Reklama

Reklama

Kaidži: Džinsei gjakuten game

  • Japonsko カイジ 人生逆転ゲーム (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Kaiji Ito se po ukončení střední školy stěhuje do Japonska. Nepodaří se mu najít práci, a protože je celou společností frustrován, tráví své dny hazardními hrami, ničením aut a neúměrným pitím. Dva roky poté není jeho život o nic lepší, výběrčí dluhů jménem Endo přijíždí pro peníze. Ten mu nabídne dvě možnosti: buď strávit 10 let splácením své půjčky, nebo jednu noc na hazardní lodi, čímž by splatil svůj dluh a možná také vydělal mnohem více peněz. Ale bezohledný Endo Kaijiho podvede, protože doufá, že se z cesty už nevrátí. Pro Kaijiho začíná noc jeho života. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (4)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak gambling apocalypse bych si teda představoval jinak, než že budu koukat, jak tam všichni se zuřivým zaujetím a v nervydrásajícím napětí budou hrát obdobu hry kámen-nůžky-papír. Navíc je to zvytečně tak strašně moc dlouhý, že jsem se po hodině a půl už začal těšit na konec. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S mangou ani anime jsou bohužel neměla tu čest, ale musím říct, že tohle pro mě bylo každopádně zklamáním. Tváří se to famózně, napínavě a hluboce, ale ve skutečnosti je to spíše plýtké, bezvýrazné, nepříliš zajímavé a dokonce tak trochu bezduché... Nezáleží na tom, jak moc se tam Kaiji (Fujiwara Tatsuya) svíjí, brečí a řve na celé kolo, pořád to působí docela nudným dojmem. Ani hudba tomu nepomohla. A dokonce ani Matsuyama tomu tentokrát nepomohl... Jen kdyby tam aspoň ty hry byly propracovanější a nebylo to tolik předvídatelné. Když to například srovnám s hazardními hrami, které můžeme vidět v seriálu LIAR GAME, tak to je úplně jiná liga. Tam napětí fungovalo, tady bohužel "kde nic tu nic." Škoda. Námět není špatný, ale má to zkrátka nevyužitý potenciál. ~(1,6)~ ()

stub 

všechny recenze uživatele

Předělávka uznávaného anime, se kterým jsem však osobně neměl tu čest, srovnávat tedy nebudu. Pro mě osobně šlo o neskutečně příjemné překvapení - čekal jsem málo, dostal jsem poměrně dost. První část je skvělá alegorie na celé to pyramidové hemžení, ve kterém žijeme a má našlápnuto na suverénních *****. Druhá však poněkud ochabne a finální vyústění je sice zábavné a poměrně elegantní, ale postrádá syrovost a sílu začátku. Podobné téma bylo zpracováno opakovaně, zde se jej však kupodivu podařilo značně aktualizovat a jindy opomíjené motivy vysunout do popředí. Shit: ten název je samozřejmě metaforický;) ()

Reklama

Reklama