Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zabiják v masce, uříznuté prsty, litry krve, nahé ženy - to vše na Vás čeká v hororu, který kráčí ve šlépějích nejslavnějších vyvražďovaček. A jejich pověsti rozhodně nezůstává nic dlužen! Skupina punkerů se vloupá do opuštěného skladu, aby si tam uspořádala divoký mejdan. Netuší však, že v budově se nachází děsivá bytost, které se nelíbí, že narušili její teritorium! Zabiják ve svářečské masce, s kladivem v ruce a zombie rodinkou za zády se chce pomstít za staré křivdy a neváhá přitom odstranit jakoukoli překážku. A věřte - jeho metody rozhodně nebudou mírumilovné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě film velice "příjemně" překvapil, zpočátku to vypadalo, že film bude téměř o ničem, ale hle, strhnuté obličeje, uříznuté prsty, rozčvachtaná hlava... :) Dál to nechám však na vás, ale na malorozpočtový film je to vskutku unikát. Už dlouho jsem u žádného hororu neskřípala zuby. Některé scény se opravdu nedaly jen tak rozdýchat. Vrah ve svářečské masce? Proč ne? Už od pohledu nevypadá zrovna mile, co si budeme povídat. :) Ve skutečnosti je to však úplně nemožné, ale o tom horory přece jsou, no ne? Jde o ten skvělý pocit, který zažíváme, když teče krev z televize. A tohle je přesně film podle mého gusta. 80% si určitě zaslouží už jen kvůli samotným drsným gore scénám, parádním masakru a šílenému vrahovi v masce. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Stacy Davidson a ľudia okolo neho musia mať ozajstné zanietenie pre hororový žáner, keď sa rozhodli natočiť takýto film... Pokus to však bol obstojný a nepochybujem o tom, že Sweatshop si našiel svoje publikum... Davidsonovou doménou sú špeciálne vizuálne efekty, takže aj tu vsadil na to, čomu sa rozumie najlepšie a prínáša šťavnatú porciu gore, ktorá sa kľudne môže rovnať novodobým japonským splatterom. Na druhej strane však Sweatshop v podstate nemá žiaden scenár - ide tu iba o to, čo najefektívnejšie zakillovať partiu nesympatických diskofilov a doteraz nemám ani šajnu, kto vlastne bol ten obrí maník v zváračskej maske a aká bola spojitosť medzi ním a viac-menej zbytočnými ghoulkami s vizážou á la Night of the Demons a pohybmi evokujúcimi ázijské duchárske horory. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Príslušníci výnimočne ohavnej subkultúry vlezú do opustenej továrne a celkom zákonite sa stávajú epicentrom záujmu miestnej nadprirodzenej entity sprevádzanej zástupom ďalších nadprirodzených entít. Ústredný hromotĺk oháňajúci sa obrovským mlatom či nákovou síce pripomína Pyramidheada zo Silent Hill, no vznikol zrejme genetickým krížením zvárača a galského boha Sucella, "toho, ktorý silno udiera". Mimoriadne osviežujúce je zistenie, že autori tohto mytologizujúceho hororu nepovažujú za potrebné absolútne nič vysvetľovať a pohnútky monštra (jatriaceho fantáziu diváka prechodne znudeného Bergmanom) sú - citujúc klasika - nasledovné: "Dobrý deň, som masový vrah bez motívu a rád by som zmasakroval vás alebo kohokoľvek iného". Nebyť zrýchlenej verzie reality, na ktorú nie je fyziológia ľudského oka uspôsobená, ako aj staccatového strihu, ktorý je cool asi tak ako spomenutá subkultúra, hodnotím vyššie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste příznivci ujetých slasherů, okořeněných pořádným masakrem můžu vám doporučit jediné! „Pořádně se zhulit či ožrat téměř do němoty“ a užít si tenhle film co to jen půjde. Sweatshop se stal obrovským milníkem v mé dosavadní hororové sbírce, který na jednu nenávidím a na druhou ho zase celkem miluji. Něco podobně tak šíleně dementního až ukázkově přitažlivého jsem snad ještě neviděl. Všechny „slabiny“ tohoto filmu jsou totiž zároveň i jeho velkou zbraní. Již po úvodních cca deseti-patnácti minutách jsem měl obrovskou chuť film vypnout, ale nakonec jsem rád, že jsem to neudělal. Skupina „punkerů“ jenž se vydává uspořádat párty do opuštěné továrny, byla přímo ukázkovou bandou nejrůznějších individuí, která se jen tak často nevidí. Máme zde šanci sledovat totálně vymaštěné típky, lesbičky, kurvičky, rádoby intelektuálku, kteří mají rádi drogy, sex a hudbu. Ostatně kdo z nás nemá rád alespoň jednu věc z toho že? Celý snímek je prošpikován černým humorem, lacinými hláškami, sexuálními narážkami, ale především i pořádnou dávkou krvavého masakru. Každý z těchto prvků v něčem film oslabil, ale zároveň byl i jeho „silnou stránkou“. Nejchutnější laskominka přichází úplně na závěr. Jak má vypadat správná slasher páry ve velkém stylu nám ukáže poslední zhruba pětiminutovka. Zde si přijde na své každý milovník pořádné brutality. Jen mě trochu mrzí, že jsem nějak nepobral, nebo lépe řečeno mi přišly zcela zbytečné ty ženské zombie, které se ve filmu párkrát objevily. Jejich make-up byl sice OK, ale jinak bych se bez nich klidně obešel. ()

Pilgrimka odpad!

všechny recenze uživatele

No asi budu blejt velebnosti. Úplný, totální shit. Opravdu netuším co tím chtěl básník říci, ale takovou hororovou stupidnost jsem dlouho neviděla. Pankáči byli oblečení jak za trest....vidět pankáče jak tančí brake dance taky není moc smysluplné ...Být tam s nimi a poslouchat je tak jdu tomu killerovi pod nůž dobrovolně... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Postava Enyx (Naika Malveaux) je pomenovaná po Enix Corporation (teraz Square Enix), vydavateľstvu videohier ako Dračí bojovník či Xevious. (vander19)
  • Koncepcia The Beasta (Jeremy Sumrall) bola inšpirovaná výkonom talianskeho gymnasta Jurija Chechiho, ktorý v priebehu slávnostného otvorenia zimných olympijských hier 2006 opakovane maskovaný húpal nadrozmerné zlievárne kladivo. (vander19)

Reklama

Reklama