, aby dostal větší sílu bylo refrešující. Příliš mě nebavila filosofická wu xia stránka ve středě filmu, ale to krásně vynahradilo 15 minutové finále proti spoustě gorilám, za což musím jít na 5*. Za poslední dobu mi True Legend udělal největší radost. 85% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $10,150,000║ Woo-ping Yuen na režisérskom poste dosť nezvláda tento príbeh, je to rozhárané, bez pevnej kostry, navodenie dramatu skôr na smiech, človek ani nevie či to chcel podať ako rozprávku ale hmm historický film?, počítačové triky prevažne odbité, jedine čo mu ako tak ide je akcia, ináč strata času lebo podobných a lepších filmov je už nespočet. /40%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicke kung-fu od Yuen Wo-Pinga. Jednoduchy ale funkcny dej o prikori, treningu a naslednej pomste. Mnozstvo spickovo prevedenych bitiek. Samozrejme totalne predradovanych. Co sice nemusim, ale nastastie napriek nerealistickemu poskakovaniu su bitky kontaktne, rany pôsobia tvrdo, chvaty su neskutocne dynamicke ale zaroven su bitky cely cas prehladne, takze ponukaju kopu pôsobivych chvatov. Bitky su rozhodne hlavnym lakadlom filmu a pokial mate radi Pingov styl, tak vas nesklamu. Nevadilo mi ani CGI umele prostredie pri scenach vycviku. Da sa to ospravedlnit tym, ze to aj tak bola len halucinacia hlavneho hrdinu. Obsadenie je vydarene. Vincent Zhao ako hlavny mstiaci hrdina tu jak po hereckej tak po akcnej stranke predvadza najlepsi vykon aky som s nim videl a divak nema problem mu fandit. Andy On ako zaporak mu je adekvatnym superom po akcnej stranke. Po dramatickej to je taka jednorozmerna diabolsky pomalovana figurka. Tretou vyraznou postavou je Xun Zhou ako Zhaova manzelka. Ostatni herci tu maju prakticky len cameo vystupy. Najväcsim problemom filmu je, ze okrem famoznych bitiek prakticky nic dalsie neponuka. Dej je prilis jednoduchy a stopaz prehnana. Film mohol nabrat body po scene zuctovania s hlavnym zaporakom, keby sa pokusil o nejaku hlbsiu myslienku o nezmyselnosti pomsty aku ponukol napriklad Ben Hur, ale prave v tejto pasazi zlyhava najviac a nasledujuca polhodina pôsobi zbytocne. Ani bitky ma uz v nej nebavili a prial som si, aby sa film co najskôr skoncil. Vysledkom je nadpriemerne kung-fu s prehnanou stopazou a prilis jednoduchou zapletkou. 6/10. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice digitální, velice ukřičené (někteří zdejší pánové dokázali vydat hodně zvláštní zvuky), velice zmatené (jsem jediný, komu se zdálo, jako by někdo omylem ve střižně přidal pár scén z Odvážného bojovníka?) ale bezesporu choreograficky výtečné, což se ovšem dalo čekat. Souboje stály za to, takže jsem více méně spokojen, příště bych ale ubral ze stylu "Když pejsek s kočičkou dělali dort" a trošku bych se umírnil. P.S.: Písni u závěrečných titulků jsem nerozuměl ani slovo, ale má něco do sebe. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama