Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jsem drobně zklamán. Gagy byly nedotažený, prakticky jediný, kdo tu hází frky je Bill Bailey, a příběh je víceméně pitomej jak štoudef. Nezachrání to ani The Proclaimers a jejich I´am gonna be 500 miles v závěrečných titulcích. Navíc Simon Pegg je bez Nicka Frosta poloviční, protože Andy Serkis je nicka, která nemá šmrnc a táhne film ke dnu. A co si budeme povídat, John Landis už není co býval. Suma sumárum 60% čistých. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

John Landis žije. Práve jeho réžia a skvelý timing pre vizuálne gagy držia film vysoko nad priemerom. Ale pomáhajú aj solídne hlášky (hoci scenár má aj diery), prekvapivo drahá výprava (a s tým súvisiaca výborná dobová atmosféra) a úžasná zbierka dobre sa baviacich hercov, vrátane famóznych ksichtov v malých vedľajších štekoch. Niekoľko hlasných smiechov poteší, ale ráta sa hlavne celkový dobrý pocit z filmu, ktorý očividne vznikol s veľkým nadšením všetkých zúčastnených. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, až Simon Pegg s něčim přijde, a konečně jsem se dočkal. Komedie na původních základech o shánění mrtvol a prodávání je na lékařský účely byla vtipně vytvořená, skotskej akcent pobavil a obsazení bylo solidní. Kombinace Simona, krásky Isly Fisher, britskýho humoru a ideální stopáže pomohla přežít noční směnu a pobavit. Musim se ale přiznat, že Billa Baileyho jsem vůbec nepoznal. Doufám, že je to jen práce maskérů. A song v závěrečnejch titulkách nemoh bejt líp vybranej. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nic proti ničemu. Už v úvodu je jasné, jak film skončí, takže na moment překvapení Landis skutečně nehraje. Černohumorné je to tak akorát, ale celkově se z dané látky dalo vyždímat mnohem víc. Manifest britského černého humoru? Nikoliv, ale jednohubka, která se bez sebemenších problémů postupně vytratí z mysli aniž by napáchala nějaké škody. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je třída, o tom neni třeba debatovat a u Sarkise jsem už u Cottage řikal, že je škoda, že moc nehraje, protože je fakt skvělej, ale tady to jaksi ani jeden moc nepotvrzuje, za což by zasloužili oba proplesknout, ničí mi tady reputaci, nicméně jsou docela srandovní, když se snaží vymýšlet vraždy tak,aby to vypadalo jako nehoda a vždycky se to nějak podělá, ale zbytek filmu se bohužel táhne tak trochu nudně a konec je vyloženě debilní. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama