Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nepříliš vzdálená budoucnost, Japonsko. Vývoj androidů dosáhl téměř vrcholu. Jediný způsob, jak je rozeznat od člověka, je jejich svatozář. Pro androidy platí přísná pravidla a naprogramování. Jakákoliv vlastní vůle nebo nápadité řešení problémů se nepřipouští. Lidé, kteří androidovi za cokoliv poděkují se setkají s posměchem. A právě v takovém prostředí objeví dva kamarádi ze střední školy kavárnu, kde platí pravidlo: Neděláme rozdíl mezi člověk a adroidem. Oba jsou najednou vrženi do nového světa, kde si nejsou jisti, zda sedí u stolu se strojem nebo člověkem. Pomalu si uvědomují, že rozdíly mezi nimi nejsou tak velké, pokud vůbec nějaké jsou. Jak tuto skutečnost přijmou? (Nerat)

(více)

Recenze (8)

mota 

všechny recenze uživatele

Natolik povedeně ztvárněné, až jsem se nechal miniseriálem unést, přestože s prezentovanými názory nesouhlasím. Už samotná představa výroby armády nezávisle jednajících androidů musí vyvolávat paranoiu. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Veľmi jemne ladený príbeh rozvíja problematiku vzťahu robotov a ľudí. Naznačuje možnosť rozvinutého cítenia androidov, ktorý budú na nerozoznanie od ľudí. Spoločnosť, ale samostatné myslenie androidov neprijala, a preto sa musia skrývať ak chcú prejaviť svoje city a zahodiť odlišnosť. Ako aj v našom rasovo rozdrobenom svete nie je ani v tomto anime nájdený liek na rovnoprávnosť v širšej spoločnosti. Jednotlivci sa s myšlienkou rovnoprávnosti vedia spriateliť a preto sa v priestoroch kaviarne vytvoria priateľstvá. Tvorcovia taktiež naznačia možnosť vzťahu medzi robotom a človeku, ale nakoniec ju nerozvinú. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

2 Puberťáci se v tomto anime napůl dětským, napůl dospělým (puberta je totiž mezi dospělostí a dětstvím, takže puberťáci jsou, ehm, směsí obého, he) způsobem snaží přijmout jinakost, již reprezentují roboti. Roboti jinak myslí, jinak se chovají a, anime bývá v poslední době emo, jinak i cítí. Pomáhají jim v tom návštěvy kavárny/baru Eve no Jikan, v němž platí jediné pravidlo - nedělat rozdíly mezi lidmi a roboty. V šesti dílech se dozvíme tu xenofilní pravdu, že člověk a robot jsou různí, ale jedno jsou (zřejmě něco jako trojjedinost). Jde tu samo o naivní propagačku "milujme se napříč národy a druhy", jsou tu narážky na kde co, např. robůtci musí nosit kolem hlavy prstenec (čti "Davidovu hvězdu"). Neznalí se také seznámí se třemi zákony robotiky formulované Isaacem Asimovem a tvůrci se nám budou snažit namluvit, že se jimi roboti i řídí. Hm... proč pak ale chodí do té blbé a nudné kavárny? Kvůli třetímu zákonu. Nebo kvůli prvnímu, páč mají strach, že tam ta bába provozovatelka zajde v osamění na pláč? Silné **. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně hodně zábavné a dobré, dokonce i přes pár dost velkých nelogičností, u terých ovšem nevadí, že nejsou vysvětleny, protože by to znamenalo narušení křehké atmosféry, ale stejně, kde sakra berou androidi po odpolednách a večerech čas vysedávat v kavárně a jak to, že si můžou jen tak vypnout jedinou viditelnou známku, která je odlišuje od lidí? Naštěstí je to výborně natočené, dokonce i v momentech, kde hraje hlavní roli srdceryvné (v případě androidů obvodoryvné) dialogy o tom, jak jsou si androidi a lidé podobní, hlavně díky tomu, že ve správné chvíli předhodí vtip. Vypadá to výborně, kresba je zajímavá a občas se objeví i pár hodně zajímavých kamerových hrátek, hlavně v díle o Bezejmenném, který je tak nejenže nejvtipnější a nejiročtitější, ale i řemeslně nejzajímavější. Dost pomáhá, že jednotlivé díly jsou krátké a že postav je tu jenom pár. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý, subtilní pohled na pomalý proces změny vztahů mezi lidmi a androidy nerozeznatelnými od člověka, kteří jsou od počátku braní jako neživé sloužící věci, u kterých se ani nepředpokládá, že by mohli mít nějaké city nebo záliby. Přesto si najdou cestu do zapadlé kavárny "Time of Eve", kde platí Pravidlo: Neděláme rozdíly mezi člověkem a robotem. Jednotlivé epizody se zaměřují na příběhy různých návštěvníků kavárny a překvapeným lidem se postupně stírají rozdíly mezi "druhy". Na webový seriál moc pěkný vizuál i animace. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • „Tři zákony robotiky“, které film často zmiňuje, definoval spisovatel Isaac Asimov. (Zuzyzss)

Reklama

Reklama