Reklama

Reklama

Jaffa

  • Izrael Kalat Hayam (více)

Obsahy(1)

Reuven má autoservis v samotném centru města Jaffa. Je to rodinný podnik, ve kterém pracuje i jeho dcera Mali a syn Meir. Dalšími zaměstnanci jsou Palestinec Hassan a jeho syn Toufik. Nikdo netuší, že Mali a Toufik jsou do sebe léta zamilovaní. Zatímco milenci připravují potají svatbu, napětí mezi Meirem a Toufikem stoupá ... [FFF 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Další vynikající scénář opírající se o výborné výkony hlavních představitelů. Dany Ivgy tady předvedla opravdu mistrovský výkon. Přirozenost, která šla z filmu v každém záběru a každé scéně mně předala potřebné emoce, abych s Mali odžil její příběh a do zpěvu mně přitom skutečně nebylo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ale ono to tak přece funguje i v reálu, že někdy stačí pouhá malichernost a obrátí vám mnohdy život úplně naruby. Tady šlo o pár minut a život Mali nabral zcela jiné obrátky než si původně představovala. V našem případě by ale zřejmě nešlo až o takový zlom, kterým si tady prošla Mali Wolfová. A to se zdála celá ta rodinka na začátku skoro jako každá jiná se svými trampotami, jako je remcání opravdu vydařeného synka, tajná láska dcery, která se to bála říct svým rodičům, trochu do sebe zahleděná mamka a taťka vzezřením hotový dobrák. Výborný film a je úplně jedno, do jaké míry byl tentokrát předvídatelný, protože sledovat Mali v podání Dany Igvy byl a je a bude pro mě nezapomenutelným zážitkem. Její emoce byly silně hmatatelné a dokonale přesvědčivé. Takže o průměrném filmu nemůže být z mé strany vůbec řeč. A co bude dál...........?........i ten konec byl přesně akorátní. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Civilné a prirodzené stvárnenie vžitej nenávisti medzi týmito dvomi kultúrami - to je tá najlepšia karta, s ktorou snímok hrá. Na druhú stranu sú tu ale situácie, ktoré ma vytáčali, alebo ktorým som nerozumel, hlavne v spojitosti s matkou rodiny - to bolo čo za čudnú matrónu? A vôbec, celá tá rodina hlavnej hrdinky bola divná a nesympatická. Lepší priemer. 65/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hádka s mamkou pri večeri, alebo bitka v dieľni, to som neveril vlastným očiam! To bola neskutočná prdel, to muselo byť naozaj, pretože tak sa to nedá zahrať!! Film krásne rýchlo plynul a tí ľudia, čo v ňom hrali, boli neuveriteľne prirodzení. Fantázia! Ja jednoducho takéto filmy milujem. P.S. Starý Reuven mal tie samé ponožky snádˇ počas celého natáčania . ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi skutočné a presvedčivo zahraté. Citlivý film o zakázanej láske, a pritom žiadna romantika. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že můj odpad! je čistě tendenční ohodnocení, protože Jaffa je taktéž tendenční film. Co jím chtěla "feministka a politická aktivistka" Jedaja sdělit? Že izraelská společnost je nespravedlivá a plná předsudků vůči tamním Arabům? Božínku, a neplatí to snad desateronásobně i obráceně? A tahle patetická a notně přihlouplá mezináboženská lovestory se šablonovitými postavami má snad ony předsudky oslabit? Myslím, že většinu běžných izraelských Židů musí podobný snímek spíš znechutit, stejně jako mě třeba znechucují plky všelijakých pseudohumanistických pravdoláskařů, kteří hystericky hájí práva do Evropy přivandrovalých muslimů na úkor práv nás Evropanů. Ale přesně takovéhle sračky mají zjevně festivaloví diváci rádi, co naplat, kdo chce kam... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Mladá žena Mali se po nešťastné smrti svého bratra dostává do šílené situace, kterou se snaží co nejlépe vyřešit. Bohužel udělat to tak, aby neranila své nejbližší, asi nešlo.. Citlivý snímek o utajené lásce a rodinných vazbách byl uveden na Festivalu francouzských filmů (2009). ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nezáviděla Mali tu nešťastnou situaci do které se dostala a nic na tom nemění ani to, že její bratr byl ta nejhorší lidská veš, jakou si lze představit. Přesto, že ona byla židovka a on Arab, neměla jsem pocit, že by tu šlo o nějaké rasové napětí, prostě se hlavní aktéři stali obětí nepředvídaných okolností, jaké se v životě stávají, vůbec na mně z celého snímku dýchala velká civilnost a opravdovost, které si já vždy velmi cením. Když k tomu přidám autentickou atmosféru izraelských ulic, k tomu příhodnou, hezkou muziku a velmi dobrý herecký výkon Dany Ivgy v roli Mali, je z toho příjemně strávené filmové odpoledne a lepší čtyři hvězdičky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate romeo-juliovská "romanca", avšak bez vášní - teda aspoň bez tých vonkajších. Príbeh, prostredie a postavy celkom fajn, akurát že v tom chýbali väčšie emócie, ktoré by sa prejavovali aj navonok. Navyše, okrem jedného jediného zlomu sa film niesol v podstate priamočiarom tempe, čo je v tomto prípade obrovská škoda! Myslím, že s takýmto typom filmu o zakázanej láske by sa dalo pohrať aj oveľa viac, obzvlášť keď sa odohráva na hrane viacerých protipólov : politický - Izrael vs. Palestína, náboženský - judaizmus vs. islam, spoločenský - vyššia trieda vs. nižšia trieda. Preto len 3*. ()

frings 

všechny recenze uživatele

Vztahy "tam" budou vždy napjaté a nevěřím, že to bude někdy lepší. Ta písnička úplně na konci donutí opradu k hlubokému zamyšlení nad vztahy a vším tím, co se "tam" děje. Mali se vždycky rozhodla správně. Dana Ivgy je naprosto přesvědčivá. Velmi emotivní film! ....."Zničila jsi celou naši rodinu"...... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Životní styl v Izraeli se od našeho velmi velmi liší. Důraz na rodinu je stejně jako u Arabů až patologický. Pochopit proto drama Mali a Toufika není pro našince jednoduché. Navíc je třeba vnímat rasové předsudky Izraelců vůči Arabům (a naopak), které dávají filmu další rozměr. Izraelci vnímají Araby asi jako my cikány, stejně tak samozřejmě smíšené sňatky. A tak tedy cesta židovky a arabského chlapíka k sobě může trvat roky...75% ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Láska hory přenáší... v tomto snímku přímo dvojnásobně... izraelsko-palestinská variace na motiv Romea a Julie, jen mírně apokryfického ražení... ()

Toto 

všechny recenze uživatele

"Zničila si nás. Zničila si našu rodinu." No keby si nevychovala zo syna odbarveného, lenivého, rasistické chuja, tak mohlo byť všetko ok! ()

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Nový film režisérky a politické aktivistky Keren Yedaya je velmi podařené komorní drama o jedné rodině z Jaffy, arabského přístavu, dnes součást Tel Avivu. Při sledování si člověk řekne, jak je smutné, že jsou v některých lidech pořád ty stejné staré předsudky a postoje, zvlášť když ví, že to tak někdy opravdu je a film si nijak nevymýšlí... Jak už přede mnou psali jiní, podařený je tenhle film mimo jiné díky vynikajícím hercům (nejen režisérčiným oblíbenkyním Daně Ivgy a Ronit Elkabetz, tj. dcery Mali a matky Osnat). Díky nim je celý film naprosto věrohodný, autentický, civilní, bez přehnaných patetických výjevů a výlevů. Bezvadně přirozené byly scény z rodinné domácnosti - u večeře, u televize apod. Rvačka mezi Reuvenem a Tawfikem taky neměla chybu a opravdu nebyla jen "jako". Vyznění příběhu krásně podtrhla závěrečná Shushanova píseň. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

První půlka filmů je taková shakespearovská. Milenci z nepřátelských rodů, chlapec zabije bratra dívky. Pak se naštěstí děj od alžbětince odkloní. Na mně to působilo jako ukázka šťastné náhody, kdy se úplně pitomé a sobecké matce a ne mnoho chytřejšímu otci povedlo nezkazit jedno ze svých dvou dětí-dceru Mali, které, na rozdíl od její matky, zůstalo srdce na svém místě a rozum nevyšuměl proplachován telenovelami. ()

dANIELKaB 

všechny recenze uživatele

Nádherný dojemný príbeh o láske, rodine, strate. Mladá predstaviteľka Mali zahrala svoju rolu výborne, jej emócie sa jej dajú doslova vyčítať z tváre. Naozaj vrelo odporúčam. ()

punka27 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac sa mi film začal páčiť hneď v tej chvíli ako ukázali Toufika (Mahmud Shalaby) a potom sa to už len zlepšovalo. Vykľul sa z toho zaujímavý zamotaný príbeh, povedzme že dokonca so šťatným koncom.. Vynikajúci výkon hlavnej hrdinky dotvoril celkovú atmosféru. ()

Reklama

Reklama