Reklama

Reklama

Denik Ostravaka

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nejprve se proslavil coby anonymní blogger na internetu, kde se s veřejností dělil o své zážitky s rodinou, vlastními milostnými vztahy či pracovními zkušenostmi, pak přešel na televizní obrazovku. Jeho deníkové postřehy si našly místo v televizním vysílání a diváci tak mohli každý týden zaznamenat jeho svérázný pohled na svět kolem nás a na veškeré společenské dění. To vše okořeněné známým ostravským dialektem a obraty, které jsou pro tento kraj tak typické. (Paity)

(více)

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se někdo sere do nářečí, kterému absolutně nerozumí. Když ti cipové neumí ani číst, tak to jim nepomůže ani svěcená voda. Trapných devět minut se sice přetrpět dá, ale raději si přečtěte knížku, bo ta je o 100% lepší… ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kde asi soudruzi tvůrci udělali chybu? Tento pokus trval jen několik minut, než jsem to definitivně odpískala. Vážně by mě zajímalo, kdo měl ten imbecilní nápad, nechat rázovité texty v ostravském nářečí číst celerbritami, které absolutně nezvládaly intonaci a vzešlo jim z toho rozpačité, koktavé deklamování. Jak píše "sud": tohle měl číst Pavel Dobeš a národ (přinejmenším jeho severomoravská část) by se mohl uchechtat, ne jen s užaslým pocitem trapnosti vrtět hlavou. Jedna hvězdička jde na vrub Ostravskemu Ostravakovi, bo jsem se u jeho blogu gdysik nachlamala jak cyp! 10% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela zajímavý nápad, avšak jakmile se začala objevovat stejná parta herců, monotónně deklamujících Ostravakovy povídky (ono i mezi nima je někdy propastný kvalitativní rozdíl, ale mají své kouzlo) prokládané křečovitou rádoby inscenací, šlo to do frasa. Kvůli zdejšímu nízkému hodnocení budu hodně hodnej a spíše doporučím buďto si povídky přímo přečíst, nebo si je poslechnout namluvené Pavlem Dobešem. 50%. ()

mr.filo

všechny recenze uživatele

prosím doplnit http://www.csfd.cz/film/267665-denik-ostravaka/ délka 24x9 herci: http://www.csfd.cz/tvurce/60298-marcela-capkova/ http://www.csfd.cz/tvurce/47453-ivo-martak/ http://www.csfd.cz/tvurce/67679-gabriela-mikulkova/ http://www.csfd.cz/tvurce/49255-jiri-sedlacek/ hudba: http://www.csfd.cz/tvurce/34479-radek-pastrnak/ režie: http://www.csfd.cz/tvurce/26965-roman-motycka/ .... at tu nepíšou texty toho ražení: "pražští herci se snaží obecnou češtinou mluvit po ostravsky. " a "se někdo sere do nářečí, kterému absolutně nerozumí." ()

Zajímavosti (2)

  • Ostravaka, jeho blogu a jeho Deniku Ostravaka si všimnuli také divadelníci. Na motivy jeho příběhů a postřehů vznikl dokonce groteskní kabaret v ostravském Divadle loutek v režii Radovana Lipuse. (Paity)
  • Ostravak začal psát svůj blog v roce 2004 pod názvem "Ostravak Ostravski". Záhy si získal fanoušky nejen na Ostravsku, ale v celém Česku. Anonymní autor se postupně stal literární hvězdou, když jeho deníky začaly vycházet knižně. (Paity)

Reklama

Reklama