Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh podnikatele, který poté, co zkrachuje, odchází z města za svým otcem na vesnici. Otec je cvičitelem slepeckých psů, a právě u něj se setkává se štěnětem Almou. Studentka klavíru Marie přichází o zrak, pořizuje si psího pomocníka, a tak se setkává s Almou i ona. Pes pak propojí životy obou těchto lidí, kteří něco ztratili (zrak nebo podnikatelský úspěch) a záhy dostávají šanci něco jiného najít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

dopitak 

všechny recenze uživatele

A mohli být šťastni až do konce, ale vláda Petra Nečase zatrhla státní dotace na výcvik vodících psů a chovatelé šli místo slepecké o žebrácké holi. Jediný herecký výkon zmizel s odejitím Aloise, a postupně vám začnou vadit špatně zrežírované scény. Ani výkony psů nejsou dobré, moc si s tím nevyhráli. Paní režisérka měla jedinou šťastnou ruku, ve výběru vedlejších hereček a menších rolí jsou samé kočky (Tereza Šefrnová, Svetlana Slováková, Lenka Vopelková). ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Příběh to nebyl nijak převratný, to je celkem fuk, ale to zpracování bylo tragické, podle mě tam vůbec nic nefungovalo. Postavám jsem nevěřila, výběr herců byl nešťastný a výběr hudby též (nejhorší momenty byly, když někdo prohlašoval moudra a do toho šel dramatický podkres). Pro mě tam bylo moc wtf momentů a hlavně idiotské dialogy. Jediným pozitivem je snad Tereza Nvotová. Tenhle film potěší asi jen pejskaře (což já nejsem), i když pejskové tam nemají až tak velký prostor, takže ani jim bych to nedoporučila. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Neotřelé téma si zasloužilo lepší scénáristické zpracování. Partnerské rošády jsou jak ze špatného dílu Ordinace v růžové zahradě. Tomu odpovídají i nepřesvědčivé herecké výkony. Navíc odborníci na psy rozlišují mezi retrívrem a labradorem, ale následně borderkolii označí za křížence:-) Dramatická linka (pád ze srázu při výcviku Almy i samotná pomoc pro umírajícího - pohotoví příslušníci, kteří "pomáhají a chrání") působí spíš komicky. Obdiv si zaslouží Alma. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím ke skvělým hercům (čtyřnohé nevyjímaje), jsem přivřel oči a přidal i třetí hvězdičku. Několikrát už se mi ten film začal líbit, ale pokaždé najednou přišlo nějaké otřepané scenáristické klišé a vrátilo mne zpátky do reality. Na takovémhle základě se prostě nedá vystavět nic lepšího než průměrný film (50%). ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je - ale v českých filmech je kritika hrozná :-( Proč ? Tohle je zrovna moc příjemný film . Zahřeje , pohladí, poučí....... Moc se mi líbila hudba, prostředí i nenásilná ukázka všímavosti :-) Jasně není to trhák ! Ale proč se pořád dívat na korupci, špínu, krev nebo rádoby vtip ..... Tohle je moc hezký odpočinek . Taky ze života - jen ne z davového . Prostě taková pěkná pohádka pro dospělé :-) (Ona -statečná ... On -zodpovědný ) Ale proč bychom se taky občas nekoukli na něco hezkého ? ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama