Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá policistka nastupuje jako nováček na oddělení vražd. Od svého předchůdce se dozví, že největších úspěchů při vyšetřování dosáhl díky svému bývalému spolužákovi, profesorovi fyziky na místní univerzitě. Tento génius a mistr neúprosné logiky, přezdívaný Galileo, však nejeví o spolupráci s emocionální ženou žádný zájem. Přesvědčit se nechá jen v případě, že vyšetřování doprovází přívlastky jako "nemožné" nebo "nevysvětlitelné". A i pak ho nezajímá dopadení zločince, ale jen a jen vyřešení samotné záhady. (Nevada)

(více)

Recenze (7)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Džicu ni omoširoi. Zkoukla jsem to za dva dny, takže to nebylo špatné. Naopak. Ale asi to nechtělo koukat se na to takhle zhurta. Bylo to epizodické, jen poslední dva díly na sebe navazovaly, a tak mě po chvíli přestalo bavit to dokola se opakující vzorec vražd a jejich řešení. Velké plus to má u mě za hlavní hrdinku, skoro by se dalo říct, že stíhala svého geniálního parťáka (ovšem teď nemyslím ve fyzice). A ještě jednu věc jsem díky tomu zjistila, že nemám moc ráda detektivky, kde se to vyřeší podle vědy, podle fyziky v tomto případě. Jinak bych tomu jistě dala vyšší hodnocení. Protože hlavní hrdina byl inteligentní sympaťák (a takové já ráda), hrdinka nebyla jen ozdobou k ničemu a zase tak moc se nenechala ovlivňovat Jukawavou úžasností. A samozřejmě, zločiny byly promyšlené. Lepší 3*. Přeloženo. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

U mě tedy dost dobrý. Čekala jsem co se z toho vyvrbí a dočkala jsem se. Tahle kombinace Akt X a Vražedných čísel se Japoncům povedla. Na začátku paranormální jev (Zvolení samovznícení hned v prvním dílu bylo IMHO dobrou volbou, Jev jako takový se zas tak často v kriminálkách nevyskytuje), vyšetřování a následné Galileovy výpočty, které vedou k objasnění záhady. Na to, že je Galileo vědec vysvětluje to či ono tak polopaticky, že to pochopí i takový fyzikální antitalent jako jsem já a nijak není sníženo napětí a celkové vyznění každého dílu. Jako bonus beru, že jsou oba dva hlavní představitelé sympatičtí a já celou dobu čekám jestli přeskočí nebo nepřeskočí jiskra. ;^) Navíc závěr celé série je naprosto neskutečný - ani ne tak napínavý, protože je jasné jak to dopadne. Galileo má kouzelné hlášky, luští složité úkoly, aby se dobral k tomu úplně poslednímu a opět mu komentářem dodal tu správnou tečku... To všechno podmalované Ódou na radost nemá skulinu. Za tohle přidávám pátou hvězdičku, protože takovou deaktivaci bomby jsem ještě neviděla. :^))) ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Vynechal jsem polovinu prostředních epizod, jelikož nemělo smysl sledovat 10x v podstatě to samé. ´Suspect X´ mnohem lepší. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Takové lepší dvé hvězdičky. Koukatelnost tomu neupřu, je to i docela zábava. Mohlo by to být víc, kdyby se to nesnažilo tvářit tak inteligentně. Už jsem se smířila s tím, že si Japonci tak moc potrpí na gesta, a tady to ani nebylo tak moc výrazné. Ale to jeho popisování náhodnými vzorečky kde co, to už bylo horší. Jeho studenti na tyhle vzorečky koukají jak na nějakou svátost, aby z něj nakonec vylezl závěr typu "Nebyl to duch, viděl někoho jiného". Pominuli všeobecnou absurditu těhle situací, tak pořád tu zůstává otázka, jestli autoři někdy reálně viděli někoho něco odvozovat... Kromě zmíněného mi ale postava Yukawa-senseie byla sympatická. Což se ovšem nedá říct o policistce, která zde "vyšetřovala" případy. Její jediný přínos byl ve věčném otravování Yukawy, aby za ní dělal její práci. Zajímalo by mě, jestli opravdu policie nahání nadpřirozené jevy, místo toho, aby třeba hledala motivy, podezřelé a důkazy. Asi si dám i druhou sérii, protože když u toho člověk moc nepřemýšlí, tak se u toho dobře usíná. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa to miesto kriminálky chová skôr ako telenovela (a nebolo to len kamerou), kedže koncept to bol... vlastne nie, ono to bolo dosť klišé v podstate celé. Vychytralý, chladný, profesor, ktorý z hlavy láme neriešiteľné veci, a "žije vo svojom svete" a detektívka chovajúca sa ako päť ročné dieťa s rozumom ako blondínka (nič v zlom), sú priam ukážkové prípady toho, čo tu už bolo. Samo sebou by som mohol takto pokračovať pri opise ostatných postáv. Čo sa týka prípadov, tie sú už o niečo "vskutku zaujímavejšie", bohužiaľ pri ich riešení to viazne na mŕtvom bode a miestami to má hrozné dier, aj keď sa profesorova logika môže zdať nepriestrelná. No ale zato som sa miestami dosť zasmial, sprvu nezvykom z prvého dielu a celým vtipným pôsobením, ale aj ohratými vtipmi. No a záver ma rozosmial priam od srdca. Čo je trošku zaujímavé je snaha tváriť sa "vedecky". Viem, viem je to len seriál ale podaktoré ich pokusy, hlavne tie čo nesúviseli s prípadom, sú také stredoškolské blbosti alebo jednohubky pre zaujatie počas prezentácií SAV. Napriek tomuto je to ešte stále slušne pozerateľné a kvalitou to prevyšuje našu seriálovú-splaškovú produkciu. Čo však naštve je hudba, ktorá je miestami úplne mimo a lezie na nervy. Ku koncu mi nedá neporovnať to s filmom, ktorý ma k sérií dostal. Hneď prvé čo vykľuje oči, teda hneď po kamere-prezentácií, je herectvo. Tu vzniká bezodná priepasť až sa človeku nechce veriť, že po tomto sa ich odvážili šupnúť aj do filmu, ktorý je kvalitou o niekoľko priečok vyššie. Zhrnuté, je to premier ale dám šancu druhej sérií (s neveľkými nádejami). ()

Georgeus 

všechny recenze uživatele

Těšil sem se na parádní seriál se skvělim hodnocením, ale po prvním shlédnutém díle jsem naprosto otráven. Děj je okolo vyšetřování nevysvětlitelné vraždy vcelku chytlavý, ale naprosto amatersky zahraný.Zoufalé výkony v hlavních rolích společně s lacinou kamerou, která nedává seriálu hloubku a napětí. Hlavní hrdinka, mladá detektivka je celou dobu absolutně mimo, její inteligence nestačí ani na řízení dopravy, natož na vyšetřování záhadné vraždy, proto požádá geniálního fyzika o pomoc s případem. Fyzik tzv. Galileo je takovej Japonskej Agent Mulder chrlící tuny chytrostí bez jakéhokoliv zaváhání. Od seriálu co má momentálně hodnocení 83 procent bych čekal mnohem více. Nemůžu jinak než udělit pouhé dvě hvězdy. Jedna hvězda za celkem chytlavý děj a druhá za krásnou slečnu hrající policistku, zbytek je odpad. p.s. Hodnotím jen první díl a zbytek dalších nekompromisně přesouvám do koše a ihned vysypávám. ()

Fos4ity 

všechny recenze uživatele

Zklamaní po suspect x čekal sem že serial bude ve stejném duchu ale dostal jsem infantilní japonskou kriminalku s lookem venezuelské telenovely ale to není cely problém hlavní neduhem je stále opakující se motiv vyšetřovaní a ploche postavy ()

Reklama

Reklama