Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická pohádka vypráví o Králi ohně (V. Kratina), který se rozhodl vzít si za ženu krásnou princeznu (M. Pleštilová). V jeho plánech mu naoko pomáhá vládychtivá falešná dvorní dáma (V. Zawadská). Ve skutečnosti však sama usiluje o trůn. Princezna zmizí během plesu v krbových plamenech. Ale žádné obavy, i v této pohádce se najde zachránce, který princezně přispěchá na pomoc. Je to sloužící Vojtěch (M. Kubec), který ji už dávno miluje. A při jeho cestě za princezninou záchranou mu pomohou dary ohňových skřítků… (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

otík 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc nelíbilo. Klasická kulisovka s podprůměrnými triky, příběh zcela průměrný, nezajímavý, místy mi přišel příběh cucaný z prstu, střihač se také moc nevyznamenal, když spousta scén je ukončena rychleji než bylo třeba, na druhou stranu spousta scén končí tím, že není co hrát. Pár nelogičností v tom také bylo, Krále ohně porazí podřadní skřítkové, ... no prostě i když je to primárně určeno dětem, stylem je to pro dnešní děti nepřitažlivé a pro dospěláka je to slabé. Spokojen jsem pouze s minutáží. PS: těšit se na Trávníčkova dalšího prince je zcela zbytečné, je v ději cca 5 minut ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsou tady zase Vánoce a s nimi v televizi i hromada pohádek. Já však patřím k těm, který už je docela unavený z těch nejznámějších (protože je dávají v televizi i několikrát do roka, pořád dokola) a tak se raději mrknu na ty méně známé. Tato pohádka sice nikdy nebude patřit mezi TOP, protože zas tak úžasná není, ale určitě stojí za pozornost. Jana Preissová coby vyhasínající královna podala ve své kariéře mnohem lepší výkony, ale Miroslava Pleštilová byla pěkná princezna a Valérie Zawadská pěkná mrcha. Triky sice ze slabšího soudku, ale neurazí, stejně jako samotný příběh. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mimořádně krásná důstojná a charismatická královna má mimořádně krásnou a sympatickou dceru, zároveň však má mimořádně krásnou a rafinovaně zlou dvorní dámu, která touží princeznu i královnu zlikvidovat, aby získala korunu. Do doby, než korunu získá, pilně trénuje a nosí na hlavě ozdobnou drátěnou konstrukci. Krásnou princeznu miluje rozdělávač ohně Vojtěch, syn štolby a kdysi přítele zesnulého krále, král ohně a tvrdí to, jak tak urození ženiši tvrdívají, i princ, adept na ženění. Aby mohlo dojít k morganatickému sňatku, musí dojít k prokázání charakteru, což s sebou přináší nutnost vyššího zla. Král ohně tam je nejvyšší, tak se toho ujme. Princ zvolí taktiku 'kdo uteče, vyhraje' a stane se vítězem tempem, že by mu i Usain Bolt záviděl. Vojtěch se chopí šance a jde zachraňovat. Co tě nepálí, nehas. Protože ho pálilo, hasil. Oheň byl zdolán, královna rozveselena, lid rozradostněn, rozezněly se zvony svatební a to byl konec. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je docela málo, když vás na pohádce zaujmou pouze koruny královny a dvorní dámy. A co by také mělo? Jednotvárné kulisy v typických barvách osmdesátek i když už se jednalo o rok devadesát? U skřítků zase nejde poznat, kdo je vlastně hraje, neboť je nikdy nevidíme pořádně. A při krátké stopáži se děj ani pořádně nedokáže rozjet. Jen snad pro dívky by pohádka měla být poučením, že správný muž pro ni i do ohně skočí a nebude o tom jen žvanit. Ale raději si to vyzkoušejte! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že by tu zákeřnou dvorní dámu hrála jiná herečka než právě Valérie Zawadská. Nenapadá mě ani žádná natolik výrazná herečka. Akorát neměla mít v jedné scéně kostým stejné barvy jako královna. Obě postavy tak v jednu chvíli splývaly. Což nepovažuju za dobré. Škoda, že se herečka Miroslava Pleštilová tolik neobjevuje na televizní obrazovce. Mezi těmi dnešními okoukanými herci by rozhodně zapůsobila jako svěží vánek. Tak se třeba náhodně zableskne a ona se někde objeví. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama