Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh podnikatele, který poté, co zkrachuje, odchází z města za svým otcem na vesnici. Otec je cvičitelem slepeckých psů, a právě u něj se setkává se štěnětem Almou. Studentka klavíru Marie přichází o zrak, pořizuje si psího pomocníka, a tak se setkává s Almou i ona. Pes pak propojí životy obou těchto lidí, kteří něco ztratili (zrak nebo podnikatelský úspěch) a záhy dostávají šanci něco jiného najít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrný tévé film, ve kterém se jeden velmi dobrý (Tereza Nvotová) a jeden dobrý (Alois Švehlík) herecký výkon tloukly s ostatními nemastnými neslanými (Pavel Řezníček, Nela Boudová) a vyloženě tragickými (babička a jiní). Klišovitý příběh nenadchl, nic zvláštního jsem neshledal ani na režii či hudbě... Jedna hvězda tedy za talentovanou a hezkou herečku v hlavní roli, druhá za hafany všeho druhu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o TV film, tak přesto nabízí zajímavý, pěkný a poutavý příběh, leč je snadno čitelný a průhledný od začátku. Některé herecké výkony jsou velice uvěřitelné a hlavní duo Řezníček-Nvotová působí velmi sympatickým dojmem. Musím zmínit i Aloise Švehlíka, který mi jen potvrzuje, jak schopným hercem je. Snímek je doprovázen příjemnou hudbou, dobrým prostředím a za pochvalu jistě stojí i výkony psů. Dle mého názoru je Alma podhodnocený snímek, objektivně bych mu dal 65-68%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím ke skvělým hercům (čtyřnohé nevyjímaje), jsem přivřel oči a přidal i třetí hvězdičku. Několikrát už se mi ten film začal líbit, ale pokaždé najednou přišlo nějaké otřepané scenáristické klišé a vrátilo mne zpátky do reality. Na takovémhle základě se prostě nedá vystavět nic lepšího než průměrný film (50%). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

A mohli být šťastni až do konce, ale vláda Petra Nečase zatrhla státní dotace na výcvik vodících psů a chovatelé šli místo slepecké o žebrácké holi. Jediný herecký výkon zmizel s odejitím Aloise, a postupně vám začnou vadit špatně zrežírované scény. Ani výkony psů nejsou dobré, moc si s tím nevyhráli. Paní režisérka měla jedinou šťastnou ruku, ve výběru vedlejších hereček a menších rolí jsou samé kočky (Tereza Šefrnová, Svetlana Slováková, Lenka Vopelková). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Neotřelé téma si zasloužilo lepší scénáristické zpracování. Partnerské rošády jsou jak ze špatného dílu Ordinace v růžové zahradě. Tomu odpovídají i nepřesvědčivé herecké výkony. Navíc odborníci na psy rozlišují mezi retrívrem a labradorem, ale následně borderkolii označí za křížence:-) Dramatická linka (pád ze srázu při výcviku Almy i samotná pomoc pro umírajícího - pohotoví příslušníci, kteří "pomáhají a chrání") působí spíš komicky. Obdiv si zaslouží Alma. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je - ale v českých filmech je kritika hrozná :-( Proč ? Tohle je zrovna moc příjemný film . Zahřeje , pohladí, poučí....... Moc se mi líbila hudba, prostředí i nenásilná ukázka všímavosti :-) Jasně není to trhák ! Ale proč se pořád dívat na korupci, špínu, krev nebo rádoby vtip ..... Tohle je moc hezký odpočinek . Taky ze života - jen ne z davového . Prostě taková pěkná pohádka pro dospělé :-) (Ona -statečná ... On -zodpovědný ) Ale proč bychom se taky občas nekoukli na něco hezkého ? ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* nedávno jsem náhodně narazil v televizi na tento film, který mě zaujal netradičním příběhem i slušnými hereckými výkony. Ve své podstatě nijak výjimečný, ale na druhou stranu udržel moji pozornost až do konce a protože mě bavil, tak si mu troufnu dát i tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

otík 

všechny recenze uživatele

Solidní a vcelku poklidně nekonfliktní televizní snímek o vyzrálem rozvedeném muži Frantovi a mladé slepé dívce, jejichž vztah je více než komplikovaný. A do toho všeho zasahuje mladý vycvičený pes Alma, který spojuje starého cvičitele - Frantova otce a naše dva hrdiny. Hudba: Tomáš Matonoha ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Spojením charizmatickej Terezy Nvotovej a šarmom prekypujúcim Pavlom Řezníčkom dostal snímok ten patričný náboj a kúzlo. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Příběh to nebyl nijak převratný, to je celkem fuk, ale to zpracování bylo tragické, podle mě tam vůbec nic nefungovalo. Postavám jsem nevěřila, výběr herců byl nešťastný a výběr hudby též (nejhorší momenty byly, když někdo prohlašoval moudra a do toho šel dramatický podkres). Pro mě tam bylo moc wtf momentů a hlavně idiotské dialogy. Jediným pozitivem je snad Tereza Nvotová. Tenhle film potěší asi jen pejskaře (což já nejsem), i když pejskové tam nemají až tak velký prostor, takže ani jim bych to nedoporučila. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Moc hezký snímek, který mě vcelku překvapil. Nevidomá studentka Marie potřebuje pomocníka a tak přichází cvičená fenka Alma, která se tohoto úkolu ujme. Obsazení celkem slušné a jak říkám, film se mi líbil. I slepí mohou vnímat krásy světa a mohou je vidět stejně barevně jako lidé se zrakem. ()

Wienczaa 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na nedělní večer, dobré herecké obsazení, pravda výprava postrádala trochu více originality, ale pokud máte rádi pejsky a všechno kolem, tak to v tomto případě vůbec nevadí. Alma byla skvělá... ()

camper 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o jednom vnímavém psu, zkrachovalém podnikateli a studentce, která vlivem své nemoci přišla o zrak. ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Hezký film, sice naprosto nevybočuje z ostatních ČT filmů, ale líbila se mi jednoduchost a taková pozitivnost. Za Labradora a slepou dívčinu jsem uvažoval i o 4*, ale nebudeme to přehánět... ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Průměrná, ale zato příjemně civilně pojatá romance o dvou lidech, kteří se ne vlastním zaviněním octli v krizi. Originální téma a námět (zrakové postižení, vodící pejskové); samo zpracování je bohužel poněkud zdlouhavé a bez okamžiku překvapení nebo něčeho, co by diváka více vtáhlo do děje. Nejvíce oceňuji – právě vzhledem k tématu – fakt, že film se snaží vyhýbat klišé (a vcelku se mu to daří - snad s výjimkou dramatické scény při odjezdu vlaku) a ani na chvíli nesklouzne k sentimentalitě a nemačká z diváků slzy za každou cenu (i když ta scéna otcova pohřbu s přítomností psů byla hodně silná). Herecké výkony místy nevyrovnané a "rozházené" (celá Mariina rodina!), zajímavá kamera a hudba. Nvotová se někomu líbí, jinému ne - a pro tuto její roli je to jen dobře. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Solidný film s veľmi dobrým Pavlom Řezníčkom . Naopak Tereze Nvotovej chýbalo viac emocií , aby sa jej dalo uveriť . Škoda , dalo sa z toho vyťažiť viac ... ()

Reklama

Reklama